Opintoja - aterioita - unta

Alkio-opisto on valtakunnallinen, Suomen laajimmin avoimia yliopisto- ja AMK-opintoja tarjoava Jyväskylän Korpilahdella sijaitseva kansanopisto. Alkio-opisto tarjoaa myös juhla-, kokous- ja majoituspalveluja.

Vuosittain kampuksella opiskelee noin 400 eri puolilta Suomea tullutta opiskelijaa. Heistä Alkio-opiston opiskelijoita on noin 270 ja Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijoita noin 130. Kampusalueella asuvia on noin 190.

Alkio-opiston juhla- ja majoituspalveluita käyttää vuoden aikana pari tuhatta asiakasta. Erilaisia asiakkaiden tapahtumia ja tilaisuuksia Alkio-opistolla on vuosittain parikymmentä.

Tervetuloa käymään!

alkio suomi

Aloita yliopisto- ja AMK-opintosi Alkiolla!

Oletko miettinyt aloittavasi korkeakouluopiskelusi ilman valintakokeita? Haluatko kehittää opiskelutaitojasi ja löytää itsellesi mieluisan alan? Tule Alkio-opistoon.

Alkio-opisto on Jyväskylässä sijaitseva kansanopisto, joka tarjoaa sinulle laadukasta ja mukaansa tempaavaa opetusta sekä mahdollisuuksia kasvuun, sivistykseen ja oman polun löytämiseen. Teemme yhteistyötä kuuden yliopiston ja kolmen ammattikorkeakoulun kanssa. Alkiolla on tarjolla kymmeniä yliopistollisia arvosanoja ja niiden osia sekä AMK-opintokokonaisuuksia. Katso laaja opintotarjottimemme päävalikosta kohdasta Opiskelu.

Alkio-opiston toimintaa ohjaavina arvoina ovat voimaannuttava yhteisöllisyys, edelläkävijyys, laatu, kestävä kehitys, aktiivinen kansalaisuus ja tulevaisuususko.

Alkiolla vallitsee vahva yhteishenki ja lämmin, tasa-arvoinen ilmapiiri. Parhaat oppimistulokset saavutetaan yhdessä opiskellen ja toisia kannustaen. Samalla syntyy elinikäisiä ystävyyksiä. Opiskelijoiden tyytyväisiä kommentteja voit lukea etusivujen linkeistä Opiskelijat kertovat ja Opiskelijat arvioivat.

Alkio on hyvä väylä jatko-opintoihin. Tartu tilaisuuteen, vietä hyödyllinen vuosi ja ota askeleet kohti tavoitettasi. Moni opiskelee meillä toisenkin vuoden, mikä mahdollistaa pääsyn yliopistoon erillisvalinnalla.

Jaana Laitila

Jaana Laitila

KT, rehtori