Tammikuussa 2018 Alkio-opistolla aloittaa noin 50 uutta opiskelijaa. Hakemuksia käsitellään edelleen. Vapaita opiskelupaikkoja voi tiedustella toimistosta.

Kokovuotisilla linjoilla opiskelee yli 200 eri puolilta Suomea tullutta opiskelijaa. Suositummat alat ovat tänäkin lukuvuonna olleet psykologia ja lääketieteeseen suuntaavat opinnot. Kevään linjoista suosituimpia ovat olleet lääketieteen valmentavat sekä sosiaali- ja terveysalalle valmentavat opinnot.

Kampuksellamme opiskelee myös Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän alueyksikön yli sata opiskelijaa.

Alkio lääkis

Majoitustiloista

Tällä hetkellä Alkio-opiston lukuvuoden 2017-2018 asuntolapaikat ovat täynnä. Parhaan kykymme mukaan autamme opiskelijoitamme löytämään vuokra-asunnon lähiseudulta Korpilahdelta, Muuramesta tai Jyväskylän keskustasta.

Alkio-opiston opiskelijan on myös mahdollista hakea asuntoa Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiöltä (KOAS).
Lisätietoja KOASin asukastoimistosta puh. 014 3393 400, sähköposti asukastoimisto(at)koas.fi.
Korpilahden ja Jyväskylän vuokra-asuntoja voi kysellä Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy:stä.

Näin tulet Alkiolle

Alkio-opisto sijaitsee Korpilahden keskustan eteläpuolella Päijänteen länsirannalla, noin 30 kilometriä Jyväskylästä etelään.

Autolla Jyväskylästä tultaessa käännytään eteläisestä risteyksestä ensin Korpiahoon päin, heti edelleen oikealle ja alikulun läpi Korpilahdentielle, josta Tähtiniementielle. Tampereen suunnasta tultaessa käännytään ensimmäisestä Korpilahden keskustaan ohjaavasta liittymästä keskustaan päin ja heti seuraavasta risteyksestä oikealle Tähtiniementielle. Tähtiniementie vie suoraan opistolle.

Ajo-ohje Alkio-opistolle (pdf)

Korpilahdelle pääsee hyvin bussilla. Esimerkiksi Turusta, Helsingistä ja Lahdesta on suorat bussiyhteydet. Jos olet tulossa linja-autolla Korpilahdelle, niin huomioithan, että osa pikavuoroista pysähtyy Korpilahden matkakeskuksessa ja osa ainoastaan Ysitien (Valtatie 9) Korpilahti Petäjävesi th -pikavuoropysäkillä, joka on Seo-huoltoaseman kohdalla. Tarkistathan tarvittaessa Matkahuollon sivuilta pikavuorojen pysäkit.

Pikavuoropysaki ja kavelysiltat

Lähimmät rautatieasemat ovat Jämsässä ja Jyväskylässä. Juna-aikataulut löydät VR:n sivuilta. Junalla pääsee Jämsään, noin 25 kilometriä Korpilahdelta etelään, tai Jyväskylään. Molemmista on hyvät bussiyhteydet perille.

Kirkonkylästä opistolle pääsee kävellen Päijänteen ylittävää kävelysiltaa.

Kartta Alkio-opiston alueesta (pdf)

Tervetuloa opiskelemaan

Opiskelu alkaa tammikuun 8. päivä klo 9.

 Jaana Laitila 2018

Tapaamistanne odottaen,

Alkio-opiston rehtori

KT Jaana Laitila