Aloita korkeakouluopiskelusi tammikuussa Alkio-opistolla. Suoritat tutkintojen osia ja samalla lyhennät tulevan tutkintosi opiskeluaikaa.

Oletko aina halunnut opettajaksi tai kasvattajaksi? Tarvitsetko valintakokeisiin valmistautumisessa kirittäjää? Kasvatus- ja opetusalan valmentavissa opinnoissa voit suorittaa kasvatustieteen perusopinnot ja samalla opiskella VAKAVA-aineistoja ja harjoittella soveltuvuuskokeisiin.

Haluatko hyvän startin sosiaali- ja terveysalan opinnoille ennen kevään valintakokeita? Pohditko vielä, mikä ammatti näillä aloilla kiinnostaa sinua eniten? Sosiaali- ja terveysalalle valmentavissa opinnoissa opiskelet sote-alan AMK-opintoja ja tutustut eri ammattien sisältöihin.

Muutamia opiskelupaikkoja on vielä vapaana. Täytä hakulomake pian. Kevätlukukausi alkaa 8.1. ja päättyy 18.5.2018.

Opiskelu oikeuttaa toisen asteen opintotukeen. Asemasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä säilyy, joten omaa alaa voi etsiä turvallisin mielin. Tutustu laajaan opintotarjontaamme.

Tiekohtitutkintoa

"Parhaat mahdolliset eväät" - lue mitä opiskelijat kertovat!

Tervetuloa aloittamaan yliopisto- tai AMK-opintosi!

Kevätlukukausi alkaa 8.1.2017 ja päättyy 18.5.2018. Alkio-vuoden aikana opiskelet tutkinnon osia ja valmistaudut samalla tehokkaasti valintakokeisiin. Opinnot kehittävät muun muassa lukutekniikkaa, esseiden kirjoitustaitoa ja muita jatko-opintovalmiuksiasi korkeakoulussa. Alkio-opistolla suorittamiasi tutkinnon osia voit myöhemmin sisällyttää korkeakoulututkintoon ja siten lyhentää opiskeluaikaasi korkeakoulussa.

Alkio-opisto on hyvä paikka opiskeluun, itsensä kehittämiseen, työelämätaitojen kartuttamiseen, itsenäistymiseen ja ystävystymiseen.

Opiskelu ja opiskelumenetelmät

Opiskelu Alkio-opistossa on monimuotoista: luentoja, tentteihin lukua, oppimistehtävien kirjoittamista, keskusteluja ja mahdollisesti verkkokursseja ja työharjoittelua opintoalasta riippuen. Opiskelussa painottuvat itseohjautuvuus, yhteistoiminnallisuus ja tiimioppiminen. Opettajat tukevat opiskelijoiden oppimista ja heidän vastuunottoa omasta oppimisestaan ja auttavat heitä käyttämään omia vahvuuksiaan. Myös opiskeluryhmän ja koko muun henkilökunnan tuki ja hyvä yhteistyö antavat virtaa ja iloa opiskeluun.

Opintolinjat järjestävät juhlia, teematapahtumia ja saunailtoja sekä tekevät tutustumiskäyntejä ja opintomatkoja.

Alkio-vuodesta on hyötyä!

  • Alkiolla suorittamiasi tutkinnon osia voit sisällyttää myöhemmin korkeakoulututkintoon.
  • Valmentaudut tehokkaasti alan pääsykokeisiin.
  • Tutustut alan käsitteistöön ja ajatusmaailmaan.
  • Opiskelu- ja tiimityöskentelytaitosi kehittyvät.
  • Saat kannustusta opiskeluryhmältäsi ja koko henkilökunnalta.
  • Kahden vuoden opiskelu mahdollistaa pääsyn yliopistoon erillisvalinnalla.
  • Opiskelu oikeuttaa Kelan toisen asteen opintotukeen (ei vähennä korkea-asteen opintotukea).
  • Saat ystäviä kaikkialta Suomesta

Laaja opintotarjotin

Alkio-opisto on yksi Suomen suosituimmista kansanopistoista. Teemme yhteistyötä kuuden yliopiston ja kolmen ammattikorkeakoulun kanssa. Alkion opintotarjotin on laaja, tarjolla on kymmeniä yliopistollisia opintokokonaisuuksia ja niiden osia sekä amk-opintokokonaisuuksia.

Ovet ovat avoinna kaikille ilman pääsykokeita.

Tartu tilaisuuteen ja ja vietä aktiivista opiskeluaikaa luonnonkauniissa ympäristössä Päijänteen rannalla!