Aloita korkeakouluopiskelusi Alkio-opistolla. Suoritat tutkintojen osia ja samalla lyhennät tulevan tutkintosi opiskeluaikaa. Alkio-vuoden aikana opiskelutaitosi kehittyvät ja valmistaudut samalla tehokkaasti valintakokeisiin. 

Täytä hakulomake nyt, sillä osa linjoistamme on täynnä!

Opiskelu oikeuttaa toisen asteen opintotukeen. Alkio-vuoden jälkeen säilyy edelleen asema korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä, joten omaa alaa voi etsiä turvallisin mielin. Tutustu laajaan opintotarjontaamme.

Tiekohtitutkintoa

"Parhaat mahdolliset eväät" - lue mitä opiskelijat kertovat!

Tervetuloa aloittamaan yliopisto- tai AMK-opintosi!

Lukuvuosi alkaa 10.8.2016 ja päättyy 12.5.2017. Alkio-vuoden aikana opiskelet tutkinnon osia ja valmistaudut samalla tehokkaasti valintakokeisiin. Opinnot kehittävät muun muassa lukutekniikkaa, esseiden kirjoitustaitoa ja muita jatko-opintovalmiuksiasi korkeakoulussa. Alkio-opistolla suorittamiasi tutkinnon osia voit myöhemmin sisällyttää korkeakoulututkintoon ja siten lyhentää opiskeluaikaasi korkeakoulussa.

Alkio-opisto on hyvä paikka opiskeluun, itsensä kehittämiseen, työelämätaitojen kartuttamiseen, itsenäistymiseen ja ystävystymiseen.

Opiskelu ja opiskelumenetelmät

Opiskelu Alkio-opistossa on monimuotoista: luentoja, tentteihin lukua, oppimistehtävien kirjoittamista, keskusteluja ja mahdollisesti verkkokursseja ja työharjoittelua opintoalasta riippuen. Opiskelussa painottuvat itseohjautuvuus, yhteistoiminnallisuus ja tiimioppiminen. Opettajat tukevat opiskelijoiden oppimista ja heidän vastuunottoa omasta oppimisestaan ja auttavat heitä käyttämään omia vahvuuksiaan. Myös opiskeluryhmän ja koko muun henkilökunnan tuki ja hyvä yhteistyö antavat virtaa ja iloa opiskeluun.

Opintolinjat järjestävät juhlia, teematapahtumia ja saunailtoja sekä tekevät tutustumiskäyntejä ja opintomatkoja.

Alkio-vuodesta on hyötyä!

  • Alkiolla suorittamiasi tutkinnon osia voit sisällyttää myöhemmin korkeakoulututkintoon.
  • Valmentaudut tehokkaasti alan pääsykokeisiin.
  • Tutustut alan käsitteistöön ja ajatusmaailmaan.
  • Opiskelu- ja tiimityöskentelytaitosi kehittyvät.
  • Saat kannustusta opiskeluryhmältäsi ja koko henkilökunnalta.
  • Kahden vuoden opiskelu mahdollistaa pääsyn yliopistoon erillisvalinnalla.
  • Opiskelu oikeuttaa Kelan toisen asteen opintotukeen (ei vähennä korkea-asteen opintotukea).
  • Saat ystäviä kaikkialta Suomesta

Laaja opintotarjotin

Alkio-opisto on yksi Suomen suosituimmista kansanopistoista. Teemme yhteistyötä kuuden yliopiston ja kolmen ammattikorkeakoulun kanssa. Alkion opintotarjotin on laaja, tarjolla on kymmeniä yliopistollisia opintokokonaisuuksia ja niiden osia sekä amk-opintokokonaisuuksia.

Ovet ovat avoinna kaikille ilman pääsykokeita.

Tartu tilaisuuteen ja ja vietä aktiivista opiskeluaikaa luonnonkauniissa ympäristössä Päijänteen rannalla. Täytä hakulomake 4.8.2017 mennessä. Osa suosituimmista opintolinjoistamme on täyttynyt viime vuosina jo kevään aikana, joten hakulomake kannattaa täyttää ajoissa. Tervetuloa aloittamaan opintosi elokuussa!