Pienten puolesta pyörällä Pariisiin

Alkio-opisto on mukana Team Rynkeby – God Morgon –hyväntekeväisyystapahtumassa tukemassa vakavasti sairastuneita lapsia ja heidän perheitään Suomessa. Hyvän tekeminen sopii hyvin opiston arvoihin ja kestävän kehityksen ideologiaan. Liikunta on aina ollut lähellä Pariisiin pyöräilevän rehtorin Jaana Laitilan sydäntä ja siltäkin osin tapahtumaan osallistuminen soveltuu hyvin opiston hyväntekeväisyyskohteeksi.

Alkio Jaana Laitila 640

Team Rynkeby - God Morgon on pohjoismainen tapahtuma, jossa pyöräilyjoukkueet pyöräilevät joka vuosi Pariisiin ja keräävät rahaa syöpää sairastaville lapsille ja heidän perheilleen. Suomessa kerätyt varat lahjoitetaan lyhentämättöminä Aamu Suomen lasten syöpäsäätiölle sekä Sylva ry:lle. Aamusäätiö kehittää lasten syövän tutkimusta ja Sylva ry auttaa syöpään sairastuneita lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään. Pyöräilijät maksavat itse pyöränsä, ajovarusteensa, yöpymisensä ja paluumatkansa takaisin kotimaahan.

Team Rynkebyssä on 1900 pyöräilijää ja 450 avustajaa 48 joukkueessa. Osallistujat tulevat Suomen lisäksi Tanskasta, Ruotsista, Norjasta, Färsaarilta ja Islannista. Suomen joukkueita on seitsemän.

Sommerfuglebilleder 3

Rehtori Jaana Laitila kuuluu Jyväskylän joukkueeseen. Matka Jyväskylästä Pariisiin on 1500 kilometriä ja se poljetaan 11 päivässä. Kaikkien maiden pyöräilijät kohtaavat Pariisissa 7.7.2018.

 team rynkeby cykel 1

Lisätietoja ja tunnelmia

Team Rynkeby – God Morgon

Savon Sanomien Pienten puolesta pyörällä Pariisiin –blogi

Team Rynkeby - God Morgon Jyväskylä Facebookissa

trgmjyvaskyla Instagramissa

FI 520 x 102 pix