”Isi ei kyllä koskaan usko tätä”

Kouluille lähetin koulujuoksumateriaalia, joilla kouluissa pystyttiin kertomaan hyväntekeväisyystapahtumasta oppilaille ja opettajille. Monessa koulussa tiimiläiset pitivät myös kick-off tilaisuuksia oppilaille ja opettajille, joissa kerroimme TR–GM pohjoismaisesta hyväntekeväisyystoiminnasta ja koulujuoksutapahtumasta. Erityisesti Pariisin matkamme innoitti oppilaat suorastaan kysymystulvaan. ”Nukutteko te yöllä ollenkaan? Onko pyörissä jarrut? Voiko matkalla sattua jotakin? Entä, jos sairastuu? Minkä ikäisiä pyöräilijät ovat? Miksi kaikilla pitää olla aurinkolasit? Mitäs jos pyörä menee rikki? Mitä syötte matkalla? Onko teillä mukana palvelijoita? Entä, jos ei vaan jaksa? Opetin yhden koulun oppilaille myös joukkueajossa käytettäviä käsimerkkiä.

Koulujuoksu Korpilahdella

Korpilahden yhtenäiskoululla juostiin varsin harmaassa kelissä keväisessä vesisateessa. Kiitos, kumarrus ja hatun nosto kaikille Korpilahden yhtenäiskoulun oppilaille ja opettajille sinnikkyydestä.

Viime vuonna koulujuoksulla kerättiin Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa yhteensä 1,9 miljoonaa euroa. Tänä vuonna Team Rynkeby – God Morgon tapahtumaan osallistui Suomessa 20 000 lasta 64:ssa koulussa. Suomessa tapahtumassa kerätty raha menee lyhentämättömänä Aamu Säätiölle, joka rahoittaa lasten syövän tutkimusta ja hoitojen kehittämistä tavoitteenaan terve aikuisuus. Tapahtuman suojelijana toimi opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen. Vuoden 2018 hyväntekeväisyystuotto julkaistaan 20.4. Kiitos te suurella sydämellä mukana olleet oppilaat, opettajat, koulut, joukkueemme jäsenet ja koko TR–GM organisaatio.

Rehtori Jaana Laitilan 10.4.2018 ”Isi ei kyllä koskaan usko tätä” -blogikirjoitus kokonaisuudessaan Keskisuomalaisen Hyvän vuoksi - pyöräillen Pariisiin! –blogissa.

Pienten puolesta pyörällä Pariisiin

Alkio-opisto on mukana Team Rynkeby – God Morgon –hyväntekeväisyystapahtumassa tukemassa vakavasti sairastuneita lapsia ja heidän perheitään Suomessa. Hyvän tekeminen sopii hyvin opiston arvoihin ja kestävän kehityksen ideologiaan. Liikunta on aina ollut lähellä Pariisiin pyöräilevän rehtorin Jaana Laitilan sydäntä ja siltäkin osin tapahtumaan osallistuminen soveltuu hyvin opiston hyväntekeväisyyskohteeksi.

Alkio-opiston rehtori Jaana Laitila osallistuu hyväntekeväisyystapahtumaan

Team Rynkeby - God Morgon on pohjoismainen tapahtuma, jossa pyöräilyjoukkueet pyöräilevät joka vuosi Pariisiin ja keräävät rahaa syöpää sairastaville lapsille ja heidän perheilleen. Suomessa kerätyt varat lahjoitetaan lyhentämättöminä Aamu Suomen lasten syöpäsäätiölle sekä Sylva ry:lle. Aamusäätiö kehittää lasten syövän tutkimusta ja Sylva ry auttaa syöpään sairastuneita lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään. Pyöräilijät maksavat itse pyöränsä, ajovarusteensa, yöpymisensä ja paluumatkansa takaisin kotimaahan.

Team Rynkebyssä on 1900 pyöräilijää ja 450 avustajaa 48 joukkueessa. Osallistujat tulevat Suomen lisäksi Tanskasta, Ruotsista, Norjasta, Färsaarilta ja Islannista. Suomen joukkueita on seitsemän.

Sommerfuglebilleder 3

Rehtori Jaana Laitila kuuluu Jyväskylän joukkueeseen. Matka Jyväskylästä Pariisiin on 1500 kilometriä ja se poljetaan 11 päivässä. Kaikkien maiden pyöräilijät kohtaavat Pariisissa 7.7.2018.

 team rynkeby cykel 1

Lisätietoja ja tunnelmia

Team Rynkeby – God Morgon

Savon Sanomien Pienten puolesta pyörällä Pariisiin –blogi

Keskisuomalaisen Hyvän vuoksi pyöräillen Pariisiin -blogi

Team Rynkeby - God Morgon Jyväskylä Facebookissa

trgmjyvaskyla Instagramissa

FI 520 x 102 pix