Haku lukuvuoden 2018-2019 opintoihin on käynnissä, täytä hakulomake.

tyttö ja ipad

Haluatko opiskella ja

parantaa vieraiden kielten taitojasi ja tutustua eri kulttuureihin? Samalla opit kommunikoimaan tehokkaasti yli kieli- ja kulttuurirajojen ja treenaat akateemisen opiskelun taitoja kannustavassa ja oppimista tukevassa ilmapiirissä.

Aloita korkeakouluopinnot jo nyt ja valmistaudu samalla valintakokeisiin tai yo-kirjoitusten uusintaan!

Tarjolla monenlaisia opintopolkuja – minkä polun sinä valitsisit?

Valmistautumista kieliasiantuntijan tai kääntäjän opintoihin:
    Englannin perusopinnot + käännöskurssit

Tavoitteena kieltenopettajan opinnot:
    Englannin perusopinnot + kasvatustieteen perusopinnot

Kohti monikulttuurisuuden asiantuntijuutta:
    Monikulttuurisuuden opintokokonaisuus + kulttuurienvälinen viestintä

Valitse opintopolkusi näistä tai kokoa oma yhdistelmäsi koko opiston opetustarjonnasta!

Me tarjoamme

Englannin kielen ja kansainvälisyyden linjalla voit opiskella yliopistotutkinnon osia, kuten englannin kielen perusopinnot tai monikulttuurisuuden opinnot. Lisäksi opiskellaan kieli- ja viestintäaineita sekä muita kursseja opiston tarjonnasta.

Yliopistollisten aineiden opiskelu antaa korkeakouluopiskelusta kiinnostuneelle opiskelijalle vahvan tieto- ja taitopohjan. Vuoden opiskelu KK-linjalla takaa sellaiset opiskeluvalmiudet, joiden avulla suurin osa opiskelijoista pääsee Alkio-vuoden jälkeen yliopistoon tai ammattikorkeakouluun opiskelijaksi. Opiston laaja kurssitarjonta mahdollistaa tehokkaan vuoden myös niille, jotka eivät ole vielä löytäneet omaa opiskelualaansa.

Opistovuoden aikana suoritetut avoimen yliopiston opintopisteet voi sisällyttää jatko-opiskelupaikassa osaksi korkeakoulututkintoa, ja opinnot valmistavat tehokkaasti myös valintakokeisiin. Tämän lisäksi opiston vapaa-ajantoiminta antaa jokaiselle opiskelijalle uusia kokemuksia, elämyksiä ja ystäviä.

kirjat

Sijoittuminen

Suurin osa viime vuosien opiskelijoista on Alkio-vuoden jälkeen lähtenyt opiskelemaan englantia tai muita kieliä yliopistoon. Osa on päässyt ammattikorkeakoulujen englanninkielisille opintolinjoille tai lähtenyt opiskelemaan matkailua tai kaupallista alaa.

Vuosittain linjalla opiskelleista noin 65-75 % saa haluamansa opiskelupaikan yliopistosta tai ammattikorkeakoulusta.

Opiskelu

Opiskelu KK-linjalla on kokopäivätoimista, tehokasta ja hauskaa! Opetus on laadukasta lähiopetusta pienryhmissä. Lisäksi opiskeluun kuuluu ohjattua itsenäistä työskentelyä. Linjahenki muodostuu vuoden aikana kantavaksi voimaksi, jonka avulla vaativan opiskelunkin jaksaa paremmin. Linja järjestää yhdessä erilaisia tapahtumia, juhlia ja retkiä, jotka ovat ikimuistoinen osa Alkio-vuotta.

Opintojasi tukevaa ohjausta on tarjolla koko opiskeluvuoden ajan. Linjanjohtaja keskustelee jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta. Lisäksi järjestetään koko linjan yhteistä opinto-ohjausta viikoittain.

Opettajat

Reetta Seppälä: linjanjohtaja, opettaja (englanti, kulttuurienvälinen viestintä)
Riikka Voipio: opettaja (englanti, käännöskurssit)
Kirsi Toivonen: opettaja (ruotsi)
Lisäksi linjan kursseja opettavat monet tuntiopettajat

Menneitä tapahtumia

Linjan tapahtumia 2016-17
Linjan tapahtumia 2015-16

Linkkejä lisätietoihin

Englannin kielen ja kansainvälisyyden opintotarjotin

Opiskelijat kertovat

Tietoa hakemisesta ja hakulomake

Ota yhteyttä

Tervetuloa opiskelemaan!