14.8.2017 - 18.5.2018

Ajankohtaista!

Voit jo hakea opiskelemaan lukuvuodeksi 2017-2018. Täytä hakulomake!

Lukuvuonna 2017-2018 englannin kielen ja kansainvälisyyden linjan opintotarjonta uudistuu. Viime vuosien suosituimman opintokokonaisuuden, englannin perusopintojen, rinnalle valittavaksi tulee monikulttuurisuuden opintokokonaisuus sekä suomen kielen perusopinnot. Tarkemmat tiedot uusista opintokokonaisuuksista päivitetään nettisivuille alkukevään aikana.

tyttö ja ipad

Haluatko opiskella ja

parantaa vieraiden kielten taitojasi ja tutustua eri kulttuureihin? Samalla opit kommunikoimaan tehokkaasti yli kieli- ja kulttuurirajojen ja treenaat akateemisen opiskelun taitoja kannustavassa ja oppimista tukevassa ilmapiirissä.

Aloita korkeakouluopinnot jo nyt ja valmistaudu samalla valintakokeisiin tai yo-kirjoitusten uusintaan!

Tarjolla monenlaisia opintopolkuja – minkä polun sinä valitsisit?

Valmennusta kielenkääntäjän opintoihin:
    Englannin perusopinnot + käännöskurssit

Tavoitteena kieltenopettajan opinnot:
    Englannin perusopinnot + kasvatustieteen perusopinnot

Kohti monikulttuurisuuden asiantuntijuutta:
    Monikulttuurisuuden opintokokonaisuus + kulttuurienvälinen viestintä

Valitse opintopolkusi näistä tai kokoa oma yhdistelmäsi koko opiston opetustarjonnasta!

Me tarjoamme

Englannin kielen ja kansainvälisyyden linjalla voit opiskella yliopistotutkinnon osia, kuten englannin kielen ja suomen kielen perusopinnot. Perusopintojen ohella linjalla opiskellaan kieli- ja viestintäaineita sekä muita kursseja opiston tarjonnasta.

Yliopistollisten aineiden opiskelu antaa opintopisteiden lisäksi korkeakouluopiskelusta kiinnostuneelle opiskelijalle vahvan tieto- ja taitopohjan. Vuoden opiskelu KK-linjalla takaa sellaiset opiskeluvalmiudet, joiden avulla suurin osa opiskelijoista pääsee Alkio-vuoden jälkeen yliopistoon tai ammattikorkeakouluun opiskelijaksi.

KK-linjalaisten värikäs joukko koostuu juuri lukion päättäneistä, välivuotta viettävistä ja alaa vaihtavista opiskelijoista. Opiston laaja kurssitarjonta mahdollistaa tehokkaan vuoden myös niille, jotka eivät ole vielä löytäneet omaa opiskelualaansa.

Opistovuoden aikana suoritetut avoimen yliopiston opintopisteet voi sisällyttää jatko-opiskelupaikassa osaksi korkeakoulututkintoa, ja opinnot valmistavat tehokkaasti myös valintakokeisiin. Tämän lisäksi opiston ja linjan vapaa-ajantoiminta antaa jokaiselle opiskelijalle uusia kokemuksia, elämyksiä ja ystäviä.

kirjat

Sijoittuminen

Suurin osa viime vuosien opiskelijoista on Alkio-vuoden jälkeen lähtenyt opiskelemaan englantia tai muita kieliä yliopistoon. Osa on päässyt ammattikorkeakoulujen englanninkielisille opintolinjoille tai lähtenyt opiskelemaan esimerkiksi matkailua tai kaupallista alaa ammattikorkeakouluun.

Lukuvuonna 2015-2016 englannin kielen ja kansainvälisyyden linjalla opiskelleet menestyivät kevään 2016 pääsykokeissa hyvin! Yhteishaun kautta opiskelemaan hakeneista 62 % sai opiskelupaikan yliopistosta tai ammattikorkeakoulusta.

Opiskelu

Opiskelu KK-linjalla on kokopäivätoimista, tehokasta ja hauskaa! Opetus on laadukasta lähiopetusta pienryhmissä. Lisäksi opiskeluun kuuluu ohjattua itsenäistä työskentelyä. Linjahenki muodostuu vuoden aikana kantavaksi voimaksi, jonka avulla vaativan opiskelunkin jaksaa paremmin. Linja järjestää yhdessä erilaisia tapahtumia, juhlia ja retkiä, jotka ovat ikimuistoinen osa Alkio-vuotta.

Opintojasi tukevaa ohjausta on tarjolla koko opiskeluvuoden ajan. Linjanjohtaja keskustelee jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta useamman kerran lukuvuoden aikana. Lisäksi järjestetään koko linjan yhteistä opinto-ohjausta viikoittain.

Opettajat

Reetta Seppälä: linjanjohtaja, opettaja (englanti, kulttuurienvälinen viestintä)
Riikka Voipio: opettaja (englanti, käännöskurssit)
Kirsi Toivonen: opettaja (ruotsi)
Lisäksi linjan kursseja opettavat monet tuntiopettajat

Menneitä tapahtumia

Linjan tapahtumia 2015-16
Linjan tapahtumia 2014-15
Linjan tapahtumia 2013-14
Linjan tapahtumia 2012-13
Linjan tapahtumia 2011-12

Linkkejä lisätietoihin

Englannin kielen ja kansainvälisyyden opintotarjotin

Opiskelijat kertovat

Tietoa hakemisesta ja hakulomake

Ota yhteyttä

Tervetuloa opiskelemaan!