10.8.2016 - 12.5.2017

Ajankohtaista!

Voit hakea nyt opiskelemaan kevätlukukaudeksi 2017, täytä hakulomake!

Kevätlukukauden opinnot käynnistyvät 2.1.2017 ja lukuvuosi päättyy 12.5.2017. Kevään aikana ehdit tehdä noin puolet Intercultural Communication -opinnoista tai matkailualan perusopinnoista. Lisäksi lukujärjestykseen sopii valmistautumista valintakokeisiin, muita kieli- ja viestintäopintokursseja sekä opintoja muiden linjojen kurssivalikoimasta. Tervetuloa opiskelemaan!

kielet

 

Haluatko opiskella ja

parantaa vieraiden kielten taitojasi ja tutustua eri kulttuureihin? Samalla opit kommunikoimaan tehokkaasti yli kieli- ja kulttuurirajojen ja treenaat akateemisen opiskelun taitoja kannustavassa ja oppimista tukevassa ilmapiirissä.

Aloita korkeakouluopinnot jo nyt ja valmentaudu samalla valintakokeisiin tai yo-kirjoitusten uusintaan!

Tarjolla monenlaisia opintopolkuja – minkä polun sinä valitsisit?

Valmennusta kielenkääntäjän opintoihin:
    Englannin perusopinnot + käännöskurssit

Tavoitteena kieltenopettajan opinnot:
    Englannin perusopinnot + kasvatustieteen perusopinnot

Kohti kulttuurienvälisen viestinnän asiantuntijuutta:
    Intercultural Communication -opinnot + vieraiden kielten kurssit

Suuntana matkailuala:
    Matkailualan perusopinnot + Jyväskylän ammattikorkeakoulun matkailualan opintojakso + vieraiden kielten kurssit

Valitse opintopolkusi näistä tai kokoa oma yhdistelmäsi koko opiston opetustarjonnasta!

Me tarjoamme

Englannin kielen ja kansainvälisyyden linjalla voit opiskella yliopistotutkinnon osia, joista englannin kielen perusopinnot ja Intercultural Communication -opinnot ovat olleet viime vuosina suosituimmat. Näiden lisäksi voit opiskella matkailualan perusopintoja sekä muutamia ammattikorkeakoulun matkailualan opintojaksoja. Perusopintojen ohella linjalla opiskellaan kieli- ja viestintäaineita sekä muita kursseja opiston tarjonnasta.

Yliopistollisten aineiden opiskelu antaa opintopisteiden lisäksi korkeakouluopiskelusta kiinnostuneelle opiskelijalle vahvan tieto- ja taitopohjan. Vuoden opiskelu KK-linjalla takaa sellaiset opiskeluvalmiudet, joiden avulla suurin osa opiskelijoista pääsee Alkio-vuoden jälkeen yliopistoon tai ammattikorkeakouluun opiskelijaksi.

KK-linjalaisten värikäs joukko koostuu juuri lukion päättäneistä, välivuotta viettävistä ja alaa vaihtavista opiskelijoista. Opiston laaja kurssitarjonta mahdollistaa tehokkaan vuoden myös niille, jotka eivät ole vielä löytäneet omaa opiskelualaansa.

Opistovuoden aikana suoritetut avoimen yliopiston opintopisteet voi sisällyttää jatko-opiskelupaikassa osaksi korkeakoulututkintoa, ja opinnot valmistavat tehokkaasti myös valintakokeisiin. Tämän lisäksi opiston ja linjan vapaa-ajantoiminta antaa jokaiselle opiskelijalle uusia kokemuksia, elämyksiä ja ystäviä.

kirjat

Sijoittuminen

Suurin osa viime vuosien opiskelijoista on Alkio-vuoden jälkeen lähtenyt opiskelemaan englantia tai muita kieliä yliopistoon. Osa on päässyt ammattikorkeakoulujen englanninkielisille opintolinjoille tai lähtenyt opiskelemaan esimerkiksi matkailua tai kaupallista alaa ammattikorkeakouluun.

Lukuvuonna 2014-2015 englannin kielen ja kansainvälisyyden linjalla opiskelleet menestyivät kevään 2015 pääsykokeissa hyvin! Yhteishaun kautta opiskelemaan hakeneista 64 % sai opiskelupaikan yliopistosta tai ammattikorkeakoulusta.

Opiskelu

Opiskelu KK-linjalla on kokopäivätoimista, tehokasta ja hauskaa! Opetus on laadukasta lähiopetusta pienryhmissä. Lisäksi opiskeluun kuuluu ohjattua itsenäistä työskentelyä. Linjahenki muodostuu vuoden aikana kantavaksi voimaksi, jonka avulla vaativan opiskelunkin jaksaa paremmin. Linja järjestää yhdessä erilaisia tapahtumia, juhlia ja retkiä, jotka ovat ikimuistoinen osa Alkio-vuotta.

Opintojasi tukevaa ohjausta on tarjolla koko opiskeluvuoden ajan. Linjanjohtaja keskustelee jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta useamman kerran lukuvuoden aikana ja auttaa kurssivalinnoissa. Lisäksi järjestetään kurssikohtaista ryhmäohjausta sekä koko linjan yhteistä opinto-ohjausta viikoittain.

Opettajat

Reetta Seppälä: linjanjohtaja, opettaja (englanti, kulttuurienvälinen viestintä)
Riikka Voipio: opettaja (englanti, käännöskurssit)
Kirsi Toivonen: opettaja (ruotsi)
Lisäksi linjan kursseja opettavat monet tuntiopettajat

Menneitä tapahtumia

Linjan tapahtumia 2015-16
Linjan tapahtumia 2014-15
Linjan tapahtumia 2013-14
Linjan tapahtumia 2012-13
Linjan tapahtumia 2011-12

Linkkejä lisätietoihin

Englannin kielen ja kansainvälisyyden opintotarjotin

Opiskelijat kertovat

Tietoa hakemisesta ja hakulomake

Ota yhteyttä

Tervetuloa opiskelemaan!