Tukea elämänpolulla

Alkiolla edistetään opiskelijan hyvinvointia ja elämänhallintaa. Kaikissa mieltä askarruttavissa asioissa voi kääntyä opettajan tai rehtorin - tai lähimmän Alkion työntekijän puoleen.

Meillä käy oma opiskelijaterveydenhoitaja viikoittain. Akuutista terveydenhoidosta vastaa Korpilahden terveysasema. Opiskelijan on silti hyvä käyttää pääasiassa kotikuntansa terveydenhuoltopalveluja.

Mielenterveyspalveluita saa monella tavalla. Kutsuttaessa meillä vierailee Kolikko - Keski-Suomen alueella liikkuva nuorisopsykiatrisen avohoidon konsultaatioryhmä. Kolikko työskentelee 16 - 22-vuotiaiden opiskelijoiden ja oppilashuollon kanssa ja auttaa esim. uni-, päihde- ja ihmissuhdeongelmissa. Mielenterveyspalveluissa vastaanotto on Muuramen terveysasemalla. Psykologipalveluita tarjoaa myös Jyväskylän kaupunki.

Opisto on tapaturmavakuuttanut opiskelijansa lukuvuoden opetuksen ajaksi. Opiskelijoiden tulee itse huolehtia omasta vapaa-ajan tapaturmavakuutuksestaan ja oman omaisuuden irtaimistovakuuttamisestaan.

Opistoyhteisön jäsen sitoutuu siihen, että hän takaa opiskelu-, työ- ja yörauhan ja käyttäytyy muutenkin ihmisiksi.