Alkio-opisto Ravintola Santeri lukukausi 2017-2018

MAITTAVASTA ATERIASTA VOIMAA OPISKELUUN - PÄIVÄN PARAS HETKI

Ruokailuajat

Aamiainen        8.00 - 8.45

Lounas  ja iltapäiväkahvi lounaan yhteydessä          11.00 - 13.00

Päivällinen       16.00 - 17.15 (ei perjantaisin)

Tenttilauantaisin noudatamme em. ruokailuaikoja (aamiainen ja lounas)

Kahvia, teetä ja virvoitusjuomia voitte ostaa aulan sekä alakerran automaateista.

Opiskelijakortti: Aloittaessasi opiskelun, saat toimistosta opiskelijakortin joka on värikoodattu valitsemasi ateriapaketin mukaisesti. Pidä opiskelijakortti aina ruokailuissa mukanasi, jotta ravintolahenkilökunta voi helposti todeta oikeutesi ko. ateriaan. Opiskelijakortti on myös  kulkulupa opiston alueella.

Laadukasta ateriapalvelua Ravintola Santerista

Ravintola Santerin ammattitaitoinen henkilökunta tuottaa asiakkailleen ensiluokkaisista raaka-aineista valmistettuja, laadukkaita ja maistuvia aterioita.

Raaka-aineissa suosimme lähituottajien tarjontaa saatavuuden mukaan. Käyttämämme perunat, juurekset, sekä sesongin vihannekset, ovat lähiviljelmiltä. Marjat sekä sienet ovat paikallisten poimijoiden sekä marjatilallisten tuotantoa läpi vuoden. Valikoimissamme olevat kalat on pyydystetty ekologisesti kestävällä tavalla. Suosimme runsaasti kasviksia ja olemme vähentäneet punaisen lihan sekä mm. riisin käyttöä. Tilalle valitsemme riistaa, possua ja kanaa, sekä lisäkkeeksi kotimaisia viljoja, ohraa, kauraa, ruista ja vehnää.

Luomutuotteet Ravintola Santerissa UUTTA UUTTA!

Luomutuotteita on ravintolamme tarjonnassa käytössä useita.  Uusimpana luomuttuotteena valikoimiimme, olemme ottaneet syksyllä 2017 rasvattoman maidon ja kevytmaidon. Aamiaispuuromme sekä kahvimme ovat aina luomua. Teevalikoimassa on luomuteetä tarjolla ja hunajamme on myös luomua. Käytämme useita luomumausteita tuotannossamme. Laajennamme luomutuotevalikoimaamme entisestään askel kerrallaan.

Ateriat ovat tarjolla itsepalvelulinjastossa, sisältäen runsaan salaattibufeen, lämpimän pääruoan, lämpimän kasvislisäkkeen, leipävalikoiman, (ravintorasva, perusruokajuomat: maito, piimä, vesi) sekä kahvin jälkkäriksi. Valittavana on kaksi pääruokaa, joista toinen on aina kasvisruoka.

Ruokalistan löydät kotisivuiltamme. Käytämme kuuden viikon kiertävää ruokalistaa. Noudatamme ateriatuotannossamme valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksia. Allergeenit ilmoitamme aina linjastossa tuotteen kohdalla. Jos olet yliherkkä jollekin ruoka-aineelle, niin kysythän henkilökunnalta tarvittaessa lisätietoja tuotteista, autamme sinua mielellämme!

 

Voit myös ostaa yksittäisiä aterioita.

Aamiainen 3,70 e 10 kpl:n lippuvihko 35,00 e

Lounas 5,60e 10 kpl:n lippuvihko 54,00 e

Päivällinen 5,20e 10 kpl:n lippuvihko 50,00 e

Ateriapakettien hinnoista, mahdollisista vähennyksistä mm. poissaolojen, tai sairastumisen vuoksi, saatte aloitusinfoissa lisää tietoa.

Tenttiviikonvaihteen ruokailut ja erityisruokavaliot

Täysihoitopaketin valinneelle opiskelijalle on tenttipäivänä tarjolla aamiainen ja lounas. Puolihoitopaketin valinneelle opiskelijalle on tarjolla  lounas.

Ravintolan ilmoitustaululla on lista, johon kirjaat osallistumisesi tenttipäivän ruokailuun. Kirjaus viimeistään keskiviikkona klo.13.00 mennessä. Kirjaa ehdottomasti myös erityisruokavaliosi listaan.

Erityisruokavaliot ja poissaolon ilmoittaminen: Erityisruokavaliot tarjotaan opiskelijan tarpeiden mukaisesti, silloin kun opiskelija tarvitsee terveydellisistä syistä noudatettavaa ruokavaliota, tai eettisen tai uskonnollisen vakaumuksen vuoksi perusruoasta poikkeavan ruokavalion. Erilaisten ns. "muotidieetti-ilmiöiden" noudattamiseen emme valitettavasti voi antaa tukeamme.

Erityisruokavaliot

Ravintolaan on toimitettava opiskelun alkaessa "Ilmoitus erityisruokavaliosta" -lomake täytettynä ja allekirjoitettuna. Lomakkeen saat vastaanotosta. Allergioista pyydämme toimittamaan lääkärintodistuksen.

Palauta lomake mielellään itse henkilökohtaisesti ruokapalvelupäällikölle. Voimme käydä tässä yhteydessä tarkemmin läpi ruokavaliosi. Kampuksella on terveydenhoitajan vastaanotto viikoittain, jossa voit keskustella halutessasi myös ravitsemukseen liittyvistä kysymyksistä.

Jos erityisruokavaliosi aiheuttaa täysin oman annoksen valmistamista, ateria varataan tällöin sinun nimelläsi erilliseen linjastoon. Tämä sovitaan näissä tapauksissa aina erikseen opiskelijan kanssa. Muista myös ruokailla sinulle nimetty ateria.

Erityisruokavalioita tarvitsevien poissaolot

Ilmoita poissaolosi ruokailusta ravintolaan mahdollisimman pian. Voit ilmoittaa poissaolosi, joko ravintolan väelle suoraan, tekstiviestillä numeroon 040 7143 454 tai sähköpostilla marjo.flink(at)alkio.fi.

Mahdollisista muutoksista ruokailuissa ilmoitamme erikseen.

Lämpimäisesti tervetuloa Ravintola Santeriin!

Marjo Flink
ruokapalvelupäällikkö
040 - 7143 454 (Marjo)

050 – 3866815 (tuotanto)

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Jokapäiväiset valinnat ratkaisevat

Terveellinen ruoka on maukasta, monipuolista ja värikästä, ja se sisältää paljon vitamiineja ja kivennäisaineita. Kun kokonaisuus on kunnossa, ei yksittäisiin ravintoaineisiin tarvitse kiinnittää huomiota. Pidä huoli oikeista päivittäisistä ruokavalinnoista ja liiku riittävästi, niin voit hyvin läpi elämän ja vältyt monilta vaivoilta.

Helpottaaksemme valintojasi terveellisen aterian koostamiseksi on ravitsemussuosituksiin perustuvasta malliateriasta  Ravintolassa esimerkkejä kuvin, sekä viikoittain tarjottimelle koottuna. Olemme myös merkinneet suositusten mukaisen ravintorasvan, leivän sekä salaatinkastikkeen linjastoon. Meillä saa santsata.

Voit tarkastaa ateriaasi oikeaan suunta mm.näiden esimerkkien avulla.

Tee viisaita valintoja

  1. Syö kasviksia, hedelmiä ja marjoja joka päivä.
  2. Syö täysjyväleipää ja -puuroa.
  3. Käytä leivälle kasvirasvalevitettä ja suosi kasviöljyjä.
  4. Syö kalaa ainakin kahdesti viikossa.
  5. Nauti rasvatonta maitoa tai piimää päivittäin mutta janoon vettä.
  6. Valitse vähäsuolaisia elintarvikkeita.
  7. Liiku päivittäin ainakin puoli tuntia.
  8. Syö säännöllisesti, 4-  6 kertaa päivässä, älä napostele väliajoilla.

Lähde Ravitsemusneuvottelukunta (http://www.ravitsemusneuvottelukunta.fi/portal/fi/vinkkeja_viisaisiin_valintoihin/)

Omavalvonta ateriapalveluissa

Kaikessa toiminnassamme noudatamme omavalvontasuunnitelmaa, mikä osaltaan takaa aterioiden laadun ja turvallisuuden. Omavalvonnassa tarkkaillaan erityisesti toiminnan kriittisiä kohtia ja tarvittaessa toteutetaan nopeasti korjaavat toimenpiteet. Vastuu ruokien laadusta ja turvallisuudesta kuuluu sekä elintarvikkeiden tuottajille että ruokien valmistajille ja tarjoajille. Omavalvontasuunnitelma on laadittu yhteistyössä Jyväskylän kaupungin valvontaviranomaisten kanssa.

Yleistä Oivasta

Oiva on elintarvikevalvonnan tarkastustietojen julkistamisjärjestelmä, jota koordinoi Elintarviketurvallisuusvirasto Evira. Kuntien elintarvikevalvojat tekevät tarkastuksia nykyisen valvontasuunnitelman mukaisesti. Raportteja julkistetaan sitä mukaa, kun kuntien elintarvikevalvojat tekevät tarkastuksia. Oivassa arvioidaan hymynaamoin yrityksen elintarviketurvallisuutta, kuten elintarvikehygieniaa ja tuoteturvallisuutta. Parhaimman hymyn saamiseen edellytetään lain noudattamista. Aina, kun Oiva hymyilee, elintarviketurvallisuus on kuluttajan kannalta yrityksessä hyvää.

Oiva yhtenäistää tarkastuskäytäntöjä, koska elintarvikevalvojat ympäri Suomen tekevät tarkastuksia samojen Oiva-arviointiohjeiden perusteella. Tarkastuksista tulee kohdennetumpia sekä nopeampia ja riskiperusteinen tarkastaminen korostuu. Tarkastukset tehdään myös pääsääntöisesti ennalta ilmoittamatta. Yrityksissä tarkastettavat asiat eivät Oivan mukaisten tarkastusten myötä muutu.

Valvontatietojen julkaisemisella pyritään lisäämään valvonnan läpinäkyvyyttä sekä tuomaan elintarvikevalvonnan tarkastustulokset kuluttajan käyttöön. Tavoitteena on myös lisätä elintarvikevalvonnan tunnettavuutta ja vaikuttavuutta. Oiva kannustaa yrityksiä pitämään huolta elintarvikehygieniasta ja tuotteiden turvallisuudesta. Yrityksille avautuu myös mahdollisuus kertoa kuluttajalle omasta toiminnastaan.

Ravintola Santerin Oiva-tarkastusraportin löydät täältä.

Tietoa Oivasta.

Asiakaspalaute

Asiakaspalautteen hyödyntäminen on toimintamme kannalta hyvin tärkeää. Palautepisteemme ravintolassa on käytettävissänne, jonne toivomme saavamme myös kehitysideoitanne. Myös sivuillamme on mahdollisuus antaa palautetta ravintolapalveluista. Käsittelemme palautteenne ravintolan viikkopalavereissa ja kehitämme toimintaamme mm. palautteenne pohjalta. Palautekysely järjestetään kaksi kertaa vuodessa koko opistoamme koskien, jossa on osio koskien Santerin ravintolapalveluja. Santerissa järjestetään myös kaksi kertaa vuodessa sähköinen asiakaspalautekysely, toinen syksyllä ja toinen keväällä. Asiakaspalautekyselyn tuloksen kooste julkiaistaan Ravintola Santerin ajankohtaista palstalla. Käy kurkkaamassa kyselyyn tulleita kirjallisia viestejä sekä parannusehdotuksia. 

Ravintola Santerin toimintaa kehitetään myös  ateriatoimikunta kautta. Toimikuntaa koostuu opiston opiskelija-, henkilökunta-, sekä  Ravintola Santerin edustajista, sekä Humak:n opiskelija- ja henkilökuntaedustajasta. Kokoonnumme 2-3 kertaa lukukauden aikana, sekä tarvittaessa useammin.

Lämpimäisesti tervetuloa Ravintola Santeriin!

Marjo Flink
Ruokapalvelupäällikkö
puh. 040 714 3454
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.