Maittavasta ateriasta voimaa opiskeluun

Meillä saa santsata!

Ruokailuajat

Aamiainen   8.00 - 8.45

Lounas       11.00 - 13.00

Päivällinen    16.00 - 17.15 ( päivällistä ei tarjolla perjantaisin)

Kahvia sekä muuta juomaa  aulan ja alakerran automaateista.


Tenttiviikonvaihteina ruokailut edellisen aikataulun mukaisesti (aamiainen ja lounas)

 

Laadukasta ateriapalvelua Ravintola Santerista

Ravintola Santerin ammattitaitoinen henkilökunta tuottaa asiakkailleen ensiluokkaisista raaka-aineista valmistettuja,  laadukkaita ja maistuvia aterioita.

Raaka-aineissa suosimme lähiruokaa  aina saatavuuden mukan. Käyttämämme perunat, juurekset, marjat sekä sienet ovat lähituottajien ja -poimijoiden läpi vuoden. Aamiaisella tarjottava puuro valmistetaan luomuhiutaleista.

Reilun kaupan tuotteista tarjoamme teille  päivittäin mm.  kahvia ja teetä.

Opiskelijaruokailussa korostetaan ruoan makua, ruokalajien vaihtelevuutta ja terveellisyyttä. Perusruokalista on kuuden viikon kiertävä runkolista, johon muutoksia tuovat juhlapyhät ja erilaiset teemat. Vuosittain järjestettävät suosikkiruoka-, sekä asiakastyytyväisyyskyselyjen tulokset hyödynnetään tarkoin ruokalistasuunnittelussa. Ruokalistan suunnittelun ja toteuttamisen lähtökohtana ovat suomalaiset ravitsemussuositukset. 

http://www.ravitsemusneuvottelukunta.fi/portal/fi/ravitsemussuositukset/.

Ateriapalvelut

Ateriat ovat tarjolla itsepalvelulinjastossa, sisältäen runsaan salaattibufeen, lämpimän pääruoan, lämpimän kasvislisäkkeen,  leipävalikoiman, (ravintorasva, perusruokajuomat:maito, piimä, vesi) sekä kahvin.

Keittoaterialla tarjoamme lämpimiä sämpylöitä tai karjalanpiirakoita leipävalikoiman lisäksi, sekä leikkeleitä ja tuorevihanneksia, (ravintorasva, perusruokajuomat:maito, piimä, vesi) kahvin ja jälkuruoan.

Opiskelija-/ateriakortti

Aloittaessasi opiskelun, saat toimistosta opiskelija-/ateriakortin, joka on värikoodattu valitsemiesi ateriapakettien mukaisesti. Pidä ateriakortti ehdottomasti ruokailuissa mukanasi - mieluiten näkyvällä paikalla ja nopeasti saatavilla, jotta ravintolahenkilökunta voi helposti todeta oikeutesi ko. ateriaan.

Tenttiviikonvaihteen ruokailut

Täysihoitopaketin valinneelle opiskelijalle on tenttipäivänä tarjolla aamiainen ja lounas.

Puolihoitopaketin valinneelle opiskelijalle on tarjolla  lounas.

Ravintolan ovella on lista, johon kirjaat osallistumisesi tenttipäivän ruokailuun. Kirjaus viimeistään keskiviikkona klo.13.00 mennessä. Kirjaa ehdottomasti myös erityisruokavaliosi listaan.

Erityisruokavaliot

Erityisruokavaliot tarjotaan opiskelijoiden tarpeiden mukaisesti, silloin kun opiskelija tarvitsee terveydellisistä syistä  noudatettavaa ruokavaliota, tai eettisen tai uskonnollisen vakaumuksen vuoksi perusruoasta poikkeavan ruokavalion. Erilaisten ns. "muotidieetti-ilmiöiden" noudattamiseen  emme valitettavasti voi antaa tukeamme.

Ravintolaan on toimitettava toimintakauden alussa "Ilmoitus erityisruokavaliosta" -lomake täytettynä ja allekirjoitettuna sekä mahdollinen lääkärintodistus. Palauta lomake mielellään itse henkilökohtaisesti ruokapalvelupäällikölle, voimme käydä tässä yhteydessä tarkemmin läpi ruokavaliosi. Kampuksella on terveydenhoitajan  vastaanotto viikoittain, jossa voit keskustella halutessasi myös ravitsemukseen  liittyvistä kysymyksistä.

Jos erityisruokavaliosi aiheuttaa täysin oman annoksen valmistamista, ateria varataan tällöin sinun nimelläsi erilliseen dieettilinjastoon. Tämä sovitaan näissä tapauksissa aina erikseen opiskelijan kanssa. Muista myös ruokailla sinulle nimetty ateria.

Erityisruokavalioita tarvitsevien poissaolot

Poissaoloista sinun tulee  ehdottomasti ilmoittaa ravintolaan. Voit ilmoittaa poissaolosi myös tekstiviestillä numeroon 040 7143 454 tai sähköpostilla marjo.flink(at)alkio.fi.

Mahdollisista muutoksista ruokailuissa ilmoitamme erikseen.

Jokapäiväiset valinnat ratkaisevat

Terveellinen ruoka on maukasta, monipuolista ja värikästä, ja se sisältää paljon vitamiineja ja kivennäisaineita. Kun kokonaisuus on kunnossa, ei yksittäisiin ravintoaineisiin tarvitse kiinnittää huomiota. Pidä huoli oikeista päivittäisistä ruokavalinnoista ja liiku riittävästi, niin voit hyvin läpi elämän ja vältyt monilta vaivoilta.

Helpottaaksemme valintojasi terveellisen aterian koostamiseksi on ravitsemussuosituksiin perustuvasta malliateriasta  Ravintolassa esimerkkejä kuvin, sekä viikoittain tarjottimelle koottuna. Olemme myös merkinneet suositusten mukaisen ravintorasvan, leivän sekä salaatinkastikkeen linjastoon. Meillä saa santsata.

Voit tarkastaa ateriaasi oikeaan suunta mm.näiden esimerkkien avulla.

Tee viisaita valintoja

  1. Syö kasviksia, hedelmiä ja marjoja joka päivä.
  2. Syö täysjyväleipää ja -puuroa.
  3. Käytä leivälle kasvirasvalevitettä ja suosi kasviöljyjä.
  4. Syö kalaa ainakin kahdesti viikossa.
  5. Nauti rasvatonta maitoa tai piimää päivittäin mutta janoon vettä.
  6. Valitse vähäsuolaisia elintarvikkeita.
  7. Liiku päivittäin ainakin puoli tuntia.
  8. Syö säännöllisesti, 4-  6 kertaa päivässä, älä napostele väliajoilla.

Lähde Ravitsemusneuvottelukunta (http://www.ravitsemusneuvottelukunta.fi/portal/fi/vinkkeja_viisaisiin_valintoihin/)

Omavalvonta ateriapalveluissa

Kaikessa toiminnassamme noudatamme omavalvontasuunnitelmaa, mikä osaltaan takaa aterioiden laadun ja turvallisuuden. Omavalvonnassa tarkkaillaan erityisesti toiminnan kriittisiä kohtia ja tarvittaessa toteutetaan nopeasti korjaavat toimenpiteet. Vastuu ruokien laadusta ja turvallisuudesta kuuluu sekä elintarvikkeiden tuottajille että ruokien valmistajille ja tarjoajille. Omavalvontasuunnitelma on laadittu yhteistyössä Jyväskylän kaupungin valvontaviranomaisten kanssa.

Yleistä Oivasta

Oiva on elintarvikevalvonnan tarkastustietojen julkistamisjärjestelmä, jota koordinoi Elintarviketurvallisuusvirasto Evira. Kuntien elintarvikevalvojat tekevät tarkastuksia nykyisen valvontasuunnitelman mukaisesti. Raportteja julkistetaan sitä mukaa, kun kuntien elintarvikevalvojat tekevät tarkastuksia. Oivassa arvioidaan hymynaamoin yrityksen elintarviketurvallisuutta, kuten elintarvikehygieniaa ja tuoteturvallisuutta. Parhaimman hymyn saamiseen edellytetään lain noudattamista. Aina, kun Oiva hymyilee, elintarviketurvallisuus on kuluttajan kannalta yrityksessä hyvää.

Oiva yhtenäistää tarkastuskäytäntöjä, koska elintarvikevalvojat ympäri Suomen tekevät tarkastuksia samojen Oiva-arviointiohjeiden perusteella. Tarkastuksista tulee kohdennetumpia sekä nopeampia ja riskiperusteinen tarkastaminen korostuu. Tarkastukset tehdään myös pääsääntöisesti ennalta ilmoittamatta. Yrityksissä tarkastettavat asiat eivät Oivan mukaisten tarkastusten myötä muutu.

Valvontatietojen julkaisemisella pyritään lisäämään valvonnan läpinäkyvyyttä sekä tuomaan elintarvikevalvonnan tarkastustulokset kuluttajan käyttöön. Tavoitteena on myös lisätä elintarvikevalvonnan tunnettavuutta ja vaikuttavuutta. Oiva kannustaa yrityksiä pitämään huolta elintarvikehygieniasta ja tuotteiden turvallisuudesta. Yrityksille avautuu myös mahdollisuus kertoa kuluttajalle omasta toiminnastaan.

Ravintola Santerin Oiva-tarkastusraportin löydät täältä.

Tietoa Oivasta.

Asiakaspalaute

Asiakaspalautteen hyödyntäminen on toimintamme kannalta hyvin tärkeää. Palautepisteemme ravintolassa on käytettävissänne, jonne toivomme saavamme myös kehitysideoitanne. Myös sivuillamme on mahdollisuus antaa palautetta ravintolapalveluista. Käsittelemme palautteenne ravintolan viikkopalavereissa ja kehitämme toimintaamme mm. palautteenne pohjalta. Palautekysely järjestetään kaksi kertaa vuodessa koko opistoamme koskien, jossa on osio koskien Santerin ravintolapalveluja. Santerissa järjestetään myös kaksi kertaa vuodessa sähköinen asiakaspalautekysely, toinen syksyllä ja toinen keväällä. Asiakaspalautekyselyn tuloksen kooste julkiaistaan Ravintola Santerin ajankohtaista palstalla. Käy kurkkaamassa kyselyyn tulleita kirjallisia viestejä sekä parannusehdotuksia. 

Ravintola Santerin toimintaa kehitetään myös  ateriatoimikunta kautta. Toimikuntaa koostuu opiston opiskelija-, henkilökunta-, sekä  Ravintola Santerin edustajista, sekä Humak:n opiskelija- ja henkilökuntaedustajasta. Kokoonnumme 2-3 kertaa lukukauden aikana, sekä tarvittaessa useammin.

Lämpimäisesti tervetuloa Ravintola Santeriin!

Marjo Flink
Ruokapalvelupäällikkö
puh. 040 714 3454
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.