Vasemman reunan valikon kautta voit lukea Alkio-opiston eri alojen opiskelijoiden tarinoita kuten esimerkiksi Alkiolta toisen vuoden opiskelijaksi yliopistoon, Tehokas välivuosi, Valmennusta opettajakoulutuksen haastatteluihin, Alkiolla kasvetaan ja opitaan yhdessä

 

Ottakaa ilo ja hyöty irti!

Hei Sinä alkiolainen! Loistavaa, että olet valinnut tai valitsemassa välivuodeksesi upean paikan ja pidät katseen tulevaisuuteen suunnattuna!

Monelle opisto on ensimmäinen kämppä ja turvallinen startti itsenäiseen elämään. Opistolla voi opetella arjen askareita ja saa tukea kaikessa! Aluksi soluasuminen saattaa jännittää, mutta yhdessä on paljon hauskempi viettää myös iltoja! Ruokakin kannetaan joka päivä nokan eteen ravintola Santerissa, joten nauttikaa!

Alkio selkiytti minun ja varmasti monien teidänkin ura- ja opiskeluvalintoja. Opistolla pääset itse konkreettisesti näkemään, onko kyseinen ala oma juttusi. Itse opiskelin Alkiolla kauppislinjalla, mutta kävin myös valtio-opin tunneilla. Syksyllä 2015 aloitinkin Jyväskylän yliopistossa yhteiskuntapolitiikan puolella, eli hyvin kävi! Kokeile rohkeasti eri opintoja opistolla, sillä niinhän se oikea ala selviää! Täytyy silti muistaa ettei ahnehdi syksyllä liikaa kursseja. Finaalit ovat vasta keväällä ja ennen sitä ei kannata vetää itseään piippuun!

Muistakaa myös tehdä muuta! Lenkkeilkää upeissa maisemissa, pitäkää opiskelijakunta virkeänä, käykää Tähkässä ja hölmöilkää yhdessä! Ennen kaikkea jatkakaa töiden tekemistä päämääränne eteen! Kun tiedät mitä haluat, olet valmis tekemään hommia! Te itse päätätte tartutteko tilaisuuteenne vai ette ja tartutteko valintakoekirjaan! Tsempatkaa itseänne ja tsempatkaa kaveria: niinhän se menee että voittajat eivät luovuta ja luovuttajat ei voita. Ottakaa siis ilo ja hyöty irti, tanssikaa ja lukekaa vuorotellen aamuun asti!

Loistavaa Alkio-vuotta teille jokaiselle!

Laura Tuikkala

Kauppatieteet 2014-2015, oppilaskunnan pj.

Laura

Kuva on otettu Lauran nykyisen opiskelupaikan tuntumassa Mattilanniemessä. Taustalla näkyy Jyväskylän yliopiston Ylistönrinteen rakennus.