Jos et muuta keksi, ryhdy alkiolaiseksi, edes vuodeksi! - vuoden 2016 hyödyllisyyskyselystä poimittua.

Alla on tiivis yhteenveto viime lukukauden opiskelijapalautekyselystä. Arviointiasteikko on 1-4 (4 = paras). Taulukon tulokset ovat vastausten keskiarvoja. Jos keskiarvo on 3 tai parempi, niin tulos on hyvä, keskiarvon ylittäessä 3,5 tulos on erittäin hyvä.

Syksyllä 2016 kyselyyn vastasi 83 opiskelijaa eli vastaus-% = 39,9.

 

Syksyn palaute 2016
 

 

Myönteisintä Alkiolla

Kiitokset opiston mitä ystävällisimmälle henkilökunnalle

Hyvää työtä ovat henkilökunta ja opettajat tehneet, ja tietysti kiittää pitää myös muita opiskelijoita! Hauskaa on ollut ja olen viihtynyt oikein hyvin, samalla tavalla vaan jatketaan vielä keväällä!

Kaikki on sujunut mainiosti, etenkin ruoka on hyvää ja opettajat oikein mukavia ja valmiita auttamaan. Silloin kerran jälkiruokana ollut mustikkakukko oli niin taivaallisen hyvää, että itku meinasi tulla.

Erityisen mieleenpainuvimpana voin pitää sitä, että en olisi uskonut ujona ihmisenä löytäväni yhtään ystävää ja epäilin sitä, mutta turhaan! Nyt olen vihdoin uskaltanut olla oma itseni ja siksi myös opiskelukin sujuu paremmin.

Alkiossa vallitsee tosi hyvä ilmapiiri mikä on suurelta osin henkilökunnan ansiota. Koin että oppilaat täällä olivat avoimia ja ystävälisiä mikä teki lähestymisen henkilökuntaan ja muihin oppilaisiin helpoksi.

Opiston henkilökunta oli ystävällistä ja opiskelijoista pidettiin huolta.

Olen ollut opetukseen erittäin tyytyväinen, opetuksen taso on mielestäni ollut hyvää ja opettajia on erittäin helppo lähestyä ongelmatilanteissa.

Kun tunnilla kuunteli, sieltä sai mukaansa kaiken tarvittavan.

Ei tarvitse tuhlata aikaa matkustamiseen, kun asuu opistolla.

Täällä on hyvä ja lämmin henki, saa olla oma itsensä.

Mukava syksy kokonaisuudessaan. Ihana henkilökunta ja mukavan kotoisa ja pieni yhteistö! Opiskelu on tapahtuu joustavasti ja koululla oli kaikenlaista puuhaa.

Opiskelua ja oppimista tukeva yhteisö. Apua ja neuvoja opiskeluasioissa saa läheltä. Pehmeä pudotus yliopisto-opiskeluun.

Ryhmähenki, ihmiset saavat olla erilaisia

Saa tehdä lukujärjestyksen omien tarpeiden mukaan

Rento ja tasa-arvoinen paikka, heikompikin uskaltaa olla oma itsensä. Paikka joka inspiroi opiskelemaan ja pariutumaan.

Alkio-henki (saa olla oma itsensä)

Itsenäisyyspäivän tanssiaiset: ihan ehdoton suosikki. Ohjelma oli mukavaa ja pääsi juhlistamaan itsenäisyyttä oikeasti asian mukaisella arvokkuudella. - Grillipaikalla rannassa vietetyt illat hyvällä porukalla: on jännä ilmiö, miten nuotio voi vaikuttaa tunnelmaan niin intimisti. - Ehkä tärkein mieleenpainuva asia on asuntolan muodostama kommuuni: kaikki elää yhteisessä symbioosi suhteessa toistensa kanssa. Kaikki otetaan huomioon ja yhdessä vietetyt hetket ovat - voisin jopa sanoa että - elämäni parhaita hetkiä.

Voisin suositella opistoa tulevaisuudessa jollekin.

Muita mielipiteitä ja terveisiä

Koulu on huikea paikka opiskella ja santerista saa todella hyvää ruokaa.

Kaikinpuolin mukava opiskeluympäristö. Henkilökunta on ystävällistä ja osaavaa. Iso plussa kestävästä kehityksestä!

Kiitos koko opiston henkilökunnalle, etenkin siivoojille ja ruokalan väelle!

Opettajat ja muu henkilökunta ihanan avoimia ja iloisia.

Esimerkiksi sohvia ja oleilutiloja voisi olla enemmän

Tämän vuoden jälkeen on helpompi jatkaa eteenpäin. Täällä on saanut itsenäistyä, mutta täällä on silti pidetty hyvää huolta oppilaista, ettei ole tarvinnut tuntea turvattomuuden tunnetta. Kiitos!

Oli ihan huippu vuosi :) Kannatti tulla - sai kavereita, teki kaikkea hullua ja siinä samalla käytti 'välivuoden' hyödykseen. Suosittelen!

Ihanaa että kasvisruokiin panostetaan!:)

On todella kiva paikka opiskella. Suuret kiitokset kaikille! Suositellaan kavereille...

Alkiovuoden jälkeen maailma näyttää erilaiselta.

Alkio-opisto on hyödyllinen ja mukava paikka opiskella. Mieluummin vietin täällä puoli vuotta kuin kotona tekemättä mitään.

Erittäin hyvä, että kysytte palautetta. Sitä kautta pystyy kehittymään ja vastaamaan oppilaiden tarpeisiin.

Vuosi Alkiolla oli erittäin kasvattava kokemus.Tunnen aikuistuneeni vuoden aikana paljon ja kasvaneeni ihmisenä. Opistovuoden jlkeen omaan asuntoon muuttokaan ei jännitä enää lainkaan.

Rankka vuosi, ymmärsin olevani väärällä alalla. Itsenäistynyt elämää varten. En pelkää muuttaa asumaan omaan opiskelijakämppään, koska tiedän selviäväni.

Luulin, että tulee huono vuosi, kun en päässyt yliopistoon... olikin elämäni paras vuosi!