Monimuontoiset luonnon seikkailut odottavat Alkiolla liikkujaa

Opistomme lähiympäristö tarjoaa harrastusmahdollisuuksia ympäri vuoden. Ulkoilureitit ja hiihtoladut ovat aivan opiston tuntumassa. Päijänteen puhtaaseen veteen voi pulahtaa uimaan, ja kirkkovenesoutu tai melontaretki järjestyy tarvittaessa.

Luontopolkuja ja Leivonmäen kansallispuisto

Patikoinnista ja luonnossa liikkumisesta kiinnostuneille lähistön reiteillä pääsee nauttimaan mahtavista maisemista muun muassa Vaaruvuoren ja Oravivuoren luontopoluilla. Keski-Suomen ympäristökeskuksen sivuilta ja luontoon.fi sivustolta löytyy lisätietoja reiteistä.

Päijänteen itäpuolelta kävijä löytää vuonna 2003 avatun Leivonmäen kansallispuiston monimuotoisine reitistöineen. Leivonmäen kansallispuiston erityisyyksiä ovat

Unesco-kohteet lähellämme: Struven ketju

Oravivuoren huipulla sijaitsee kolmiomittaustorni. Se on yksi Suomen kuudesta Struven ketjun pisteestä. Struven kolmiomittausketju hyväksyttiin heinäkuussa 2005 Suomen kuudentena kohteena maailmanperintöluetteloon. Se edustaa maailmanperintöluettelossa tieteen ja tekniikan historiaa.

Struven kolmiomittausketju on rakennettu ja mitattu vuosina 1816 - 1855 saksalaisen tähtitieteilijä F. G. W. Struven johdolla. Mittauksen avulla selvitettiin maan kokoa ja muotoa. 

Unesco-kohteet lähellämme: Petäjäveden vanha kirkko

Petäjäveden vanha kirkko on pohjoisen puuarkkitehtuurin muistomerkki, joka merkittiin maailmanperintöluetteloon vuonna 1994. Se edustaa pohjoismaista, luterilaista kirkkoarkkitehtuuria ja hirsirakentamistaidon pitkää perinnettä.

Kirkko rakennettiin vuosina 1763 - 1765 rakennusmestari Jaakko Klemetinpoika Leppäsen johdolla. Kirkkoa on kunnostettu määrätietoisesti 1920-luvulta lähtien. Kirkkoa käytetään edelleen kesäisin.

Talvella kutsuu jää ja lumi

Talvisia harrastusmahdollisuuksia löytyy lyhyen ajomatkan päästä. Muuramessa on Riihivuoren ja Jämsässä Himoksen laskettelurinteet. Päijänne tarjoaa liikkujalle talvella monia mahdollisuuksia, jäällä voi viihtyä suksilla, pilkin kanssa tai vaikkapa retkiluistellen.