Opintoja - aterioita - unta

Alkio-opisto on Suomen laajimmin avoimia yliopisto- ja amk-opintoja tarjoava kansanopisto Jyväskylän Korpilahdella. Alkio-opisto tarjoaa Tähtelä nimen alla juhla-, kokous- ja majoituspalveluja, joita käyttää vuoden aikana pari tuhatta asiakasta. Erilaisia asiakkaiden tapahtumia ja tilaisuuksia Alkio-opistolla on vuosittain parikymmentä.

Vuosittain kampuksella opiskelee noin 400 kaikkialta Suomesta tullutta opiskelijaa. Heistä Alkio-opiston opiskelijoita on noin 270 ja Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijoita noin 130. Kampusalueella asuvia on noin 150.

Tervetuloa käymään ja tutustumaan!

Alkio ilmakuva

Aloita yliopisto- ja AMK-opintosi Alkiossa!

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa? Etstikö omaa alaasi? Halutko kehittää opiskelutaitojasi tai vaihtaa ammattia? Alkio-opistossa voit aloittaa korkeakouluopintosi ilman valintakokeita ja suorittaa useiden eri alojen väyläopinnot. Valitset opinnot laajalta opintarjottimelta, opiskelutaitosi kehittyvät ja löydät itsellesi mieluisan alan. Opiskelemasi korkeakoulututkinnon osat voit liittää tutkintoosi myöhemmin. 

Alkio-opisto tarjoaa sinulle laadukasta ja mukaansa tempaavaa opetusta sekä henkilökohtaista ohjausta. Teemme yhteistyötä viiden yliopiston ja kolmen ammattikorkeakoulun kanssa. Opintomaksuun sisältyvänä Alkiolla on tarjolla kymmeniä yliopistollisia arvosanoja ja niiden osia sekä amk-opintokokonaisuuksia. Katso laaja opintotarjottimemme päävalikosta kohdasta Opiskelu.

Alkio-opiston toimintaa ohjaavina arvoina ovat voimaannuttava yhteisöllisyys, edelläkävijyys, laatu, kestävä kehitys, aktiivinen kansalaisuus ja tulevaisuususko.

Alkiolla vallitsee hyvä yhteishenki, lämmin ja tasa-arvoinen ilmapiiri. Parhaat oppimistulokset saavutetaan yhdessä opiskellen ja toisia kannustaen. Samalla syntyy elinikäisiä ystävyyksiä. Opiskelijoidemme tarinoita voi lukea etusivujen linkeistä Opiskelijat kertovat ja Opiskelijat arvioivat.

Alkio on väylä jatko-opintoihin korkeakouluissa. Vietä hyödyllinen ja aktiivinen korkeakouluun suuntava vuosi. Samalla otat tärkeitä ja isoja askeleita opintopolullasi.

Jaana Laitila 2018

Jaana Laitila

KT, rehtori

Korpilahti - parasta Jyväskylää!

Kannattaa tutustua myös Korpilahti-infoon. Korpilahti on Jyväskylässä sijaitseva noin 5000 asukkaan kaunis asuinalue, jonka jylhä Päijänne jakaa maa- ja vespuoleen. Alueella on vahva kulttuuritarjonta; kesäisin Korpilahden teatterilla on näytöksiä Korpilahden sataman piippurakennuksessa. Korpilahden Satama on palkittu vuoden vierasvenesatamana. Lisäksi alueella on Höyry-galleria, takomo Routarauta ja kahvila-ravintola Satamakapteeni.

Korpilahdelta löytyy myös upeita kohteita ulkoiltavaksi: Struven ketjun Oravivuoren mittauspiste, joka on yksi Unescon kuudesta Suomessa sijaitsevista maailmanperintokohteiden mittauspisteistä, sekä Vaarunvuori luontopolkuineen ja harvinaisine lajistoineen. Kesäaikaan Korpilahden kylät tarjoavat lukuisia tapahtumia, joihin kannattaa osallistua. Saunojille on myös luvassa iloisia uutisia: yleisiä saunavuoroja löytyy kolmelta eri kylältä, joista korsusauna lienee erikoisin.

Hevoset ovat osa korpilahtelaisten arkea. Korpilahden eteläisiä kyliä rytmittävät hevoslaitumet, maneesit ja tarhat. Korpilahti-infosta löydät lisätietoja yksityistalleista ja ratsastuskouluista.

Korpilahti info