Viikonloppuna 18.–19.3. opistolla nautittiin aurinkoisesta säästä ja vanhojen ystävien tapaamisesta opistopäivien merkeissä. Paikalle oli saapunut runsain joukoin viime vuoden opiskelijoita sekä 20 ja 40 vuotta sitten opiskelleita kunniakurssilaisia. Tuttuun tapaan ravintola Santeri loihti meille maukkaan lounaan, jonka jälkeen luvassa oli rehtori Jaana Laitisen puhe Alkio-opistosta tänään sekä linjatapaamisia.

Kaisa ja Elias juontamassa Alkion opistopäiviä

Juhlan juonsivat V-linjan opiskelija Kaisla Huhta ja BIOSCI-linjan Elias Vettenranta

Hiki virtasi oikein olan takaa kun vanhat ja uudet opiskelijat kohtasivat sählyottelun merkeissä, ja vaikka taisto oli hyvin tiukkaa, entiset opiskelijat keräsivät pisteet maalein 9-5. Päivällisen jälkeen luvassa oli iltamat, joissa musaklubimme Embryo otti yleisön haltuun klassikoillaan 70-, 80- ja 90-luvuilta. Saimme myös muun muassa kuulla entisten opettajien kertomuksia heidän ajastaan Alkiolla, eikä oltermannin puhe jälleen kerran jättänyt ketään kylmäksi.

Sählyottelussa kisasivat Alkion vanhat ja uudet opiskelijat

Entiset opiskelijat keräsivät pisteet maalein 9-5

Illalla oli vielä luvassa kunnon löylyt ja iltapalaa kunniakurssilaisille rantasaunalla, ja hurjimmat lähtivät vielä runsain joukoin jatkamaan iltaa ravintola Ohrantähkään. Sunnuntaina maukkaan brunssin jälkeen oli jälleen aika sanoa hyvästit ja lähteä takaisin kotia kohti.

 

Jenni Vähäsarja
Psykologian linja