Hyvää kestävän kehityksen teemaviikkoa!

Tulitko aamulla opistolle kävellen, pyörällä, bussilla tai kimppakyydillä? Tervehdithän vastaantulevaa, samassa aamupalapöydässä istuvaa, samalla oppitunnilla olevaa? Kysyitkö kuulumisia, kysyikö joku sinun kuulumisiasi? Avasitko toiselle oven? Hymyilyttikö kämppiksen murre?

Söitkö ravintola Santerin lounaalla vatsan täyteen ja lautasen tyhjäksi? Luitko jo päivän lehdet kirjastossa? Nousitko tuntien välissä tuolista ylös tai ehditkö heti aamusta pienelle lenkille?

Alkio-opistolla vietetään legendaarista, jo kolmatta kertaa järjestettävä Kestävän kehityksen teemaviikkoa! 

Tällä viikolla opistolla perehdytään sosiaaliseen, ekologiseen, taloudelliseen ja kulttuuriseen kestävään kehitykseen opintolinjojen suunnittelemien projektien kautta. Luvassa on huhupuheiden mukaan ainakin kirpparia, leffailtaa, loveboxia, kielipajaa, persoonallisuustestausta, peli-iltaa, taideterapiaa, halauskisaa, lajittelutreeniä, yhteisöllisiä palapelejä, retki Mustankorkean jätteenkäsittelykeskukseen, Keke-henkisiä taideteoksia ja kaikkea siltä väliltä.

Kooste1Kooste2

Vuoden 2015 KEKE-viikolla esiteltiin mm. soijanakkeja, esteettömiä tiloja sekä maailman KEKEin lemmikkieläin.

Linjojen toteuttamien projektien avulla on hyvä miettiä, miten voimme omalta osaltamme edesauttaa kestävän kehityksen toteutumista omassa arjessamme. Keke-viikosta on jaossa opiskelijoille myös opintopisteitä.

Lisäksi tarjoamme helpon tavan panostaa Keke-viikolla erityisesti tunneilla keskittymiseen ja läsnäoloon. Luokista löytyy "puhelinkopit", joihin voi jättää oman luurinsa tunnin ajaksi päivähoitoon.

Pienin askelin syntyy suuria tekoja!