"Alkaa olla tilinteon aika. Sinun ja minun on kysyttävä itseltään: Sainko syksyn aikana tehtyä ne asiat, joita opiskelussa ja työssäni olin ajatellut. Osasinko asettaa tavoitteeni realistisesti ja saavutinko ne? Pystyinkö pysymään annetuissa aikatauluissa? Jos vastaat kyllä, onnittele itseäsi, taputa olkapäälle, kehu ja kiitä. Ja jatka samaan rataan. Jos vastasit ei, on aika hieman tsempata."

Rehtorin piparin tuoksuiset jouluterveiset 22.12. puurojuhlan puheen kera.

Alkio joulu 2017

Ope- ja Sote-opinnoissa on vielä muutama opiskelupaikka vapaana.
Täytä hakulomake pian ja aloita korkekouluopintosi tammikuussa!

 

Piparien tuoksusta alkaa joulu

Hyvät ahkerat opiskelijamme ja henkilöstömme

Piparien tuoksusta alkaa joulu – ajattelin illalla, kun kahden nuorimman lapsen kanssa leivoimme 2,5 kg piparitaikinan varmaan 20 erilaisella muotilla. Niitäkin tuli joskus kerättyä. Ihana tuoksu leijailee yhä kodissamme.

Alkaa olla tilinteon aika. Sinun ja minun on kysyttävä itseltään: Sainko syksyn aikana tehtyä ne asiat, joita opiskelussa ja työssäni olin ajatellut. Osasinko asettaa tavoitteeni realistisesti ja saavutinko ne? Pystyinkö pysymään annetuissa aikatauluissa? Jos vastaat kyllä, onnittele itseäsi, taputa olkapäälle, kehu ja kiitä. Ja jatka samaan rataan. Jos vastasit ei, on aika hieman tsempata.

Nyt, kun lähdetään kohti kevätlukukautta, aikataulun huolellinen suunnittelu, työskentelyn ja vapaa-ajan jaksotus ja välietappien määrittelyt tulevat vielä tärkeämmäksi. Opintokokonaisuudet, joita te opiskelijat olette valinneet, olisi hyvä saada valmiiksi. Onneksi teillä on lähellä tukena oman linjan opiskelukavereita ja myös muita ystäviä niin täällä opistolla kuin muuallakin. Yhdessä on kivempaa ja rinnakkain kulkeminenkin helpompaa.

Minulla on tarkkoja aikataulusuunnitelmia monessa asiassa toki täällä töissä, mutta on minulla niitä nyt myös vapaa-ajalle. Olen melkein jo puolimatkassa kohti Pariisia. Sinne Eiffel-tornin juurelle aion polkea pyörällä ensi kesänä. Matkaa on 1500 km. Matka kestää 11 päivää ja valmistautuminen luonnollisesti moninkertaisesti sen. Monin eri tavoin. Hankin pyörän, ajovarusteet, pyöräilen tunti- ja kilometritolkulla, harjoitutan lihaksiani, venyttelen ja huollan kehoani. Syön paljon!

Yksin en minäkään matkaani tee, vaan yhdessä Team Rynkeby – God Morgon Jyväskylän joukkueessa. Pohjoismaisella hyväntekeväisyystempauksella keräämme rahaa vakavasti sairaille lapsille ja nuorille. Meitä voi seurata muun muassa #pientenpuolesta ja #pyörälläpariisiin. Perillä olemme 7.7.2018.

Nyt olisi kuitenkin aika hetkeksi unohtaa arjen askareet ja tavoitteet. Rauhoitutaan jouluun. Tunnistamme itsestämme erilaisia jouluihmisiä. Toiselle joulu tulee yksinkertaisista asioista, toiselle taasen monenmoisten perinteisten touhujen jälkeen. Olemmepa me sitten jouluihmisiä tai emme – joulu tulee. Se tulee sydämiimme ja mieliimme sellaisena kuin haluamme sen tulevan tai sellaisena millaiseksi me sen itse teemme.

Nautitaan joulun ajasta, syödään, hyggeillään ja levätään. Ollaan läheisten ja ystävien kesken. Sitten taas loppiaisen jälkeen ladatuin akuin tartutaan taas vuoden 2018 tavoitteisiin, uusiin toimiin ja tehtäviin. Kiitän teitä kaikkia syyslukukauden aherruksesta ja toivon teille kaikille oikein hyvää ja levollista joulua!

Pipari tuo joulun. Kynttilä tuo joulun. Himmeli tuo joulun. Mitä muuta kertoi tonttu? Antoi ajatuksen uuden, kertoi joulun salaisuuden. Rakkaus tuo joulun!

Puurojuhlassa 20.12.2017

Rehtori Jaana Laitila

Alkio JaanaLaitila joulu2017