Alkiovuosi hyödyllisin mahdollinen välivuosi

Lukioon mennessäni minulle sanottiin, että tämä on nyt se paikka, jossa saa aikaa miettiä mitä sitä tulevaisuudellaan tekisi. Kolme vuotta melkein riittikin minulle tämän vastauksen löytämiseen. Melkein. Keväällä 2016 valmistuessani tiesin, että miun juttu voisi olla kaupallinen ala, joka kuitenkin on tosi laaja käsite. Kansainvälisyys ja markkinointi tuntuivat kiinnostavilta. Olin kuitenkin vielä ihan hukassa.

Alkio-opisto oli minulle paikka, jossa sain tarvitsemani lisäajan ja varmuuden oikean valinnan tekemiseen. Uskalsin olla rehellinen itselleni, mihin kyllä menikin melkein koko yhdeksän kuukautta opistolla - puoli tuntia ennen yhteishaun päättymistä lisäsin ammattikorkeakoulun liiketalouden opinnot hakulistalleni. Aikaisemmin olin pitänyt yliopistoa ainoana vaihtoehtona itselleni. Nyt tunnen sisimmässäni, että tein oikean päätöksen ja syksyllä aloitankin opinnot Lappeenrannassa. Alkiovuosi oli hyödyllisin mahdollinen välivuosi, jonka olisin voinut viettää. Alkiosta tuli minulle toinen koti, joka oli täynnä ystäviä, koulukirjoja, ruokaa, tapahtumia, saunomista, kursseja, korttipelejä, tempauksia ja naurua. Mahtui mukaan toki pari sadepäivää ja pommiin nukuttua aamuakin.

Vaikka Alkio auttoi minua löytämään oikean tieni, ystävät ovat kuitenkin se paras asia, jonka vuosi on minulle antanut. Oman onnistumiseni lisäksi on ollut vielä mahtavampaa seurata kavereiden onnistumisia pääsykokeissa. Intensiivinen yhdessä opiskeleminen palkitaan, vaikka yhdessä juhlittiin vähintään yhtä intensiivisesti. Kun nyt haette Alkiolle ja ajattelette, että nää tekstit on ihan liibalaabaa ja vuoden ajan vain opiskelette ja lenkkeilette, voin sanoa, että olette väärässä. Itse ajattelin juuri noin ja olenkin superonnellinen, että osasin olla niin pahasti väärässä. On ollut ilo olla osa tätä upeaa yhteisöä ja kunnia saada edustaa meitä kaikkia.

Tervetuloa nauttimaan elämästä Alkiolla – ottakaa kaikki irti opinnoista ja huveista!

Emma Kokkonen

Emma Kokkonen
kauppatieteet 2016-2017
opiskelijakunnan puheenjohtaja

P.S. Tulette ikävöimään Ravintola Santerin herkkuruokia ja koulun ihanaa henkilökuntaa. Ja tietenkin niitä keskiviikkoja...

 

Lisätietoja

Opiskelu

Opintolinjat

Hae opiskelemaan

Opiskelijat kertovat