Alkio-opistolla vietettiin lukuvuoden avajaisia nro. 71

20840721 1573637532659071 948819727244083213 nMaanantaina 14.8. oli opiskelijoiden varsinainen majoittumispäivä niille opiskelijoille, jotka muuttivat opiston asuntolaan opintojen ajaksi. Opiskelijoita saapui pitkin päivää - iltaan saakka. Ravintolassa tarjottiin iltapalaa päivällisen lisäksi nälkäisille saapujille. Opistolla järjestettiin opastettuja kierroksia, joissa talon alue ja luokat tulivat jokseenkin tutuiksi. Varmasti monelle uutta tietoa tuli niin paljon, että osa ehtii väkisinkin lipsua mielestä mutta onneksi tässä on taas vuosi aikaa opetella.

Tiistaina 15.8. saapuivat paikalle myös ne opiskelijat, jotka eivät asu opistolla. Ohjelmaa oli järjestetty iltaan saakka uusien opiskelijoiden iloksi. Päivä alkoi linjakohtaisilla kokoontumisilla, joissa kaikki pääsivät tutustumaan tuleviin opettajiinsa ja linjatovereihinsa. Ravintola Santerissa oli tarjolla herkullinen lounas, jonka jälkeen vietettiin lukuvuoden avajaisia liikuntahallissa. Ohjelmassa oli paitsi edellisen vuoden Oltermannin (opiskelijakunnan puheenjohtajan) Emma Kokkosen ja rehtori Jaana Laitilan puheet, myös yhteislaulua Kansanopistojen laulukirjasta ja henkilökunnan esittely.

Rehtori Jaana Laitilan puheessa korostettiin yhteisöllisyyden ja opiskelijatovereiden merkitystä jaksamisessa. Erityisesti puheen sisältämä tärkeä muistutus vei huomion:

 "Olet avannut elämässäsi jälleen rohkeasti yhden oven ja ottanut askeleen kohti asettamaasi tavoitetta. Muistathan, että sinulla on kyky saavuttaa haluamasi; kunhan uskot mahdollisuuksiisi onnistua tekemisissäsi ja jaksat sinnikkäästi ja periksi antamattomasti ponnistella kohti tavoitettasi. Tee valintoja itseäsi kuunnellen. Jos ja kun ihmiset ympärilläsi tarjoavat sinulle apuaan tai omasta mielestään viisaita vastauksia, ota ne vastaan. Voit oppia paljon niiltä jotka ovat askeltaneet edelläsi. Ohita kuitenkin ne, jotka yrittävät vesittää suunnitelmiasi ja unelmiasi. Pelkäämättä tai epäröimättä poikkea tavanomaiselta reitiltä ja suunnista omille teillesi, jos sydämesi ilmoittaa, että se on sinulle juuri se oikea suunta." - Jaana Laitila

Alkio-opisto onkin erinomainen paikka kokeilla ja tunnustella omaa suuntaa, sillä Alkiolla voi vaihtaa opintolinjaa ellei oma valinta tunnukaan oikealta. Yhteisöstä voi hakea rohkeutta jos oma päätös epäilyttää, ja neuvoa kysyä opettajilta tai muulta henkilökunnalta.

Opiskelijat tutustutettiin infotilaisuudessa talon käytänteisiin ja elämään opistolla. Linjakohtaisen opintoneuvonnan ja päivällisen jälkeen alkoi iltaohjelma, joka jatkuikin iltahämärään. Ohjelmassa oli mm. opastettuja kävelyitä lähialueilla, keskustassa ja maastossa, ulko- ja sisäpelejä; petankkia, mölkkyä ja frisbeegolfia, sekä liikunnallisia konsolipelejä ja ilta päättyi rennosti saunoen ja paistaen makkaraa ja vaahtokarkkeja. Uimassakin tuli monella käytyä.

Avajaisviikolla ohjelma jatkuu vielä mm. opintoneuvonnoin ja hopsauksin.

Tervetuloa uusille opiskelijoille ja nauttikaa Alkiovuodestanne täysin siemauksin!