Perillä Pariisissa

Team Rynkeby - God Morgon hyväntekeväisyystapahtuman joukkueet saapuivat Pariisiin lauantaina 7.7.  Hyväntekeväisyystapahtuman lahjoitusten summa selviää syksyllä, jolloin TR-GM Jyväskylän julkaisee sen sivullaan. Alkio-opisto on ollut mukana tukemassa vakavasti sairastuneita lapsia ja nuoria tämän tapahtuman kautta.

Jaana Eiffelin torni 1

Rehtori Jaana Laitila perillä Pariisissa Eiffel-tornin äärellä.

Johanna ja Jaana

Alkio-opiston Kasvis-linjalla lukuvuonna 2015–2016 opiskellut ja Oulun joukkueeseen kuulunut Johanna ja Jaana.

TeamRynkebyJyvaskyla

TR-GM Jyväskylän joukkue Pariisissa.

Matka kohti Pariisia

Keskiviikkona 27.6. rehtorimme Jaana ja Team Rynkeby - God Morgon Jyväskylän tiimi starttasivat Jyväskylästä pyörällä kohti Pariisia. Matkareitti on seuraava:

27.6 Jyväskylä-Vääksy
28.6 Vääksy-Helsinki
30.6 Travemunde-Lybeck
1.7 Lybeck-Walsrode
2.7 Walsrode-Saerbeck
3.7 Saerbeck-Wegberg
4.7 Wegberg-Charleroi
5.7 Charleroi-Soissons
6.7 Soissons-Willier Saint Paul
7.7 Willier Saint Paul-Pariisi

Matka kestää 11 päivää ja kilometrejä kertyy noin 1500.

Pienten puolesta Pariisiin TR GM JKL pellossa

TR-GM Jyväskylän joukkue Webgergissä.

TR-GM on pohjoismainen tapahtuma, jossa pyöräilyjoukkueet pyöräilevät joka vuosi Pariisiin ja keräävät rahaa syöpää sairastaville lapsille ja heidän perheilleen. Suomessa kerätyt varat lahjoitetaan lyhentämättöminä Aamu Suomen lasten syöpäsäätiölle sekä Sylva ry:lle. Aamusäätiö kehittää lasten syövän tutkimusta ja Sylva ry auttaa syöpään sairastuneita lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään. Pyöräilijät maksavat itse pyöränsä, ajovarusteensa, yöpymisensä ja paluumatkansa takaisin kotimaahan.

Team Rynkebyssä on 1900 pyöräilijää ja 450 avustajaa 48 joukkueessa. Osallistujat tulevat Suomen lisäksi Tanskasta, Ruotsista, Norjasta, Färsaarilta ja Islannista. Suomen joukkueita on seitsemän.

Lähtötapahtuma 27.6.2018 klo 10 alkaen Jyväskylän Aren aukiolla

Team Rynkeby - God Morgon Jyväskylän tiimin lähtötapahtuma oli keskiviikkona 27.6.2018 Jyväskylässä Aren aukiolla. Tapahtumaa juhlistivat Jyväskylän tanssiopiston katutanssin erikoiskoulutusryhmä. Ryhmän esityksen nimi on -00kidz ja sen koreografian on suunnitellut Eerika Ahonen. Myös Duo Locomotionin musiikki tahditti tapahtumaa.

TR GM JKL 4

Kallaveden kierros

Kallaveden 150 kilometrin kierroksella ryhmäajo sujui hyvin. Muodostelma pysyi koossa ja rivit suorina. Päivän aikana muistutimme toinen toisiamme riittävästä juomisesta. Minäkin join vastoin yleisiä tapojani urheilujuomaa oikein olan takaa. Ja hyvin neste tuntui imeytyvänkin. Matkalla oli neljä huoltopistettä, joissa tarjolla oli juomien lisäksi makeaa ja suolaista naposteltavaa. Kyllä maistuivat suolakurkut ja -pähkinät hyvältä.
Maaliin pääsimme kaikki kunnialla.

Maalissa asettauduimme yhteiskuvaan ja lausuimme kannustushuutomme: ”Pienten puolesta meininki hyvä – Team Rynkeby Jyväskylä!” Täydellisen ajopäivän kruunasi rantasauna, uinti ja lohikeitto. Kiitos tiimi, kiitos aurinko, kiitos huolto ja erityiskiitos Kuopion Pyöräilyseuralle upeista tapahtumajärjestelyistä. Kuopiossa oli loistavat pyöräilybaanat, joista moni kaupunki voisi ottaa mallia.

Kallaveden kierros

Kallaveden Kierroksen maisemat järvi- ja maalaismaisemissa nostivat hymyn kasvoille, mutta toki myös loistavasti sujunut ryhmäajo sai mielen iloiseksi.

Lue koko teksti: Kallaveden kierros, Jaana Laitilan blogi-kirjoitus 5.6.2018

Talvikauden sisäharjoittelusta maantiepyöräilyyn

Talvikausi on kulunut pyöräilyn sisäharjoittelulla. Polkupyörän päällä Polkupyörän ilmaan nostosta 21.3. on vierähtänyt jo tovi. Lumikinokset ovat sulaneet ja Jyväskylän tiimi on päässyt kunnolla pyöräilyn makuun. Ryhmäajon harjoittelu aloitettiin viikonloppuleirillä 21.-22.4. Lämpötila oli +1 ja lumi oli maassa.

Ennen Pariisin matkalle lähtöä joukkueen jäsenet pyöräilevät 2500 km omalla maantiepyörällään. Näiden kilometrien kautta pyörä tulee tutuksi. Mahdollisimman suuri osa pyöräilystä tulisi olla ryhmässä ajoa. Tämän vuoksi joukkue kokoontuu tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin yhteislenkille. Kesäkuussa joukkue osallistuu Kallaveden ja Pirkan kierroksen pyöräilytapahtumiin.

Helle on hellinyt joukkuetta toukokuussa ja on ollut onni saada testata ajamista myös eurooppalaisessa kesäkelissä.

Jaana pyoraillen Alkiolle

Rehtori Jaana on kerryttänyt kilometrjä ajamalla pyörällään myös työmatkoja Jyväskylästä Korpilahdelle.

”Isi ei kyllä koskaan usko tätä”

Kouluille lähetin koulujuoksumateriaalia, joilla kouluissa pystyttiin kertomaan hyväntekeväisyystapahtumasta oppilaille ja opettajille. Monessa koulussa tiimiläiset pitivät myös kick-off tilaisuuksia oppilaille ja opettajille, joissa kerroimme TR–GM pohjoismaisesta hyväntekeväisyystoiminnasta ja koulujuoksutapahtumasta. Erityisesti Pariisin matkamme innoitti oppilaat suorastaan kysymystulvaan. ”Nukutteko te yöllä ollenkaan? Onko pyörissä jarrut? Voiko matkalla sattua jotakin? Entä, jos sairastuu? Minkä ikäisiä pyöräilijät ovat? Miksi kaikilla pitää olla aurinkolasit? Mitäs jos pyörä menee rikki? Mitä syötte matkalla? Onko teillä mukana palvelijoita? Entä, jos ei vaan jaksa? Opetin yhden koulun oppilaille myös joukkueajossa käytettäviä käsimerkkiä.

Koulujuoksu Korpilahdella

Korpilahden yhtenäiskoululla juostiin varsin harmaassa kelissä keväisessä vesisateessa. Kiitos, kumarrus ja hatun nosto kaikille Korpilahden yhtenäiskoulun oppilaille ja opettajille sinnikkyydestä.

Viime vuonna koulujuoksulla kerättiin Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa yhteensä 1,9 miljoonaa euroa. Tänä vuonna Team Rynkeby – God Morgon tapahtumaan osallistui Suomessa 20 000 lasta 64:ssa koulussa. Suomessa tapahtumassa kerätty raha menee lyhentämättömänä Aamu Säätiölle, joka rahoittaa lasten syövän tutkimusta ja hoitojen kehittämistä tavoitteenaan terve aikuisuus. Tapahtuman suojelijana toimi opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen. Vuoden 2018 hyväntekeväisyystuotto julkaistaan 20.4. Kiitos te suurella sydämellä mukana olleet oppilaat, opettajat, koulut, joukkueemme jäsenet ja koko TR–GM organisaatio.

Rehtori Jaana Laitilan 10.4.2018 ”Isi ei kyllä koskaan usko tätä” -blogikirjoitus kokonaisuudessaan Keskisuomalaisen Hyvän vuoksi - pyöräillen Pariisiin! –blogissa.

Pienten puolesta pyörällä Pariisiin

Alkio-opisto on mukana Team Rynkeby – God Morgon –hyväntekeväisyystapahtumassa tukemassa vakavasti sairastuneita lapsia ja heidän perheitään Suomessa. Hyvän tekeminen sopii hyvin opiston arvoihin ja kestävän kehityksen ideologiaan. Liikunta on aina ollut lähellä Pariisiin pyöräilevän rehtorin Jaana Laitilan sydäntä ja siltäkin osin tapahtumaan osallistuminen soveltuu hyvin opiston hyväntekeväisyyskohteeksi.

Alkio-opiston rehtori Jaana Laitila osallistuu hyväntekeväisyystapahtumaan

Team Rynkeby - God Morgon on pohjoismainen tapahtuma, jossa pyöräilyjoukkueet pyöräilevät joka vuosi Pariisiin ja keräävät rahaa syöpää sairastaville lapsille ja heidän perheilleen. Suomessa kerätyt varat lahjoitetaan lyhentämättöminä Aamu Suomen lasten syöpäsäätiölle sekä Sylva ry:lle. Aamusäätiö kehittää lasten syövän tutkimusta ja Sylva ry auttaa syöpään sairastuneita lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään. Pyöräilijät maksavat itse pyöränsä, ajovarusteensa, yöpymisensä ja paluumatkansa takaisin kotimaahan.

Team Rynkebyssä on 1900 pyöräilijää ja 450 avustajaa 48 joukkueessa. Osallistujat tulevat Suomen lisäksi Tanskasta, Ruotsista, Norjasta, Färsaarilta ja Islannista. Suomen joukkueita on seitsemän.

Sommerfuglebilleder 3

Rehtori Jaana Laitila kuuluu Jyväskylän joukkueeseen. Matka Jyväskylästä Pariisiin on 1500 kilometriä ja se poljetaan 11 päivässä. Kaikkien maiden pyöräilijät kohtaavat Pariisissa 7.7.2018.

 team rynkeby cykel 1

Lisätietoja ja tunnelmia

Team Rynkeby – God Morgon

Savon Sanomien Pienten puolesta pyörällä Pariisiin –blogi

Keskisuomalaisen Hyvän vuoksi pyöräillen Pariisiin -blogi

Team Rynkeby - God Morgon Jyväskylä Facebookissa

trgmjyvaskyla Instagramissa

FI 520 x 102 pix