Opistopäiviä vietettiin menneenä viikonloppuna 24.–25.3. iloisissa tunnelmissa. Aamupäivästä vieraiden hiljalleen saapuessa opiston käytäviltä kuului ilonkiljahduksia ja jälleennäkemisen riemu paistoi kasvoilta. Moni viime vuoden opiskelijoista totesi kuin saapuneensa kotiin, ja tätä tunnettava vain vahvisti ravintola Santerin tarjoama maittava lounas. Kunniakurssilaisemme 20 ja 40 vuoden takaa otettiin erityisellä lämmöllä vastaan, ja heidänkin iloinen puheensorinansa hiljeni vain hetkeksi, kun rehtori Jaana esitteli tämän päivän Alkio-opiston toimintaa.

Alkio-opiston opistopäivät. Tervetuloa kunniakurssilaiset!

Iltapäivällä urheiluhallissa koettiin todellinen jännitysnäytelmä, kun perinteikäs sählyottelu pelattiin entisten ja nykyisten opiskelijoiden välillä.

 

Tiukkaakin tiukemmasta väännöstä ei tapahtumia ja maalipaikkoja uupunut, taisto oli hektinen ja kääntyi vasta viime metreillä nykyisten opiskelijoiden voittoon maalein 9–7.

Alkio sahlyn pelaajia

Iltapäivän mittaan linjoilla oli omia linjatapaamisiaan, joissa entiset opiskelijat antoivat hyviä vinkkejä nykyisille ja kertoivat, millaista opiskelu ja elämä Alkion jälkeen on ollut. Päivällisen kautta siirryttiin nauttimaan iltamien ohjelmasta. Iltamat pyörähtivätkin vauhdikkaasti käyntiin yhteisen ”Alkio on rautaa” -kannatuslaulun sekä opiskelijoitten esittämän Ellin polkan myötä. Saimme myös nauttia musaklubi Embryo ensemblen esityksistä, ja leikkimielisen visailun ”Haluatko Alkio-opiston tietopäälliköksi” voitto jaettiin 20 vuotta sitten opiskelleiden ja henkilökunnan edustajien kesken. Illan kruunasi Houkutuslinnun keikka, jolla kuultiin kansanmusiikkia ja suomipoppia yhdistäviä covereita sekä maailman ensiesityksensä saanut bändin ensimmäinen oma kappale, kehtolaulu Heilu heinä. Illan päätteeksi rantasaunalla kunniakurssilaiset nauttivat vielä lämpimistä löylyistä ja iltapalasta kuulumisten vaihdon lomassa ja iso osa vieraista suunnisti katsomaan, että onhan ravintola Ohrantähkä tutulla paikallaan.

Sunnuntai aloitettiin runsaalla brunssilla, ja sitten olikin jo aika suunnata kohti kotia monta kokemusta ja mukavaa kohtaamista rikkaampana. Lämmin kiitos vieraillemme, teitte opistopäivistä unohtumattoman juhlan!

Koko opiston väen puolesta

Saara + Biosci
Lauri + Kauppis

Alkion Kauppiksen ope Lauri ja Bioscin ope Saara