Alkio-opistolaiset kokoontuivat viettämään lukuvuoden päätösjuhlaa keskiviikkona 16.5. Juhlassa kuultiin perinteisesti musiikkia ja puheita sekä jaettiin stipendejä. Tunnelma oli kirjaimellisesti lämmin, sillä saimme juhlapäivänä nauttia harvinaisesta hellesäästä! Ilmapiiristä oli aistittavissa iloa, riemua, jännitystä tulevasta sekä myös haikeutta, sillä juhlan jälkeen edessä olivat myös monet jäähyväiset. Nenäliinat tulivatkin tarpeeseen jo heti juhlan alussa, kun opiston oma Embryo Ensemble esitti hienon tulkinnan kappaleesta ”Veden alla”.

Rehtori jakoi kevätjuhlassa stipendejä 8000 euron edestä. Stipendeillä palkittiin opiskelijoita mm. aktiivisuudesta, myönteisyydestä, huimasta kehittymisestä, kiitettävästä opintomenestyksestä ja hyvästä tsemppihengestä. Stipendejä sai myös ahkeruudesta, vastuunkannosta, haasteiden selättämisestä ja rohkeasti uuteen heittäytymisestä.

Kiitos lukuvuodesta 2018

Kiitos lukuvuodesta 2017-2018!

Rehtori Jaana Laitila vertasi puheessaan opiskeluvuotta urheilusuoritukseen valmistautumiseen. Jaana on valmistautunut koko vuoden pyöräilymatkalleen Pariisiin, opiskelijat ovat puolestaan valmistautuneet korkeakoulujen pääsykokeisiin. Matka on vaatinut paljon työtä ja se on saattanut sisältää onnistumisten lisäksi myös kuoppia ja vastoinkäymisiä. Pian selviää, millaisia tuloksia valmistautuminen on tuottanut.

Jaana Laitila kevatjuhlassa 2018

Kahdelle pitkäaikaiselle opiston opettajalle, Arja Alatalolle ja Muti Ikoselle, tämä kevätjuhla oli viimeinen ennen eläkkeelle lähtöä. Juhlan juontajat Ella ja Santeri kukittivat heidät ja Embryo Ensemblen säestyksellä kiitimme heitä ”Kun tänään lähden” laulun sanoin ja toivotimme heille rentoja eläkepäiviä.

Arja ja Muti

Kevätjuhlassa kukitettiin Alkio-opistossa lähes neljänkymmenen vuoden työuran tehneet opettajat, Arja Alatalo ja Muti Ikonen. Tämä kevätjuhla oli viimeinen ennen eläkkeelle lähtöä.

Oltermanni Mikko Rauhala puolestaan antoi puheessaan opiskelijoille kokemukseen pohjautuvia neuvoja tulevaa varten. Erityisesti mieleen jäi Mikon kehotus yhteydenpidosta. Opistovuoden aikana syntyy monia ystävyyssuhteita ja verkostoja. Tehdään niistä elämänmittaisia pitämällä yhteyttä toisiimme myös opistovuoden jälkeen.

Mikko oltermannin puhe

Oltermanni Mikko Rauhalan puhe

 

Hyvää kesää kaikille ja onnea matkaan!

 

Rehtorin puhe kevätjuhlassa 16.5.2018

Kerroin teille joulujuhlassa omasta tämän vuoden tavoitteestani. Ajaa polkupyörällä Jyväskylästä Pariisiin ensi kesänä. 1500 km. Kerroin hieman suunnitelmistani, miten aion toteuttaa sen. Talvikausi on mennyt säännöllisellä sisäpyöräilyharjoittelulla, 102 tuntia, yli 2500 km, kehon huollolla ja terveellisillä elämäntavoilla. Nyt olen ajanut keltaisella Pariisin pyörälläni 1291 km, puolet siitä, mitä olen sopimuksella sitoutunut ajamaan ennen lähtöpäivää 27.6.

Tasan kuuden viikon päästä klo 11 olemme startanneet matkan ensimmäiselle etapille Jyväskylästä Asikkalaan, 193 km. Voin pohtia, teinkö kuntoni eteen talvella sen, mitä suunnittelin? Jäikö kenties jotain tekemättä? Ehkä tekin pohditte sitä nyt opintojen päättyessä. Teinkö tarpeeksi? Panostinko riittävästi?

Pieniä haavereitakin on toki sattunut. Niistä on jäljellä vielä pieni jälki oikeassa jalassa. Elämässä näin usein on. Ilman kolhuja ja haavereita ei meistä selviä kukaan. Niistä voi ottaa opikseen – jos osaa. Yksin en matkaani tee, vaan Team Rynkeby – God Morgon Jyväskylän joukkueessa, yhdessä joukkuekavereiden ja huoltohenkilöstön kanssa. Teillä on ollut täällä opistolla omat joukkuetoverit, oman linjan, ryhmän ja asuntolan opiskelijat. Goutsit eli teidän opettajanne ovat luotsanneet teidän opintoja eteenpäin. Kyselleet, muistutelleet ja kannustaneet. Paljon on ollut kiinni myös teistä, kuinka paljon minuutteja, tunteja ja päiviä olette istuneet kirjojenne ja tehtävienne ääressä? Kuinka paljon panostaneet opiskeluunne? Yksin ja toinen toistanne auttaen ja tukien, tiimipelillä. Todistuksia allekirjoittaessani huomasin, että kyllä, panostettu on. Upeita todistuksia. Tänä lukuvuonna eniten opintopisteitä 97 sai Elli Kytölä, Biosci ja avoimen yliopiston suorituksia Riia Honkala, Kasvis, 70 opintopistettä.

Luottamus joukkuetovereihin on saavutettava ja ansaittava. Minulle ryhmäajossa se tarkoittaa, että toisten pyöräilijöiden takana ajan jo lähempänä kuin toisten. Teille toisista opiskelukavereista on tullut läheisempiä kuin toisista. Minun matkaani voi seurata Team Rynkeby Jyväskylän fb ja Team Rynkeby JyväskylänInstan sivuilta. Myös hästäkeillä #pientenpuolesta ja #pyörälläpariisiin. Vielä en tiedä, miten minulle käy? Ajanko pyörällä Pariisiin vai tuleeko vastoinkäymisiä ja istun huoltoauton kyydissä? Se jää nähtäväksi. Perillä olemme joka tapauksessa 7.7.2018 tavalla tai toisella.

On tullut jäähyväisten aika. Olette lähtemässä täältä kansanopistokodista maailmalle. Teille jää täältä hyviä kavereita, elinikäisiä ystäviäkin. Pitäkää toisiinne yhteyttä. Pinnistelkää ja ponnistelkaa kohti tavoitettanne, onnistukaa uudelleen ja oppikaa virheistänne. Toivon teille onnea ja menestystä tuleviin valintakokeisiin ja hyvää elämää.

Rehtori Jaana Laitila 16.5.2018

Jaana pyoraillen Alkiolle