Positiivista psykologiaa, toimivaa kulttuurienvälistä viestintää, uusia kontakteja eurooppalaisiin kollegoihin ja oppilaitoksiin, flipatun luokkahuoneen periaatteita, brittiläisen jonotuskulttuurin kummastelua, Ateenan aarteisiin tutustumista, eurooppalaisten koulutusjärjestelmien vertailua Kroatian syysilloissa, opiskelijoiden henkilökohtaista tukemista… Tätä kaikkea ja valtavasti muutakin hyvää saatiin irti Alkio-opiston ”Strategiasta tekoihin - pallo haltuun!” -hankkeesta vuosina 2016-2018. Hanke suunniteltiin opiston strategian ja kehittämistarpeiden pohjalta ja se sisälsi yhdeksän viikon mittaista henkilökunnan täydennyskoulutuskurssia eri puolilla Eurooppaa.

Reetta ja Riikka Oxfordissa

Täydennyskoulutuskurssit eivät ole pelkkää luokkahuoneessa istumista, vaan niihin kuuluu myös paikalliseen elämänmenoon tutustumista ja vierailukäyntejä lähialueille. Oxfordissa Reetta ja Riikka pääsivät käymään vaikuttavassa Christ Church Collegessa.

Hanke rahoitettiin Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta. Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto Opetushallituksessa.

Liikkuvuushanke käynnistyi helmikuussa 2017, kun rehtori Jaana käytti hiihtolomansa englannin kielen ja viestinnän opiskeluun Maltalla. Toukokuussa lukukauden päätteeksi biologian opettaja Saara perehtyi Ateenassa käänteisen luokkahuoneen ja suomen kielen opettaja Marjaana Barcelonassa positiivisen psykologian käyttöön opetuksessa. Kesäkuussa vararehtori Kirsi syventyi Pireuksessa opiskelijoiden yksilölliseen tukemiseen ja englannin opettajat Riikka ja Reetta Oxfordissa luoviin opetusmenetelmiin. Kemian opettaja Susanna taas suuntasi syyslomalla Kroatian Cavtatiin paneutumaan aktivoivien ja motivoivien opetusmenetelmien käyttöön. Toukokuussa 2018 koulutussihteeri Seija ja vararehtori Kirsi kiirehtivät vielä hektisimmän lukuvuoden päättymistohinan keskellä treenaamaan sujuvaa viestintää englanniksi Maltalle.

Alkio-opiston koulutussihteeri Seija Maltalla täydennyskoulutuskurssilla

Koulutussihteeri Seija oppimassa englantia ja maltalaista kulttuuria Maltalla.

Alkio-opiston vararehtori Kirsi Maltalla täydennyskoulutuskurssilla

Tiukan kielioppipäivän jälkeen vararehtori Kirsi pääsi kiertoajelulle Vallettaan, Maltan pääkaupunkiin. Historiallisten rakennusten lomassa oli viihtyisä puisto.

Hankkeesta saatuja uusia taitoja ja toimivia käytänteitä jalkautetaan nyt opiston arkeen. Eikä siinä vielä kaikki! Pääsemme jatkamaan hyvin käynnistynyttä kansainvälisen toiminnan ja henkilöstön osaamisen kehittämisen prosessia jatkossakin, sillä opistolle myönnettiin rahoitus uuteen Erasmus+ -hankkeeseemme, Liikkuvuuksista laatua (Mobility for Quality), vuosille 2018-2020. See you in Europe!

Yhteisrahoitettu Euroopan uninoinin Erasmus ohjelmasta

Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä.