Opistolla otettiin pieni varaslähtö ja juhlistettiin Suomen 101-vuotista itsenäisyyttä jo keskiviikkona 28.11. Arkinen opiskeluympäristö muuttui kertaheitolla juhlavaksi, kun aulaan alkoi kerääntyä tyylikkäitä daameja kauniissa mekoissaan ja komeita herrasmiehiä puvuissaan. Järjestelyistä vastanneet Soteli- ja Kauppis-linjalaiset olivat luoneet tiloihin juhlatunnelmaa koristein ja kattauksin.

Alkio itsenaisyyspaivatanssiaiset 6

Ohjelma alkoi tietenkin perinteisellä lipun saapumisella ja jatkui musiikin, puheiden ja wanhojen tanssien merkeissä. Lauluyhtye Embryo Ensemble ihastutti herkillä tulkinnoillaan, ja helmat pääsivät hulmuamaan muun muassa cicapon ja kehruuvalssin pyörteissä.

Opiston rehtori Jaana ja Kauppiksen linjanjohtaja Lauri innostuivat muistelemaan menneitä itsenäisyyspäiviä ja kyselivät myös yleisöltä, mitä itsenäisyys heille merkitsee. Yleisön vastaukset, kuten vapaus, tasa-arvo ja turvallisuus, taisivat olla sellaisia arvoja, jotka kaikki läsnäolijat allekirjoittivat.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

 

Illan juontajat, Jutta ja Kare, saattelivat juhlaväen aluksi yhteiselle illalliselle ravintola Santeriin. Illallisen, seurustelun ja valokuvauksen jälkeen siirryttiin saliin jatkamaan ohjelmaa.

Alkio itsenaisyyspaivatanssiaiset 1

Ohjelma alkoi tietenkin perinteisellä lipun saapumisella ja jatkui musiikin, puheiden ja wanhojen tanssien merkeissä.

Alkio itsenaisyyspaivatanssiaiset 3

Lauluyhtye Embryo Ensemble ihastutti herkillä tulkinnoillaan, ja helmat pääsivät hulmuamaan muun muassa cicapon ja kehruuvalssin pyörteissä. Opiston rehtori Jaana ja Kauppiksen linjanjohtaja Lauri innostuivat muistelemaan menneitä itsenäisyyspäiviä ja kyselivät myös yleisöltä, mitä itsenäisyys heille merkitsee. Yleisön vastaukset, kuten vapaus, tasa-arvo ja turvallisuus, taisivat olla sellaisia arvoja, jotka kaikki läsnäolijat allekirjoittivat. Opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Tinja Lampelan ajatukset itsenäisyydestä, rohkeudesta ja itsensä ylittämisestä olivat myös erittäin osuvia.

Alkio itsenaisyyspaivatanssiaiset 4

Juhlallisen Maamme-laulun jälkeen virallisuus väistyi ja lattian valtasivat tanssijat DJ Ugin innostamina. Rytmikkäämmät sävelet saattelivat juhlijat jatkamaan iltaa, ja tanssi taisi jatkua Tähkässä seuraavankin päivän puolelle...

Alkio itsenaisyyspaivatanssiaiset 5