Tervetuloa Kovien tieteiden kesälukioon!

Tartu tilaisuuteen ja vietä 11 aktiivista päivää luonnonkauniissa ympäristössä Päijänteen rannalla. Kovien tieteiden kesälukiossa opiskelet tehokkaasti lukion biologian, fysiikan, kemian, matematiikan ja ruotsin kursseja tai kertaat jo oppimaasi.

Kesälukion sisältä myös kiinnostavia työpajoja. Tarjolla on esimerkiksi Vesien näkymätön elämä, jossa tehdään tutkimuksia mikroskoopilla. Keittiöluonnontieteessä fysiikkaan perehdytään käytännönläheisesti.

Vapaa-ajan ohjelmaan kuuluu pelien ja leiritulien lisäksi retki Struven ketjun pisteelle Oravivuorelle, joka on yksi maailmanperintökohteista.

Ilmoittaudu mukaan 5.6.2019 mennessä!

Lukiota koko talvi, miksi vielä kesälläkin?

Kovien tieteiden kesälukio 3

  • Kesälukio tuo sinulle kolmannen lukukauden, lyhyen, mutta intensiivisen.
  • Kesälukiossa voit suorittaa lukion pakollisia, syventäviä ja soveltavia kursseja. Jos joku näistä on jäänyt kesken, ei ole mahtunut lukujärjestykseen tai haluat kerrata ja korottaa numeroa, voit tehdä sen kesälukiossa.
  • Ylioppilaskirjoitukset tulossa tai haluat korottaa aiempaa tulosta, voit kerrata kesälukion abikursseilla kirjoituksiin.
  • Valintakoeuudistus tulossa ja tarvitset korottaa yo-kirjoitusten tuloksia. Kesälukiossa voit kerrata aiemmin oppimaasi, joka helpottaa kertausurakkaa ylioppilaskokeita varten.
  • Unelmiesi opiskelualalle on vaativa pääsykoe. Kesälukiossa voit kerrata jo oppimaasi ja vahvistaa osaamistasi.
  • Olet tulossa Alkio-opiston opiskelijaksi ja linjanjohtajasi on suositellut jotain kurssia/kursseja pohjustukseksi opinnoillesi.
  • Kesälukion ryhmät ovat pieniä, joten saat enemmän yksilöllistä ohjausta.

Miksi Kovien tieteiden kesälukioon?

Kovien tieteiden kesälukiossa opiskelet luonnontieteitä eli kovia tieteitä. Tarjonnassa on matematiikkaa, fysiikkaa, kemiaa ja biologiaa ruotsin kertauskurssilla höystettynä. Abikursseja on matematiikasta, fysiikasta ja biologiasta. Matematiikassa voit kerrata pitkää matikkaa, mutta ryhmään voi tulla kertaamaan myös lyhyttä oppimäärää. Tehtävinä käytetään mm. vanhoja ylioppilaskirjoitustehtäviä samoin kuin fysiikan ja biologian abikertauksissakin. Tilastot ja todennäköisyys kurssi käy kertauksena kauppatieteiden ja psykologian valintakokeisiin. Ruotsin kertauskurssia voidaan räätälöidä osanottajien tarpeiden pohjalta.

Miksi Korpilahdelle ja missä se on?

Korpilahti on Jyväskylän eteläinen kaupunginosa Keski-Suomessa. Kovien tieteiden kesälukio järjestetään Alkio-opistossa Päijänteen rannalla. Lämpiminä kesäpäivinä heinäkuussa on virkistävää käydä välillä pulahtamassa järveen ja jäädä vaikka rannalle tekemään kurssitehtäviä. Majoitut, opiskelet ja ruokailet opistolla, kaikki on siis lähellä. Matemaattisten aineiden opettajat asuvat kurssin ajan opistolla, he ovat mukana vapaa-ajan toiminnassa ja heiltä saat apua myös tehtävien ratkomisessa, jos satut niitä tekemään iltaisin.

Mikä on parasta/pahinta kesälukiossa?

Olet poissa kotoa, uusien ihmisten parissa ja sinulla on mahdollisuus opiskella varsin intensiivisesti. Kaikki tuo voi olla parasta tai pahinta. Parhaimmillaan kesälukiolaiset muodostavat tiiviin ja läheisen ryhmän, jolla on hauskaa yhdessä. Jotkut palaavat kesälukioon kavereiden kanssa toisenkin kerran.

“Sain kerrattua yo-kirjoituksiin ja korotettua arvosanoja. Vapaa-aikaa vietettiin kesälukiokaverien kanssa, joten meistä tuli tosi tiivis porukka”. Roosa, 2018

Lue lisää Kovien tieteiden kesälukiosta ja Emmin kokemuksista kesältä 2018!

 

 Kovien tieteiden kesälukio Oravivuorella 1

Kesälukiolaisia retkellä Struven ketjun pisteellä Oravivuorella.

opiskelua

“Sain kerrattua yo-kirjoituksiin ja korotettua arvosanoja. Vapaa-aikaa vietettiin kesälukiokaverien kanssa, joten meistä tuli tosi tiivis porukka”. Roosa, 2018