Elämänmittaiselta työuralta vapaalle

Tämä yhden ihmisen elämänmittainen työura lähti käyntiin toukokuun alussa 1975, kun suoraan koulun penkiltä saavuin Alkio-opistolle töihin. Moni asia työssäni ja opistolla on tänä aikana muuttunut. Taloon tullessani Alkio-opiston ensimmäinen vuosi Korpilahdella oli juuri päättynyt ja talossa oli ollut hieman yli 70 opiskelijaa. Toimistossa työskenteli kaksi henkilöä: kanslisti ja talouspäällikkö. Tulin asiakaspalvelutehtäviin uutena työntekijänä ja kesän toimintakausi oli juuri alkamassa. Jo tuohon aikaan opistolla oli kesätoimintaa.

Arjan kahvit 2

"Iso kiitos työpanoksestasi Arja"

Opisto on vuosien saatossa kasvanut paljon ja tänä keväänä opiston päättää 253 opiskelijaa. Omat työtehtäväni ovat myös vuosien varrella muuttunee. Olen saanut tehdä Alkiolla monenlaisia töitä ja tutustua suureen määrään erilaisia ihmisiä, opiskelijoita, muita asiakkaita ja henkilökuntaa. Työtavat talouspuolen alalla ovat tietysti myös paljon muuttuneet teknisen kehityksen myötä. Alun ruutupaperista, lyijykynästä ja laskukoneesta sekä sähkökäyttöisestä kirjoituskoneesta vaihdettiin tietokoneisiin sekä siihen että talouspuolen työt tehtiin kaikki itse pankkiasioista sähköisiin viranomaisilmoituksiin. Sain myös vielä ennen työurani loppua nähdä sen vaiheen Alkio-opiston talouspuolen historiaa, kun taloushallinto siirtyi talosta pois ulkopuoliselle yritykselle. Sain olla mukana omalta osaltani tätä siirtovaihetta läpikäymässä ja nähdä myös tämän viimeisen vaiheen. Melkeinpä voisin sanoa, että olen nähnyt miten toimiston talouspuolen tehtävät Alkio-opistolla alkoivat ja laajenivat sekä miten niiden hoitaminen siirtyi talon ulkopuolelle.

Arjan läksiäiset 1

"Mysteerit ratkesivat kahden joukkueen voimin Arjan läksiäisissä"

Alkio-opisto ja henkilökunta on tullut hyvin tutuksi näiden vuosien aikana ja tänne tuli kuin toiseen kotiinsa. Pidin työstäni Alkiolla, koska se oli vaihtelevaa. Suuri kiitos työkavereilleni, joiden kanssa on ollut mukava työskennellä sekä työpaikalleni nyt kun siirryn vapaalle muiden asioiden pariin. Varmaan opisto on vielä mielessäni monta kertaa.

Arja Majalahti
Taloussihteeri 1975–2019

Arjan läksiäiset 2

"Ohi on - leppoisia vapaita Arjalle"