Alkio-opiston 74. lukuvuosi käynnistyi 12.8.2020.

Turvallisuus

Alkio-opisto noudattaa lähiopetuksen toteuttamisessa eri viranomaisten antamia koronaepidemiaan liittyviä turvallisuusohjeita ja suosituksia. Ohessa alla muutamia keskeisiä turvallisuusnäkökulmia, joilla ehkäistään taudin tarttumista ja leviämistä.

Terveydentila

Alkio-opistolle tullaan ainoastaan terveinä. Hengitystieinfektio-oireiset eivät saa tulla opistolle ennen kuin mahdollinen koronavirustartunta on suljettu pois testillä.

Käsi- ja yskimishygienia

Taudin tarttumisen ja leviämisen ehkäisemissä on tärkeää huolehtia hyvästä henkilökohtaisesta käsihygieniasta. Alkio-opistolla tämä tarkoittaa mm. seuraavia asioita:

  • Kaikki opistolla asioivat pesevät kätensä aina ulkoa sisälle tultaessa, aina ennen ruokailua, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Käsien pesussa noudatetaan siitä erikseen annettuja yleisiä ohjeita.
  • Käsidesit ovat esillä ja käytettävissä yleisissä tiloissa ja kaikissa luokkatiloissa.
  • Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen.

Turvavälit

Tarpeettomia lähikontakteja vältetään ja noudatetaan turvavälejä aina kun se vain suinkin on mahdollista. Kättelyn sijasta käytetään muita etäisyyden mahdollistamia tervehdystapoja.

Opetus

Opetus toteutetaan lähiopetuksena turvavälejä mahdollisuuksien mukaan noudattaen.

Ruokailu

Opistolla on buffetruokailu, joka toteutetaan pitkillä porrastuksilla ja poikkeuksellisesti yksilinjaisena. Ravintola Santerin istuinpaikkoja on vähennetty ja sijoittelua väljennetty. Ruokailu tapahtuu omissa opetusryhmissä. Myös tarjottimet on otettu väliaikaisesti käyttöön.

Kirjasto

Huolehdithan riittävästä 1–2 metrin turvavälistä myös kirjaston tiloissa, kun lainaat tai palautat kirjoja, käytät tietokoneita tai opiskelet kirjastossa.

Siivous

Alkio-opiston tilat siivotaan päivittäin ja saniteettitilat kahdesti päivässä. Alkio-opisto noudattaa työterveyslaitoksen antamia ohjeita tehostetun siivouksen toteuttamisessa.

Asuminen

Asumista koskevat samat turvallisuusohjeet kuin opetusta.

Sairastuminen

Alkio-opisto noudattaa sairaustapauksissa Jyväskylän kaupungin antamia ohjeita ja toimintatapoja.

Lisätietoja opiston turvallisuuskäytänteistä saat opiston rehtorilta ja linjanjohtajaltasi. Opiston turvallisuuteen liittyvät tiedotteet lähetetään opiskelijoille sähköpostilla ja ne julkaistaan myös opiskelijoiden oppimisympäristössä. 

Jaana Laitila
rehtori
Alkio-opisto