Alkio-opiston 74. lukuvuosi käynnistyi 12.8. Vielä ehdit hyvin mukaan aloittamaan omat opintosi. Täytä hakulomake ja lähetä se meille. Otamme sinuun yhteyttä. 

Vapaita opiskelupaikkoja on mm. Biologia- ja luonnontieteet, Englannin kieli ja kansainvälisyys, Historia, Kasvatustieteet (myös aineopinnot), Oikeustieteet, Soteli, Suuntana poliisiala, Tehoa yo-kirjoituksiin ja Yhteiskunta- ja valtiotieteet. Myös Kauppatieteen, Lääketieteeseen suuntaavien opintojen ja Psykologian (myös aineopinnot) linjoilla on muutama vapaa paikka.

Uutena linjana opistolla Elämässä eteenpäin -linja, joka on opetushallituksen rahoittama ja opiskelijalle maksuton. Linja on tarkoitettu erilaisia oppimisvaikeuksia kokeville ilman opiskelu- ja työpaikkaa oleville. 

Vapaitapaikkoja 3

Lukuvuoden 2019–2020 opiskelijoista suurin osa sai opiskelupaikan korkeakoulusta. Heistä yli 15 % sai opiskelupaikan opistolla suoritettujen avoimen yliopisto-opintojen eli ns. väyläopintojen avulla. 

Opisto on saanut erinomaista palautetta opetuksestaan: "Viihdyin oikein hyvin opistolla. Ilmapiiri oli todella hyvä. Muut opiskelijat ja opettajat olivat mukavia. Henkilökunta oli helppo lähetystyä, koska kaikki olivat oikein ystävällisiä ja halusivat auttaa minua".

Väyläopinnot

Alkio-opistolla voi suorittaa suurimmassa osassa linjoja monipuolisesti myös väyläopintoja. Lukuvuoden 2019–2020 opiskelijoista yli 15 % sai opiskelupaikan opistolla suoritettujen avoimen yliopisto-opintojen eli ns. väyläopintojen avulla. Opistolla väyläopintoja on tarjolla mm. biologiassa, kauppatieteissä, kasvatustieteissä, psykologiassa ja yhteiskuntatieteissä. Lisätietoja Väylät ja polut.

Opisto on saanut erinomaista palautetta opetuksestaan

Alkio-opiston opiskelijat arvioivat opistolla saamaansa opetusta lukukausittain. Keväällä 2020 antamassaan palautteessa opiskelijat kiittivät opiston työntekijöitä ystävällisestä palvelusta ja toivat esille mm: ”Jos oma paikka on hakusessa eikä yliopistopaikka ole auennut, Alkio on hyvä paikka aloittaa. Asiansa osaavat opettajat ja muu henkilökunta! Suosittelen lämpimästi”.

Joskus myös vanhemmat lähettävät opistolle kiitospalautetta ”Alkio-opisto on ollut tärkeä osa poikamme tiellä kohti korkeakouluopiskelupaikkaa – KIITOS tästä nyt saadusta opiskelupaikasta kuuluu myös teille sinne Alkiolaisille! Alkio-opisto on aivan huippu paikka – siellä kannustetaan ja autetaan nuoria pääsemään kohti tavoitteita!"