Lukuvuoden 2021–2022 uudet opintolinjat

Alkio-opiston opintotarjonta lisääntyy uudella Luovat alat ja tekniikka -alan opinnoilla sekä viestinnän opinnoilla. Uusien opintolinjojen opintotarjottimella on alaan liittyviä yliopisto-opintoja.

Luovat alat ja tekniikka alan opinnot sisältävät kirjoittamista, kuvaamista, suunnittelua, ilmaisua ja viestintää. Näillä linjoilla voit ilmaista itseäsi tai jalostaa luovuutesi kohti unelmiesi ammattia. Matemaattiset aineet täydentävät alan muuta tarjontaa.

Historia, kielet ja viestintä -alan Viestintä-opintolinjalla kehität itseäsi viestijänä ja harjoittelet tiedottamista.

Luova kirjoittaminen

Kirjoitatko pöytälaatikkoon? Etsitkö omaa kirjoittamistyyliäsi? Luovan kirjoittamisen opinnoissa kirjoitetaan, luetaan ja analysoidaan omia ja julkaistuja tekstejä, tutustutaan toisiin kirjoittajiin sekä annetaan ja saadaan vertaispalautetta. Voit opiskella tavoitteellisella tai rennolla otteella.

Luova ilmaisu

Aistit, äly, mielikuvitus... Luovan ilmaisun linjalla teet laaja-alaisesti audiovisuaalisia ja kinesteettisiä ilmaisu- ja viestintäkokeiluja sekä kehität omaa oppimisen ja elämisen taitoasi. Opintoja on tarjolla mm. improvisaatiosta ja sanataiteesta graafiseen suunnitteluun ja 3D-tulostukseen.

Arkkitehtuurin ja tekniikan aloille suuntaavat opinnot

Opintolinjalla luonnontieteet kohtaavat muotoilun ja luovan ilmaisun. Opinnoissa voit suuntautua teknisille aloille tai arkkitehtuuriin ja kertaat tavoitteellisesti matematiikkaa, fysiikkaa, kemiaa. Voit opiskella myös monipuolisesti kuvallisen ja visuaalisen ilmaisun menetelmiä ja tekniikoita sekä luovaa ilmaisua. Opinnot valmentavat tekniikan alan ja arkkitehtuurin valintakokeisiin (DIA).

Viestintä

Kiinnostaako kirjoittaminen? Viehättääkö viestintä? Lukuvuoden aikana kehität itseäsi viestijänä ja harjoittelet tiedottamista. Opinnot sopivat sinulle oletpa tähtäämässä tavoitteellisesti yliopistoon tai haluat viettää hyödyllisen välivuoden ja etsiä uutta suuntaa elämällesi.

Alkio UUTTA 2021

Lisätietoja

Uusien opintolinjojen tarkemmat sisällöt päivitetään verkkosivuille marraskuun aikana.

Ota yhteyttä (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.), jos haluat lisätietoja! Lähetämme sinulle lisätietoja, kun uusin opintolinjojen omat verkkosivut valmistuvat.