Lukuvuoden 2021–2022 uudet opintolinjat

Alkio-opiston opintotarjonta laajenee uudella Luovat alat ja tekniikka -alan opinnoilla sekä viestinnän opinnoilla.

Nyt on haku käynnissä kaikille lukuvuoden 2021–2022 opintolinjoille.

Arkkitehtuurin ja tekniikan aloille suuntaavat opinnot

Arkkitehtuurin ja tekniikan aloille suuntaavissa opinnoissa luonnontieteet kohtaavat muotoilun ja luovan ilmaisun. Opinnoissa voit suuntautua teknisille aloille tai arkkitehtuuriin ja kertaat tavoitteellisesti matematiikkaa, fysiikkaa, kemiaa. Voit opiskella myös monipuolisesti kuvallisen ja visuaalisen ilmaisun menetelmiä ja tekniikoita sekä luovaa ilmaisua. Opinnot valmentavat tekniikan alan ja arkkitehtuurin valintakokeisiin (DIA).

Hip hop -elementit

Hip hop -elementtien -linjalla opiskelet graffitien sketsaamista ja maalaamista, lyriikoiden kirjoittelua, freestyle-räppäämistä, räppien äänittämistä ja julkaisemista, DJ-työskentelyä, musiikintuotantoa, miksausta ja masteroimista, breikkiä, kehonhuoltoa, esiintymistä, tapahtumien järjestämistä ja itsensä työllistämistä, hip hop -kulttuurin historiaa sekä arvoja. Lukuvuoden viimeinen neljännes painottuu jokaisen opiskelijan oman projektin toteuttamiseen ja loppujameihin. Opetusfilosofiamme pohjaa hip hop -kulttuurin ydinviestiin “each one, teach one”.

Luova kirjoittaminen

Kirjoitatko pöytälaatikkoon? Etsitkö omaa kirjoittamistyyliäsi? Luovan kirjoittamisen opinnoissa kirjoitetaan, luetaan ja analysoidaan omia ja julkaistuja tekstejä, tutustutaan toisiin kirjoittajiin sekä annetaan ja saadaan vertaispalautetta. Voit opiskella tavoitteellisella tai rennolla otteella.

Luova ilmaisu

Aistit, äly, mielikuvitus... Luovan ilmaisun linjalla teet laaja-alaisesti audiovisuaalisia ja kinesteettisiä ilmaisu- ja viestintäkokeiluja sekä kehität omaa oppimisen ja elämisen taitoasi. Opintoja on tarjolla mm. improvisaatiosta ja sanataiteesta graafiseen suunnitteluun ja 3D-tulostukseen.

Viestintä

Kiinnostaako kirjoittaminen? Viehättääkö viestintä? Lukuvuoden aikana kehität itseäsi viestijänä ja harjoittelet tiedottamista. Viestinnän linjan opinnot sopivat sinulle oletpa tähtäämässä tavoitteellisesti yliopistoon tai haluat viettää hyödyllisen välivuoden ja etsiä uutta suuntaa elämällesi.

Alkio opisto uutta 2021