Alkio-opisto on kyllä mielenkiintoinen paikka. Melko moni tänne opiskelemaan tulleista ei varmaankaan ollut aluksi ajatellutkaan opiskelevansa täällä, saati edes tiennyt moisesta oppilaitoksesta. Itse kuulun edellä mainittuun joukkoon ja muutaman mutkan kautta täällä sitä nyt ollaan.

Muistan ajatelleeni muuttokuormaa ajaessani Espoosta, että muutto huomattavasti pienemmälle paikkakunnalle olisi valtava järkytys. Todellisuudessa asia oli kaukana järkytyksestä, sillä ihastuin kauniin rauhallisen Korpilahden järvimaisemiin ja luontoon. Tästä alkoikin positiivisten yllätysten kierre.

Kuvituskuva

Kun saavuin Alkiolle en tuntenut entuudestaan ketään opistolta. Orientaatioviikon hauskojen aktiviteettien kautta sain jo ensimmäisen päivän aikana paljon uusia ystäviä. Ilmapiiri oli opistolla alusta lähtien erittäin ystävällinen ja yhtenäinen; täällä kaikki ovat yhtä ja samaa perhettä.

Monialaisena oppilaitoksena Alkio-opistolla on tarjolla paljon eri alojen opintoja. Värikästä opiskelijayhteisöä voi hyvin verrata esimerkiksi Aaltoyliopistoon, sillä täälläkin on helposti mahdollista opiskella muiden alojen mielenkiintoisia kursseja. Itselläni pääfokus on kuitenkin kauppatieteiden “väyläopinnoissa”, eli yliopiston avoimissa kursseissa, joiden kautta voi päästä yliopistoon. Käytännössä suunnitelmanani on opiskella yliopiston ensimmäisen vuoden opinnot hyvin arvosanoin ja saattaa sitten kauppatieteiden kandidaatin tutkinto-opinnot loppuun yliopiston puolella.

Isoin positiivinen yllätys opistolla minulle oli se, kuinka yliopistomaista opiskelu loppujen lopuksi on. Kurssit ovat samoja, kuin yliopistossa suoritettavat kurssit, joten akateeminen maailma tulee hyvin tutuksi opintojen vaativuuden ja työmäärän kautta. Etenkin kuluneena syksynä poikkeuksellisia aikoja eläessä, voisin väittää, että olosuhteet ja puitteet opiskeluun ovat olleet jopa paremmat kuin useissa yliopistoissa. Alkiolla ollaan päästy suorastaan nauttimaan laajasti tarjottavasta lähiopetuksesta ryhmien pienempien kokojen ansiosta ja hyvin toteutettujen turvallisuustoimien ansiosta. Etäopiskelu omatoimisesti on varmasti monelle samaistuttava haaste. Luin keväällä kauppatieteiden pääsykokeisiin ja yliopistopaikka kauppakorkeakoulussa oli selkeä tulevaisuuden visioni, mutta yrittämisestä huolimatta en tuolloin saanut opiskelupaikkaa.

Muutama kuukausi opiskeluja nyt Alkiolla takana ja kokemusteni summana voin täysin sydämin sanoa, että Alkio-opisto on ylittänyt kaikki odotukseni ja olen viihtynyt täällä paremmin kuin olisin ikinä uskonutkaan mielekkäiden opintojen, ystävien ja positiivisen ilmapiirin ansiosta. Aikaisemmin mainitsemani tulevaisuuden visioni on yhä edelleen olemassa, mutta nyt se palaa entistä kirkkaampana ja voimakkaampana kuin koskaan.

Lauri Heinaro
Kauppatieteet 2020–2021, Alkio-opiston opiskelijakunnan puheenjohtaja

Kuvituskuva

Lisätietoja Kauppatieteen opintolinjasta.