Turvallisuustiedote 7.1.2022

Alkio-opiston lähiopetuksen toteuttamisessa noudatetaan opiston koronaturvallisuusohjeita, jotka perustuvat viranomaisten antamiin ohjeisiin, suosituksiin ja määräyksiin. Ohjeita noudattamalla ehkäistään taudin tarttumista ja leviämistä.

Terveydentila

Alkio-opistolle tullaan ainoastaan terveinä. Hengitystieinfektio-oireiset eivät saa tulla opistolle ennen kuin mahdollinen koronavirustartunta on suljettu pois testillä.

Jos olet sairaana, ilmoita siitä linjanjohtajallesi. Saat samalla ohjeet opetuksen osallistumisesta. Opistolle voit palata vasta kun olet terve.

Kasvomaskit

Alkio-opistolla käytetään kasvomaskeja. Opisto noudattaa Jyväskylän kaupungin kasvomaskien käytöstä antamaa suositusta, joka on voimassa toistaiseksi. Maskeja käytetään opiston tiloissa niin yleisissä tiloissa, luokkaopetuksessa kuin ruokaa otettaessakin. Opiskelijoiden on mahdollista hakea maskeja maksutta Korpilahden terveyskeskuksen aula- ja tai tuulikaappitilasta arkisin terveysaseman aukioloaikana kello 8–16 to klo 14-16. Ohjeet maskin käyttöön.

Käsi- ja yskimishygienia

Taudin tarttumisen ja leviämisen ehkäisemisessä on tärkeää huolehtia hyvästä henkilökohtaisesta käsihygieniasta. Alkio-opistolla tämä tarkoittaa mm. seuraavia asioita:

  • Opistolla asioivat pesevät kätensä aina ulkoa sisälle tultaessa, aina ennen ruokailua, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Käsien pesussa noudatetaan siitä erikseen annettuja yleisiä ohjeita.
  • Käsidesit ovat esillä ja käytettävissä yleisissä tiloissa ja kaikissa luokkatiloissa.

Turvavälit

Turvavälejä noudatetaan aina kun se vain suinkin on mahdollista. Tarpeettomia lähikontakteja vältetään. Kättelyn sijasta käytetään muita etäisyyden mahdollistamia tervehdystapoja.

Opetus

Opetus toteutetaan lähiopetuksena kasvomaskeja käyttäen ja turvavälejä mahdollisuuksien mukaan noudattaen.

Ruokailu

Opistolla on buffetruokailu, joka toteutetaan porrastuksilla ja poikkeuksellisesti yksilinjaisena. Ravintola Santerin istuinpaikkoja on vähennetty ja sijoittelua väljennetty. Ruokailu tapahtuu omissa opetusryhmissä. Tarjottimet on otettu väliaikaisesti käyttöön. Ruokailu on mahdollista myös päärakennuksen yläkerran luokissa. Muista maski!

Kirjasto

Pidäthän kasvomaskia kirjaston tiloissa asioidessasi. Huolehdithan riittävästä 1–2 metrin turvavälistä, kun lainaat tai palautat kirjoja, käytät tietokoneita tai opiskelet kirjastossa.

Siivous

Alkio-opiston tilat siivotaan päivittäin ja saniteettitilat kahdesti päivässä. Alkio-opisto noudattaa työterveyslaitoksen antamia ohjeita tehostetun siivouksen toteuttamisessa.

Asuminen

Asumisessa noudatetaan samoja turvallisuusohjeita.

Koronarokotus

Alkio-opisto suosittelee koronarokotuksen ottamista. Jyväskylän kaupungin rokotusajanvaraus.

Sairastuminen

Alkio-opisto noudattaa sairastapauksissa Jyväskylän kaupungin ohjeita ja toimintatapoja. Lievissäkin oireissa tee oirekysely Omaolo-palvelussa ja toimi sieltä saamiesi ohjeiden mukaan. Jos asut opiston asuntolassa, ilmoita tilanteestasi opiston toimistoon Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai p. 050 409 3004 niin sinulle järjestetään ruokapalvelut asuntolaan. Kun odotat koronatestin tulosta, olet karanteenissa etkä saa tavata ulkopuolisia ihmisiä etkä asioida esimerkiksi kaupassa. Jos saat testillä vahvistetun tiedon sairastumisestasi, ilmoita siitä rehtorille p. 040 714 3448 tai viestillä ja jää odottamaan terveysviranomaisten ohjeita. Opiston lähiopetukseen saa palata vasta terveenä.

Lisätietoja

Saat lisätietoja opiston turvallisuuskäytänteistä rehtorilta ja linjanjohtajaltasi. Opiston turvallisuuteen liittyvät tiedotteet lähetetään sähköpostilla ja ne julkaistaan myös Classroomissa opiston ilmoitustaululla 2021–2022.

Jaana Laitila
rehtori
Alkio-opisto