Kolmen vuoden tauon jälkeen saimme taas viettää opistopäiviä lauantaina 9.4.2022. Osallistujia oli huimat 200 henkilöä. Opistopäiviä oli selvästi odotettu, ja innostuksen tunteen pystyi erottamaan vierailijoiden kasvoilta. Tänä vuonna kunniakurssilaisia oli poikkeuksellisesti kuudelta eri vuosikurssilta. 20-22 ja 40-42 vuotta sitten täällä opiskelleet pääsivät tutustumaan uusiin tiloihin ja kuulemaan tämän päivän Alkio-opistosta.

Tarjolla oli monenlaista ohjelmaa. Päivän mittaan sai kokeilla esimerkiksi mikroskopointia, yrttien istuttamista sekä avaimenperien askartelua. Lisäksi esittelyssä olivat Alkio-opiston uudet Arktek- ja Hip hop elementit -linjat. Puuhastelun ja toiminnan ohessa oli hyvä vaihtaa kuulumisia ja nähdä vanhoja kavereita. Toiminnallisissa pisteissä aika kului nopeasti, ja muistojen lisäksi käteen jäi jotakin kotiin vietävää.

Opistopaiva 2022 2

Opistopaiva 2022 1

Linjatapaamiset toteutuivat poikkeuksellisen isoilla porukoilla, koska samassa tapaamisessa oli opiskelijoita usealta vuosikurssilta aiemmin peruuntuneista opistopäivistä johtuen. Tapaamisissa muisteltiin yhdessä opiskeluaikojen tapahtumia ja kommelluksia. Nykyisillä opiskelijoilla oli hyvä mahdollisuus verkostoitua ja kysellä aiempien vuosikurssien opiskelijoilta, millaista opiskelu korkeakoulussa on, ja saada viime hetken vinkkejä hakemiseen.

Opistopaiva 2022 3

Maukkaan päivällisen jälkeen opiston oma bändi Embryo Ensemble viihdytti meitä musisoinnillaan illan päättymiseen asti. Samaan aikaan Opiston salissa Veikka vastasi laadukkaasta tanssimusiikista. Nuorempien osalta illanvietto jatkui vielä ravintola Satamakapteenissa ja kunniakurssilaiset suuntasivat rantasaunalle.

Kiitos vielä kaikille opistopäivään osallistuneille ja opistopäivän järjestelijöille! Tervetuloa vuoden päästä uudestaan seuraavaan opistopäivään!

Maria Haapakoski, Biologia ja luonnontieteet 2021–2022

Saara + Biosci
Sonja + Soteli
Anna-Maija + Ope ja Kasvis