Satama-action

satama01

satama02

 

 

Suomen kielen ja kulttuurin opiskelua

Perehdyimme Jyväskylässä asuvien ulkomaalaisten suomen kielen ja kulttuurin opiskeluun. Seurasimme opetusta, toimimme apuopettajina sekä esittelimme Suomen kulttuuria.

suomi01

 

 

Monikulttuuriosaaja Ahti El Massri

Sujuvasti suomea puhuva Ahti El Massri on SPR:n Länsi-Suomen piirin monikulttuurisuustoiminnan kehittäjä vastuualueenaan monikulttuurisuus, suvaitsevaisuus, ja kansainvälisyysasiat. El Massri on asunut Suomessa seitsemän vuotta. Hänen perheensä on Palestiinalaisalueelta.

El Massri käsitteli luennossaan uuteen kulttuuriin sopeutumisen haasteita ja tarjosi runsaasti valaisevia esimerkkejä.

monikulttuuriosaaja

 

 

Vätöskirjan tekijä Oxfordista

Elina Rantanen luennoi omien kokemustensa pohjalta elämisestä ja opiskelusta ulkomailla. Hän on tehnyt väitöskirjan Oxfordin yliopistossa ja asuu tällä hetkellä Lontoossa, Englannissa.

oxford01

 

 

Kiinalaiset näkökulmat

Osana Kiinan kulttuurin opintoja Meng Tian valotti Kiinan kulttuurin eri puolia. Lisäksi hän kertoi, mihin Suomen kulttuurin piirteisiin hän on kiinnittänyt huomiota. Meng Tian demonstroi myös kiinalaisen hääseremonian yhdessä opiskelijoiden kanssa. Meng Tian suorittaa jatko-opintoja Jyväskylän yliopistossa.

kiina01

 

 

Kiina-näyttely

Työryhmä Katri Kunnas, Lotta Kääriäinen ja Mikael Miinala yhdessä opettajansa Irmeli Luoman kanssa suunnittelivat ja kokosivat Kiinan kulttuuria esittelevän näyttelyn Alkio-opistolle. Kuvassa työryhmä näyttelyn avajaisissa, johon saapui myös Jyväskylän yliopistossa jatko-opintoja tekevä Meng Tian. Näyttely on esillä Alkio-opistolla kesän 2010 loppuun saakka.

kiina-nayttely01

 

 

Japanilainen luennoitsija

Takumi Aoyagi käsitteli kahta Japanin kulttuuria koskevaa aihetta luennoidessaan Aasian kulttuurit -kurssin opiskelijoille. Ne olivat: yliopisto-opiskelu ja sen jälkeinen työllistyminen Japanissa sekä urbanisoitumisen vaikutus japanilaiseen kyläyhteisöön ja sen elämään.

japani

 

 

Suurkaupunki Berliini

Kielet ja kansainvälisyys -linjan opiskelijat tekivät opintomatkan Berliiniin opettajiensa Anna Saarela-Korhosen ja Riikka Voipion johdolla. Ohjelmaan kuului muun muassa vierailu Suomen suurlähetystöön.

berliini01

berliini02

 

 

Päättäjäispäivä 20.5.2010

paattajaispaiva01

 

Englannin kielen ja kansainvälisyyden linjan etusivulle