Kuvia ja muistoja lukuvuodelta 2015-16

1

Lukuvuosi 2015-16 lähti käyntiin avajaisten ja tervetuloa-illan myötä. Santtu Alkiolainenkin kävi grillaamassa vaahtokarkkia rantasaunalla uusien opiskelijoiden kanssa.

2

3

Toisella viikolla KK valtasi opiston rantasaunan pelailun ja saunomisen merkeissä.

5

6

Lokakuun loppupuolella rytmiryhmä Embryo Ensemble pisti opistoväen kädet lyömään tahtia, kun saimme nauttia yhden välitunnin ajan suomi- ja brittipopin helmiä.

7

9

10

Viikosta 46 on muodostunut Alkio-opiston vuosittainen Keke-viikko. Silloin perehdymme sosiaaliseen, kulttuuriseen, taloudelliseen ja ekologiseen kestävään kehitykseen eri näkökulmista. Tänä vuonna linjojen projektit käsittelivät mm. murteita, Korpilahden paikalliskulttuuria, opiskelijoiden hyvinvointia, esteettömyyttä, kasvisruokavaliota ja kirppistelyä. Hyvinvointibingossa KK jakoi H-linjan kanssa ykkössijan!

11

12

13

14

16

17

19

22

 Jokainen linja vastaa vuosittain yhden opiston yhteisen tapahtuman järjestämisestä. Tänä lukuvuonna KK ja Kasvis saivat kunnian toteuttaa itsenäisyyspäivän tanssiaiset. Ilta eteni Suomen lipun saapumisen, maljojen noston ja juhlapuheiden kautta buffet-illalliseen, tanssiin ja musiikkiin. Osa jatkoi itsenäisyyden juhlintaa Korpilahden Tähkä-pubissa pikkutunneille saakka.

24

25

Ennen joululomaa oli syyslukukauden viimeisten tenttien ja oppimistehtävien lisäksi ohjelmassa myös kauneimmat joululaulut sekä opiston joulujuhla.

26

27

28

29

Tammikuun lopussa suuntasimme kahdeksi päiväksi Helsinkiin linjamatkalle. Pääsimme vierailemaan Iso-Britannian suurlähetystöön sekä Musiikkitaloon. Illalla kävimme jenkkikoomikko Kevin Hartin keikalla, jossa oli pelottavan tiukat luurinkäsittelysäännöt...

30

 Helmikuussa järjestäydyttiin koulukuvaan ja otettiin leveä hymy!

32

33

34

Alkuvuodesta arkista aherrusta piristivät myös monet vierailevat tähdet. KK-linjalla pari vuotta sitten opiskellut Pirkko kävi esittelemässä ensimmäistä käännöstyötään, Elizabeth Kohlbertin kirjaa Kuudes sukupuutto: Luonnoton historia.
Professori (emeritus) Michael Coleman kertoi eläväiseen tyyliinsä Pohjois-Amerikan intiaanikulttuurien monimuotoisuudesta Cultural History of the English-speaking World -tunnilla. Laulupedagogi Minja Niiranen taas kävi availemassa Embryo Ensemblen ääniä äänenkäyttötyöpajassa.

35

36

37

Opistopäiville kokoontui jälleen mahtava määrä aiempien vuosien alkiolaisia! KK:n linjatapaamisessa oli opiskelijoita ja opettajia neljältä eri vuosikurssilta. Entiset ja nykyiset opiskelijat mittelivät vastakkain sählypelissä ja iltamissa ihana Embryo otti taas lavan taidokkaasti haltuun. Tähkässä sai loppuillasta kerrata vanhoja muistoja ja luoda uusia.

38

Huhtikuussa Minela Säätiö jakoi noin viidellekymmenelle opiston opiskelijalle stipendejä.

39

40

Toukokuussa opiskelijat ahersivat viimeisten esitelmien, oppimistehtävien, tenttien ja valintakoelukemisen parissa. Näissä kuvissa ollaan The Story of English -opintojakson posteriseminaarissa.

41

42

45

Juuri ennen kevätjuhlaa ehdittiin vielä mukaan TL- ja SOTE-linjojen järjestämään reippailupäivään Laajavuoren seikkailuradalle, jossa linjanjohtaja Reettakin pääsi testaamaan omia hermoja ja käsivoimia.

46

47

Kun kaikki lukuvuoden hommat oli hoidettu, rentouduttiin linjan viimeisessä saunaillassa opiston rantasaunalla.

48

Opiskelijoiden tapaan myös opettajilla työmäärä (ja stressi) lisääntyi kevättä kohden, kun kaikki tentit ja oppimistehtävät piti saada arvioitua ennen kevätjuhlaa. Tässä enkunope Riikka valmistautuu yli 20 Academic Writing -portfolion arviointiin.

Ohjeet

 IMG 3074

Kevätjuhlapäivänä kirjoiteltiin ensi lukuvuoden uusille KK:n opiskelijoille ohjeita Alkio-vuotta varten. Kun asuntolat oli siivottu ja tavarat pakattu, suvivirsi laulettu, kevätjuhlalounas ja -jätskit nautittu, malja tulevaisuudelle nostettu ja todistukset jaettu, oli aika kerääntyä viimeiseen ryhmäkuvaan opiston pääovelle ja sopia, että opistopäivillä tavataan taas! Heippa KK2015-16!

Englannin kielen ja kansainvälisyyden linjan etusivulle