Englannin aineopinnot, 32 op, JY

Alkio-opistolla on englannin kielen aineopintojen järjestämisoikeus Jyväskylän yliopiston vaatimusten mukaan.

Opinnot järjestetään, mikäli ryhmään saadaan riittävästi opiskelijoita. Ryhmään valitaan 12-25 opiskelijaa.

Opintoihin hakeminen

Hakuaika alkaa 1.7.2019 ja päättyy 31.7.2019. Myöhässä tulleita hakemuksia ei oteta valinnassa huomioon.

Hakemuksena toimii sähköpostiviesti Reetta Seppälälle: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kerro viestissä hakevasi englannin kielen aineopintoihin. Sisällytä viestiin nimesi, postiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Mitään muuta viestiin ei tarvitse kirjoittaa. 

Sähköpostiviestin lisäksi hakijoiden on toimitettava englannin kielen perusopintojen todistuksensa Alkio-opistoon hakuajan (1.-31.7.2019) aikana skannattuna tai postitse. Mikäli perusopinnot on suoritettu muualla kuin Jyväskylän yliopiston kielten laitoksessa, Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa tai Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston yhteistyöoppilaitoksessa, on hakijan toimitettava todistuksen lisäksi myös kurssikuvaukset todistuksessa mainituista englannin kielen kursseista. Hakija on itse vastuussa siitä, että toimittaa kaikki tarvittavat liitteet ja kurssikuvaukset hakuajan puitteissa. Liitteet tarkistetaan vasta hakuajan päättymisen jälkeen.

Todistus skannattuna

 • Skannaa joko opinnoista saamasi alkuperäinen todistus tai virallinen opintosuoritusote, johon opintokokonaisuus on koottu eli otteelle on merkitty opintokokonaisuuden laajuus, kokonaisarvosana, suorituspäivämäärä ja kokonaisuuteen sisältyvät opintojaksot (mielellään pdf-muodossa)
 • Toimita skannattu todistus tai opintosuoritusote sähköpostiviestin liitteenä Reetta Seppälälle: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 31.7.2019 mennessä.

Todistus postitse

 • Ota kopio opinnoista saamastasi todistuksesta tai virallisesta opintosuoritusotteesta, johon opintokokonaisuus on koottu eli otteelle on merkitty opintokokonaisuuden laajuus, kokonaisarvosana, suorituspäivämäärä ja kokonaisuuteen sisältyvät opintojaksot.
 • Pyydä kopioon allekirjoitukset ja nimenselvennykset kahdelta kopion oikeaksi todistavalta henkilöltä; nämä voivat olla esim. perheenjäseniä tai tuttaviasi
 • Lähetä kopio osoitteeseen Reetta Seppälä / Alkio-opisto, Tähtiniementie 26, 41800 Korpilahti. Kirjeen on saavuttava Alkio-opistoon viimeistään 31.7.2019.
 • Voit lähettää myös alkuperäisen, virallisen opintosuoritusotteen, mutta huomioi, että emme palauta otteita, joten lähetä mieluummin otteesta oikeaksi todistettu jäljennös.
 • Älä koskaan lähetä alkuperäistä todistusta.
 • Jos haluat varmistaa, että kirjeesi on tullut perille, kirjoita oma nimesi kirjekuoren vasempaan ylänurkkaan. Kirjeen saapumista voi tiedustella Alkio-opiston toimistosta.

Edeltävien opintojen tarkistamiseen ei sovellu

 • Kännykän/tabletin tmv. kameralla otettu kuva todistuksesta tai virallisesta opintosuoritusotteesta
 • Epävirallinen tai itse tulostettu opintosuoritusote
 • Virallinen opintosuoritusote, jossa ei ole opinnoista kokonaismerkintää
 • Vain osa virallisesta opintosuoritusotteesta (tarvitaan kokonaisuudessaan)
 • Virallinen opintosuoritusote, johon on itse tehty ylimääräisiä merkintöjä

Opiskelijavalinnan perusteet

Opintoihin valittavilla opiskelijoilla tulee olla englannin kielen perusopinnot suoritettuina vähintään hyvin tiedoin. Opiskelijat valitaan opintoihin englannin kielen perusopintojen kokonaisarvosanan mukaisessa paremmuusjärjestyksessä, mutta kuitenkin siten, että etusijalla ovat hakijat, joiden suorittamat englannin kielen perusopinnot vastaavat sisällöllisesti Jyväskylän yliopiston englannin kielen perusopintojen osaamistavoitteita. Muun kuin Jyväskylän yliopiston opetussuunnitelmaa sisällöllisesti vastaavan opetussuunnitelman mukaisesti englannin kielen perusopinnot suorittaneiden opiskelijoiden tulee kieli- ja viestintätieteiden laitokselta saatavan ohjeen mukaisesti täydentää opintojaan ilmoittautumalla englannin kielen perusopinnoista suoritettaville opintojaksoille ja maksamalla niiden opintomaksut. Perusopintojen täydentäminen tapahtuu Alkio-opistossa päiväopetuksena arkipäivisin. Mikäli opiskelijan tulisi täydentää aiemmin suorittamiaan perusopintoja enemmän kuin 10 opintopistettä, häntä ei voida valita englannin kielen aineopintoihin.

Sellaisessa tapauksessa, että useilla hakijoilla on sama englannin kielen perusopintojen kokonaisarvosana, ilmoittautumisjärjestys (sähköpostiviestin saapumisaika) ratkaisee, eli näissä tapauksissa aiemmin ilmoittautunut on etusijalla.

Opiskelijavalinta tehdään kahden viikon kuluessa hakuajan päättymisestä ja tämän jälkeen tulokset julkistetaan hakijoille. Kyseisessä englannin kielen aineopintojen haussa hyväksytyille myönnetään opinto-oikeus ajalle 8.8.2019–31.12.2020 Alkio-opiston opetukseen. Opinnot tulee suorittaa opinto-oikeusaikana. Opiskelemaan hyväksyttyjen tulee vahvistaa opinto-oikeutensa vastaanottaminen kaksi viikkoa valinnan julkistamisen jälkeen Alkio-opiston ohjeiden mukaisesti.

Hinta

Aineopintojen hinta on 1295 euroa.

Opintoihin valitut vahvistavat opiskelupaikkansa maksamalla opintomaksusta 150 euron osuuden kahden viikon sisällä tulosten julkistamisesta. Loppusumman (1145 euroa) voi maksaa 1 erässä (syyskuu 2019) tai 2 erässä (syyskuu 2019 ja tammikuu 2020).

Opintojen aikataulu

Kontaktiopetus järjestetään Alkio-opistolla Jyväskylän Korpilahdella syyskuussa 2019 - toukokuussa 2020 kymmenenä viikonloppuna (perjantai-ilta ja lauantai). Opinnot suoritetaan sivutoimisena opiskelijana ja opiskelu on mahdollista töiden ohessa, jos pystyy osallistumaan kontaktiopetusviikonloppuihin. 

Syksyn 2019 kontaktiopetuspäivät:

 • Perjantai 20.9. ja lauantai 21.9.
 • Perjantai 4.10. ja lauantai 5.10.
 • Perjantai 8.11. ja lauantai 9.11.
 • Perjantai 29.11. ja lauantai 30.11.
 • Perjantai 13.12. ja lauantai 14.12.

Tunnit pidetään perjantaisin noin klo 17.15-20.30 ja lauantaisin noin klo 9.00-16.00.

Kevään 2020 kontaktiopetuspäivät julkaistaan viimeistään alkusyksystä. Kontaktiopetus päättyy huhti-toukokuussa 2020. Kirjatenttejä voi suorittaa vielä syksyllä 2020. Kontaktiopetuksessa on läsnäolovelvollisuus.

Opintojaksot

 • Three Genres (3 op), kontaktiopetus
 • Oral Communication for Teachers (2 op), kontaktiopetus
 • What is a Word (5 op), kontaktiopetus
 • Sociolinguistics (4 op), oppimistehtävä
 • American Novels (4 op), kirjatentti
 • Current Issues in Teaching English (5 op), kontaktiopetus
 • Pedagogical Practices in Classroom Interaction (5 op), kontaktiopetus

Valinnaiset kirjatentit (valitaan yksi):

 • Learning and Teaching Grammar and Vocabulary (4 op)
 • Reading and Writing in a Foreign Language (4 op)
 • Learning Disorders from the Perspective of SLA (4 op)

Kulkuyhteydet ja majoittuminen

Korpilahti sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Alkio-opistolla on mahdollista majoittua erillistä maksua vastaan. Opiston Ravintola Santerissa on muutamina opetusviikonloppuina aamiais- ja lounasmahdollisuus. Korpilahden keskustassa on kauppoja ja ravintoloita. Korpilahden keskustasta on opistolle noin 10 minuutin kävelymatka.

Muutokset mahdollisia. 

Lisätietoja

linjanjohtaja Reetta Seppälä
puh. 040 714 3464
reetta.seppala(at)alkio.fi