Opettajat

Breikki: Elias Niskanen & Simeoni Juoperi

Elias Niskanen on tanssinut breikkiä (breaking, breakdance) 8-vuotiaasta saakka isoveljensä innoittamana. Tanssi on vienyt häntä ympäri maailmaa ja on tällä hetkellä pikemminkin elämäntapa kuin harrastus. Valmentajan sijasta hänellä on ollut crewi, eli treeniporukka, joka inspiroi, haastoi ja opetti treenaamaan tavoitteellisesti ja vei hänet jo nuorena kisoihin. Sittemmin Eliaksesta on tullut kuusinkertainen breikin Suomen mestari. Näitä oppeja hän on jakanut uudelle sukupolvelle opettaessaan breikkiä Suomessa, Ruotsissa ja Sloveniassa. Tällä hetkellä hän opettaa breikkiä Jyväskylän Tanssiopistolla ja järjestää tanssitapahtumia, sekä workshoppeja Keski-Suomen alueella. Hänet on valittu vuoden 2024 olympialaisten breikin maajoukkueeseen. Hänellä on tavoitteena kasvattaa lajia Suomessa sekä kehittää omaa tanssia kansainvälisellä tasolla.

Elmo 2019

Simeoni "Slyrre äS" Juoperi on tanssija, tanssinopettaja, muusikko ja monialainen taiteilija. Hän on tanssinut vuodesta 2000. Slyrre edustaa ryhmiä Rancid Rockers, Hips Don’t Lie, Toistuvat Yllätykset & Vapaa Aika. Simeoni päätyi hip hop-kulttuurin pariin junnuna tanssin kautta. Hän on tuttu kasvo suomalaisissa katutanssitapahtumissa, moninkertainen Breikin Suomenmestari ja toimii tällä hetkellä Suomen Breikkiliiton hallituksessa. Ammatiltaan hän on esiintyvä taiteilija ja tanssinopettaja. Viimeisimpänä hänet on nähty lavalla Mikko Makkosen Actions x Figures-nykytanssiteoksessa.

 Simppa kuva Kai Kuusisto

Kuva: Kai Kuusisto

DJ/Musiikintuotanto: Arttu Rintakumpu 

Arttu “R2ISDJ2” Rintakumpu on DJ, MC, musiikintuottaja, tanssija ja taiteilija Jyväskylästä. Arttu on esiintynyt yli puolet elämästään eri lavoilla ja tapahtumissa. DJ-keikkoja Arttu on soittanut vajaat kymmenen vuotta ympäri Suomea ja Eurooppaa. TUFF!:n toiminnassa Arttu on toiminut alusta alkaen ja viimeiset kaksi vuotta yhdistyksen varapuheenjohtajana. Opetustyöstä Artulla on myös laaja kokemus tanssinopettajana, musiikintuotannon ja DJ-työskentelyn saralla.
Toinen vastuuopettaja linjalle haetaan tulevan kevään aikana.

Arttu “R2ISDJ2” Rintakumpu kuva Janne Saarikoski

Kuva: Janne Saarikoski

DJ/Musiikintuotanto: Matti Kemi

Matti ”Dj Megamasa” Kemi teki ensimmäiset omakustannelevyt mc:nä vuonna 2002. Oulusta lähtöisin oleva mc, musiikkituottaja, dj ja yhteisöpedagogi tunnetaan mm. mc:nä oululaisista Funksons (Joku Roti Records) & OPP (Playground Music) rytmiryhmistä joista jälkimmäisessä Matti on toiminut myös musiikkituottajana. Instrumentaalista hip hop-musiikkia Matti julkaisee saksalaisen Vinyl Digital nimisen levy-yhtiön kautta. Suomessa Matin biittejä voi bongata mm. Soul Valpion, Vaasankatu Eternalin, Mactopiaksen ja Olli PA:n musiikista. Dj-klubeja Matti on pyörittänyt Oulussa (Zivago Soul Corner), Jyväskylässä (SoulKemia) ja Tampereella (Mello Minds). Matti on toiminut myös bändikaverinsa Olli PA:n keikka-dj:nä. TUFF!:n riveissä Matti on vaikuttanut vuodesta 2017 lähtien mm. biittimiitin ohjaajana. Matti toimii ohjaajana myös Tampereella musiikkituotanto- ja dj-kerhoissa Monitoimitalo 13:sta.

Matti Dj Megamasa Kemi

Kuva: Iida Liimatainen

MC/Rap-lyriikka: Ossi Valpio & Pyry Jaala

Ossi Valpio on TUFF!:n perustaja ja toiminnanjohtaja. Hän on toiminut hiphop-kulttuurin parissa yli 20 vuotta. Pääpaino on rap-musiikissa. Ossi on osa varsinkin 2000-luvun alussa tunnettua Urbaanilegenda rap-kollektiivia sekä Toistuvia Yllätyksiä. Pitkän musiikkiuran lisäksi Ossin elämäntehtävä on auttaa ihmisiä voimaan paremmin ja käyttämään koko potentiaalinsa hyväksi. Hän tekee töitä lasten, nuorten ja aikuisten kanssa puhujana, valmentajana ja esiintyjänä. Ossilla on kokemusta myös osuuskuntatoiminnasta ja yrittämisen eri muodoista. Ossi toimii myös New Athens Oy:n toimitusjohtajana, joka kehittää rap-musiikin tekemiseen ja jakamiseen keskittyvää mobiilisovellusta. Pelistä on ennustettu tulevan kansainvälinen hittipeli nuorille rap-musiikin harrastajille. Yrityksessä on mukana myös toinen räppiopettajamme.

Lehmänkello Ossi 2014 Soul Valpio Band Popparissa

 Pyry-Pekka Jaala on jyväskyläläinen rap-muusikko ja luokanopettaja. Hän on valmistunut kasvatustieteen maisteriksi Jyväskylän yliopistosta vuonna 2018 ja toimii tällä hetkellä erityisopettajana Sastamalan kunnassa. Musiikkia Pyry on julkaissut aktiivisesti jo yli kymmenen vuoden ajan. Räpin Suomen mestaruuden (v. 2008) ja sooloalbumien lisäksi, hän on esiintynyt maan suurimmilla festareilla ja televisiossa, sekä tehnyt yhteistyötä Suomen tunnetuimpien rytmimusiikin artistien, kuten Hannibalin, Asan ja Stepan kanssa. Pyryllä on kokemusta myös erilaisten lyriikan kirjoittamiseen keskittyneiden työpajojen ja tilaisuuksien ohjaamisesta. Hän on kandidaatin työssään tutkinut maahanmuuttaja nuorten voimaantumista rap-musiikkia hyödyntävässä työpajatoiminnassa.

Pyry ja Ossi toimivat työryhmän jäseninä Räppiäppi-mobiilipelin pilotointihankkeessa, joka toteutettiin Keski-Suomen Kulttuurirahaston kärkihankkeena. Mobiilipelin jatkokehitystä varten perustettiin syksyllä 2020 New Athens Oy, jonka perustajajäsen ja nykyinen hallituksen puheenjohtaja Pyry on.

PyryJaala kuvaSanteriNikkinen

(kuva Santeri Nikkinen)

Graffiti/Katutaide: Janne Saarikoski ja Jukka Silokunnas

Janne Saarikoski on jyväskyläläinen graffitikulttuuriin perehtynyt media-alan osaaja. Janne on viime vuosina toiminut katutaidetyöpajojen ja -leirien ohjaajana eri ikäisille. Hän on seurannut hiphop-kulttuuria 20 vuoden ajan, ja harrastanut sen eri elementtejä näiden vuosien aikana. Media-alan opintojen aikaan hän syventyi erityisesti graffitikulttuuriin, kun hän työsti dokumenttielokuvaa suomalaisesta katutaidekulttuurista.

 Janne Kuva JS

Jukka Silokunnas on Jyväskyläläinen kuvataiteilija, joka työskentelee laaja-alaisesti kuva- ja katutaiteen parissa. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2011. Ennen taideopintojaan hän kuitenkin aloitti taiteellisen uransa tägeillä, josta siirtyi sitten muiden katutaidemuotojen pariin. Hän on järjestänyt, tuottanut, dokumentoinut ja luonut katutaiteelle tilaa jo lähes kaksikymmentä vuotta. Näiden vuosein aikana hän on työskennellyt isoissa kollektiiveissa ja ylläpitänyt merkittäviä katutaiteeseen keskittyviä nettisivuja, sekä toiminut katutaiteen asiantuntijan rooleissa erilaisissa keskustelutilaisuuksissa ja taideryhmissä.

Silokunnas järjesti ensimmäisen suomalaisen muraalitaiteen näyttelyn vuonna 2014 ja avasi samana vuonna Jyväskylään luvallisen graffiti/katutaide alueen moottoritien alikulkuun. Tämä katutaidetunneli on edelleen aktiivisessa käytössä. Silokunnaksen taidetta on esitetty lähes jokaisella mantereella ja hän on ollut mukana merkittävissä kansainvälisissä ja kotimaisissa taidenäyttelyissä. Tällä hetkellä hän maalaa katutaidenimaatioita ja yrittää pysyä kärryillä siitä mitä katutaidekentällä tapahtuu juuri nyt.

fancyjukka

Projektituotanto & Yrittäminen: Johanna Hurme ja Anu Manner

Johanna Hurme on pitkänlinjan kulttuurituottaja ja yrittäjä, joka on TUFF!:n lisäksi toiminut tuottajana tanssikollektiiveille ja projektityöntekijänä Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluilla., sekä on kehittänyt yhdessä breikkari Ramona Panulan kanssa Call out Suomi® -tapahtuma-alustaa hip hop -kulttuurin elementteihin liittyen, josta on tullut Suomen suurin kansainvälisiin ja kansallisiin katutanssitapahtumiin erikoistunut taho. Nykyisin hän työskentelee Kulttuurisen Nuorisotyön suunnittelijana Suomen Nuorisoseurojen Nuori Kulttuurilla ja on valtakunnallisen katutanssijärjestön SADE ry:n puheenjohtaja, jonka alla Call out Suomi® tapahtumat toimivat. Vahvasti hip hop -kulttuurin parissa toimiva Johanna soittaa vapaa ajallaan levyjä, treenaa tanssilajeista housea ja breikkiä, sekä on ottanut myös haltuun sketsailua.

Johanna Hurme kuva Saara Sund

Kuva: Saara Sund

Anu Manner on yrittäjä ja Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö Tiimiakatemian päävalmentaja. Hän on toiminut usean vuoden Suomen ensimmäisen hiphop-festivaali Vuokatti Pipefestin festivaalijohtajana. Anu on saanut festivaalin kautta seurata aitiopaikalta suomalaisen hiphop-kulttuurin kehittymistä vuosina 2000-2010 ja pystyy näin ammentamaan historiasta myös nykypäivään. Ura Pipefestin jälkeen on vienyt Anua ympäri Suomea erityisesti nuorten projektitoiminnan ja aloittavia yrittäjiä valmentaen. Manner on kouluttanut ennen Tiimiakatemialle siirtymistä satoja aloittavia yrittäjiä niin livenä kuin verkon kautta.

 Anu Manner