Tervetuloa aloittamaan opintosi 10.1.2022! Täytä hakulomake.

Haluatko

  • opiskella opettajaksi, kasvattajaksi tai yhteisön kehittäjäksi?
  • aloittaa kasvatustieteen opinnot?
  • tsemppausta kasvatusalan VAKAVA-valintakokeeseen?
  • tai sparrausta valintakokeiden soveltuvuuskokeisiin?

sydan_tytot

Me tarjoamme

Intensiivisen ja hyödyllisen periodin kohti unelmia! Kasvatustieteen perusopinnot aloittaa yliopisto-opintosi ja opinnot valmistavat sinua monella tapaa valintakokeissa menestymiseen.

Sijoittuminen

OPE-linjan käyneet sijoittuvat monipuolisesti erilaisiin kasvatusalan koulutusohjelmiin (luokanopettaja, erityisopettaja, varhaiskasvatuksen opettaja) eri yliopistoissa. Kevään 2021 OPE-linjan opiskelijoista jokainen pääsi opiskelemaan valitsemalleen alalle yliopistoon. OPE-linjalta voit jatkaa myös esim. ammattikorkeakoulujen koulutusohjelmiin.

Opiskelu

Linjalla tiivistahtinen tavoitteellinen työskentely, opiskelijalähtöiset opiskelumenetelmät ja oma ammatillinen kehittyminen ovat tiiviissä vuoropuhelussa keskenään. Linjalla suoritetaan avoimen yliopiston opintoja ja valmentaudutaan kasvatusalan valintakokeisiin. Linjalla työskennellään tehokkaasti yhteisöllisessä ja kannustavassa ilmapiirissä.

Opintotarjotin

  • kasvatustieteen perusopinnot (25 op)
  • valmentautumista VAKAVA-kokeeseen
  • harjoittelua valintakokeiden soveltuvuuskokeisiin
  • yliopiston viestintä- ja kieliopintoja (mm. englannin kieli, ruotsin kieli, puheviestintä, kirjoitusviestintä)

Kasvatustieteen perusopinnot, 25 op, JY

Muita opiston yleissivistäviä kursseja oman valinnan ja kulloisenkin tarjonnan mukaan.

Opettajat

Anna-Maija Vuorela: Linjanjohtaja

Etumatkaa yliopisto-opintoihin Alkio-opistosta

Opiskelin Alkio-opistossa OPE-linjalla kevätlukukauden vuonna 2017 ja voin rehellisesti sanoa, että se oli yksi elämäni parhaimmista päätöksistä lähteä Alkio-opistoon. Urahaaveeni luokanopettajan ammatista sai vahvistusta ihanien opettajien kannustuksella ja Alkio-opiston mahtavalla yhteishengellä. 

Sofia Vahtokari 2Opiskelin kevään aikana kasvatustieteen perusopinnot (25 opintopistettä) sekä kieli- ja viestintäopinnoista puhe- ja kirjoitusviestinnän. Pääsin syksyllä opiskelemaan Itä-Suomen yliopistoon yleistä kasvatustiedettä ja sain hyväksiluettua kaikki edellä mainitsemani kurssit. Sain siis roimasti etumatkaa opintoihin ja jo ensi keväänä minua kutsuu kandin kirjoittaminen, eli olen opinnoissani noin vuoden edellä. Se antaa paljon liikkumavaraa ja minun on mahdollista opiskella ohessa paljon mielenkiintoisia kursseja, kuten mielenterveyden psykologiaa.

Alkio-opisto siis sysäsi roimasti opintojani eteenpäin, mutta ennen kaikkea se oli unohtumaton kokemus. Sain elinikäisiä ystäviä, joiden kanssa olen tekemisissä päivittäin ja tutustuin muiden linjojen opiskelijoihin. Alkio-opistosta jäi käteen ihanat muistot, roima kasa opintopisteitä ja arvokasta tietoa yliopisto-opiskelusta, kuten esimerkiksi tieteellisten tekstien opiskelusta. Suosittelen Alkio-opistoa siis kaikille, jotka haluavat käyttää välivuotensa parhaalla mahdollisella tavalla.

Sofia Vahtokari, OPE-linja 2017

Linkkejä lisätietoihin

Opiskelijat kertovat

Tietoa hakemisesta ja hakulomake

Ota yhteyttä

Tervetuloa opiskelemaan!