Alkio-opisto on kansanopisto, jossa voit opiskella avoimen yliopiston opintoja kuten kirjoittamista ja kirjallisuutta sekä vapaan sivistystyön opintoja laajasti.

Ajankohtaista

UUTTA! Luovan kirjoittamisen linjalla voit kehittyä kirjoittajana ja opiskella kirjallisuutta ja luovaa kirjoittamista koko lukuvuoden ajan. Lisäksi voit valmentautua jatko-opintoihin. Haku syksylle 2022 on alkanut. Täytä hakulomake. Opinnot alkavat 10.8.

Haluatko opiskella

  • luovaa kirjoittamista tai kirjallisuutta?
  • kirjailijaksi tai muuten vaan paremmaksi kirjoittajaksi?
  • kirjallista kulttuuria ja syventyä klassikkoteoksiin?
  • oman haaveen tai yleissivistyksen takia?
  • kannustavassa ryhmässä ja uppoutua kiinnostaviin keskusteluihin?
  • avoimen yliopiston opintoja ja tähdätä yliopistoon?

luova kirjoittaminen

Me tarjoamme

  • lukuvuoden (10.8.2022 - 19.5.2023) pituisen opintokokonaisuuden, joka auttaa sinua pääsemään tavoitteeseesi
  • kokopäiväistä, ohjattua ja itsenäistä opiskelua, johon on mahdollista saada toisen asteen opintotukea, joka ei kuluta korkeakoulun opintotukikuukausia
  • mahdollisuuden asumiseen opiston asuntolassa
  • opiskelua tiiviissä opiskelijayhteisössä

Mikäli tähtäät korkeakouluun, suorittamillesi korkeakouluopinnoille voit hakea hyväksilukua, kun saat tutkinto-opiskelupaikan.

Sijoittuminen

Sijoittumistietoja kerätään Alkio-opistolla lukuvuosittain. Tämän uuden linjan osalta tietoja voidaan kerätä vasta, kun ensimmäiset opiskelijat ovat suorittaneet opintonsa. Monilta Alkio-opiston linjoilta on päästy hyvin etenemään yliopistoon.

Opiskelu

Opintojen runko muodostuu luovasta kirjoittamisesta ja kirjallisuuteen tutustumisesta sisältäen monipuolisia kirjoitusharjoitteita ja keskusteluja tekstien äärellä. Voit edistää omaa mahdollista kirjoitusprojektiasi. Lisäksi voit opiskella yliopistotutkinnon osia kirjallisuudesta sekä kehittää puheviestintä-, kieli- ja tiedonhankintataitojasi. 

Pääset laatimaan oman henkilökohtaisen opintosuunnitelman (hops), joka auttaa opintojen suunnittelussa ja mielekkäiden kokonaisuuksien luomisessa. Voit koostaa tarjotuista oppiaineista itsellesi sopivan opintokokonaisuuden. Henkilökohtainen ja ryhmänohjaus tukevat sinua opinnoissasi. 

Lukuvuoden aikana voit tehdä hyvin yhden avoimen yliopiston perusopintokokonaisuuden tai suorittaa yksittäisiä opintojaksoja eri opintokokonaisuuksista. Kirjoittamisen perusopintokokonaisuuden suorittaminen onnistuu, mikäli sen suorittajia on riittävästi. Opiskelussa voi ottaa päämääräksi väyläopiskelun ja pyrkiä erillisvalinnassa esimerkiksi Jyväskylän yliopistoon ilman pääsykokeita opiskelemaan kirjoittamista ja/tai kirjallisuutta. Vuoden opiskelulla pääset hyvään vauhtiin opinnoissasi ja opiskelutaitosi karttuvat huomattavasti.

Katso lisää avoimen yliopiston väyläopinnoista Väylät ja polut.

Katso tiedot Jyväskylän avoimen yliopiston sivuilta: kirjoittaminen ja kirjallisuus.

Opetuksessa hyödynnetään erilaisia menetelmiä. Opinnot suoritetaan itsenäisillä tehtävillä, erilaisilla oppimistehtävillä, ryhmätöillä (esim. lukupiirit) ja tenttimällä. Omaan mahdolliseen kirjoitusprojektiin saa ohjausta ja tukea. Luomme yhdessä innostavan kirjoittamis- ja oppimisyhteisön.

Jos opiston toiminta kiinnostaa sinua, käy tsekkaamassa opiston kanava YouTubesta! youtube icon

Opettajat

Linjanjohtaja: FM, YTM Kati Rantala-Lehtola

Linkkejä lisätietoihin

Opintotarjotin

Tietoa hakemisesta ja hakulomake

Ota yhteyttä

Tervetuloa opiskelemaan!