Alkio-opisto on kansanopisto, jossa voit opiskella avoimen yliopiston opintoja kuten kirjoittamista ja kirjallisuutta sekä vapaan sivistystyön opintoja laajasti.

Ajankohtaista

UUTTA LUKUVUONNA 2021–2022. Luovan kirjoittamisen linjalla voit kehittyä kirjoittajana ja opiskella kirjallisuutta, luovaa kirjoittamista ja sanataidetta koko lukuvuoden ajan. Voit aloittaa opintosi myös tammikuussa. Tutustu tarjontaamme ja täytä hakulomake.

Haluatko opiskella

  • luovaa kirjoittamista tai kirjallisuutta?
  • kirjailijaksi tai muuten vaan paremmaksi kirjoittajaksi?
  • kirjallista kulttuuria ja syventyä klassikkoteoksiin?
  • oman haaveen tai yleissivistyksen takia?
  • kannustavassa ryhmässä ja uppoutua kiinnostaviin keskusteluihin?
  • avoimen yliopiston opintoja ja tähdätä yliopistoon?

luova kirjoittaminen

Me tarjoamme

  • lukuvuoden pituisen opintokokonaisuuden, joka auttaa sinua pääsemään tavoitteeseesi
  • kokopäiväistä, ohjattua ja itsenäistä opiskelua, johon on mahdollista saada toisen asteen opintotukea, joka ei kuluta korkeakoulun opintotukikuukausia
  • mahdollisuuden asumiseen opiston asuntolassa
  • opiskelua tiiviissä opiskelijayhteisössä

Mikäli tähtäät korkeakouluun, suorittamillesi korkeakouluopinnoille voit hakea hyväksilukua, kun saat tutkinto-opiskelupaikan.

Sijoittuminen

Sijoittumistietoja kerätään Alkio-opistolla lukuvuosittain. Tämän uuden linjan osalta tietoja voidaan kerätä vasta, kun ensimmäiset opiskelijat ovat suorittaneet opintonsa. Monilta Alkio-opiston linjoilta on päästy hyvin etenemään yliopistoon.

Opiskelu

Luovan kirjoittamisen linjalla voit opiskella yliopistotutkinnon osia kirjoittamisesta ja/tai kirjallisuudesta, edistää omaa mahdollista kirjoitusprojektiasi sekä kehittää puheviestintä-, kieli- ja tiedonhankintataitojasi.
Pääset laatimaan oman henkilökohtaisen opintosuunnitelman (hops), joka auttaa opintojen suunnittelussa ja mielekkäiden kokonaisuuksien luomisessa. Voit koostaa tarjotuista oppiaineista itsellesi sopivan opintokokonaisuuden.

Lukuvuoden aikana voit tehdä 1–2 avoimen yliopiston perusopintokokonaisuutta. Jos kaksi kokonaista perusopintokokonaisuutta (yht. 50 op) tuntuu paljolta, niin voit suorittaa yksittäisiä opintojaksoja toisesta opintokokonaisuudesta. Opiskelussa voi ottaa päämääräksi väyläopiskelun ja pyrkiä erillisvalinnassa esimerkiksi Jyväskylän yliopistoon ilman pääsykokeita opiskelemaan kirjoittamista ja/tai kirjallisuutta. Vuoden opiskelulla pääset hyvään vauhtiin opinnoissasi ja opiskelutaitosi ovat karttuneet huomattavasti.

Katso lisää avoimen yliopiston väyläopinnoista Väylät ja polut.

Katso tiedot Jyväskylän avoimen yliopiston sivuilta: kirjoittaminen ja kirjallisuus.

Opetuksessa hyödynnetään erilaisia menetelmiä. Opinnot suoritetaan itsenäisillä tehtävillä, erilaisilla oppimistehtävillä, ryhmätöillä (esim. lukupiirit) ja tenttimällä. Omaan mahdolliseen kirjoitusprojektiin saa ohjausta ja tukea. Luomme yhdessä innostavan oppimisyhteisön.

Jos opiston toiminta kiinnostaa sinua, käy tsekkaamassa opiston kanava YouTubesta! youtube icon

Opettajat

Linjanjohtaja: FM, YTM Kati Rantala-Lehtola

Linkkejä lisätietoihin

Opintotarjotin

Tietoa hakemisesta ja hakulomake

Ota yhteyttä

Tervetuloa opiskelemaan!