Alkio-opisto on kansanopisto, jossa voit opiskella avoimen yliopiston opintoja, kuten kirjoittamista ja viestintää sekä vapaan sivistystyön opintoja laajasti.

Ajankohtaista

Ajanjakso: 11.8.2021–18.5.2022

UUTTA LUKUVUONNA 2021–2022! Voit hakea Alkio-opistolla tammikuussa alkavaan viestinnän koulutukseen. Linjalla opit uutta ja kehität taitojasi mm. kirjottamisessa, sisällöntuottamisessa ja tiedottamisessa.

Tutustu tarjontaamme ja täytä hakulomake! Tervetuloa Alkiolle!

Haluatko opiskella

  • kirjoittamista, viestintää ja tiedottamista?
  • viestintäsuunnittelijaksi, journalistiksi, tiedottajaksi tai paremmaksi kirjoittajaksi?
  • kannustavassa ryhmässä sekä uppoutua viestinnän ja median ilmiöihin?
  • avoimen yliopiston opintoja ja tähdätä yliopistoon?

ryhmatyota

Me tarjoamme

  • lukuvuoden pituisen opintokokonaisuuden, joka auttaa sinua pääsemään tavoitteeseesi 
  • kokopäiväistä, ohjattua ja itsenäistä opiskelua, johon on mahdollista saada toisen asteen opintotukea, joka ei kuluta korkeakoulun tukikuukausia
  • mahdollisuuden asumiseen opiston asuntolassa
  • opiskelua tiiviissä opiskelijayhteisössä

Suorittamillesi korkeakouluopinnoille voit hakea hyväksilukua, kun saat tutkinto-opiskelupaikan.

Sijoittuminen

Sijoittumistietoja kerätään Alkio-opistolla lukuvuosittain. Tämän uuden linjan osalta tietoja voidaan kerätä vasta, kun ensimmäiset opiskelijat ovat suorittaneet opintonsa. Monilta Alkio-opiston linjoilta on päästy hyvin etenemään yliopistoon.

Opiskelu

Viestinnän linjalla voit opiskella yliopistotutkinnon osia kirjoittamisesta sekä viestinnästä ja journalistiikasta. Lisäksi kehität kieli- ja tiedonhankintataitojasi. Pääset laatimaan oman henkilökohtaisen opintosuunnitelman (hops), joka auttaa opintojen suunnittelussa ja mielekkäiden kokonaisuuksien luomisessa. Voit koostaa tarjotuista oppiaineista itsellesi sopivan opintokokonaisuuden.

Lukuvuoden aikana voit tehdä 1–2 avoimen yliopiston perusopintokokonaisuutta. Jos kaksi kokonaista perusopintokokonaisuutta (yht. 50 op) tuntuu paljolta, niin voit suorittaa yksittäisiä opintojaksoja toisesta opintokokonaisuudesta. Opiskelussa voi ottaa päämääräksi väyläopiskelun ja pyrkiä erillisvalinnassa esimerkiksi Jyväskylän yliopistoon ilman pääsykokeita opiskelemaan kirjoittamista. Valintakoevalmennusta tarjotaan yliopistoon viestintää opiskelemaan hakeville. Vuoden opiskelulla pääset hyvään vauhtiin opinnoissasi ja opiskelutaitosi ovat karttuneet huomattavasti.

Katso lisää avoimen yliopiston väyläopinnoista Väylät ja polut.

Katso tiedot Jyväskylän avoimen yliopiston sivuilta: kirjoittaminen sekä viestintä ja journalistiikka.

Opinnot suoritetaan itsenäisillä tehtävillä, erilaisilla oppimistehtävillä, ryhmätöillä ja tenttimällä. Omaan opiskeluun saa ohjausta ja tukea. Luomme yhdessä innostavan oppimisyhteisön.

Jos opiston toiminta kiinnostaa sinua, käy tsekkaamassa opiston kanava YouTubesta! youtube icon

 Linkkejä lisätietoihin

Opintotarjotin

Tietoa hakemisesta ja hakulomake

Ota yhteyttä

Tervetuloa opiskelemaan!