Opintosetelit

Alkio-opisto on hakenut Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) opintoseteliavustus lukuvuodelle 2021-2022. Myönnettyä opintoseteliavustusta voi hakea alla olevan ohjeen mukaan. Tällä sivulla tiedotetaan opintosetelihaun avautumisesta.

Syksyn 2021 opintosetelien saajat on päätetty. Kevään opintoihin on setelihaku joulukuussa.

Opintoseteliä voivat hakea

  • Työvoimatoimistossa työttömänä työnhakijana olevat
  • Maahanmuuttajataustaiset

Opintoseteli perustuu opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämään valtion avustukseen. Koulutus sisältää Alkio-opiston opintolinjojen sisältämät opinnot ja tehostetun opintojen tukemisen. Opiskelija voi itse valita opintolinjansa ja suorittamansa opinnot. Hakuohjeet alla.

Työttömän opintosetelillä voit kattaa

  • osan Alkio-opiston opintomaksun kustannuksista, joihin sisältyy myös avoimen yliopiston ja/tai avoimen ammattikorkeakoulun opintoja.

Seteliä voivat hakea varausmaksun maksaneet opiskelijat (tiedot varausmaksun maksamisesta on hyväksymiskirjeessä).

Syksyn opintoihin toinen työttömön opintosetelihaku on 9.8.–22.8.2021. Tammikuussa alkaviin opintoihin opintosetelihaku on 29.11.–10.12.2021.

Täytä, tulosta ja allekirjoita opintosetelihakemus ja toimita se ja työvoimatoimiston antama todistus työttömyyden kestosta Alkio-opiston toimistoon perjantaihin 10.12.2021 klo 12.00 mennessä. Todistukseksi käy myös tuloste, jonka saat omista tiedoistasi TE-toimiston verkkopalveluista. Päätökset opintoseteleistä tehdään viikon kuluessa haun päättymisestä.

Setelin saannin perustana on työttömyysaika ja vapaamuotoisesti kirjoitetut perustelut, miksi seteli pitäisi saada. Päätöksistä ilmoitetaan sähköpostilla.

 Maahanmuuttajan opintoseteli kattaa

  • opetuksen (opetukseen voi sisältyä avoimen yliopiston ja/tai avoimen ammattikorkeakoulun opintoja)
  • lounaan
  • asumisen 2 hengen huoneessa tai linja-auton matkakortti Jyväskylän tai Jämsän seudulta

Seteliä voivat hakea varausmaksun maksaneet opiskelijat (tiedot varausmaksun maksamisesta on hyväksymiskirjeessä).

Elokuussa alkaviin opintoihin opintosetelihaku päättyy 30.7.2021. Tammikuussa alkaviin opintoihin opintosetelihaku päättyy 10.12.2021.

Täytä, tulosta ja allekirjoita maahanmuuttajan opintosetelihakemus ja toimita se Alkio-opiston toimistoon perjantaihin 10.12. klo 12.00 mennessä.