Opintosetelit

Alkio-opisto on hakenut Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) opintoseteliavustus lukuvuodelle 2018- 2019. Jos Alkio-opistolle myönnetään opintoseteliavustus, niin sitä voi hakea alla olevan ohjeen mukaan. Tällä sivulla tiedotetaan opintosetelihaun avautumisesta.

Opintoseteliä voivat hakea

  • Työvoimatoimistossa työttömänä työnhakijana olevat

Opintoseteli perustuu opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämään valtion avustukseen. Koulutus sisältää Alkio-opiston opintolinjojen sisältämät opinnot ja tehostetun opintojen tukemisen. Opiskelija voi itse valita opintolinjansa ja suorittamansa opinnot. Hakuohjeet alla.

Työttömän opintoseteli kattaa

  • opetuksen tai osan opetuksen kustannuksista
  • yhden yliopiston opintokokonaisuuden (perusopinnot tai 275 euron vähennys aineopintojen maksusta)
  • kaksi yliopiston yleisopintokurssia

Seteliä voivat hakea varausmaksun maksaneet opiskelijat (tiedot varausmaksun maksamisesta on hyväksymiskirjeessä).

Elokuussa alkaviin opintoihin opintosetelipäätökset on tehty 6.8.2018. Tammikuussa alkaviin opintoihin opintosetelihaku on 28.11.-12.12.2018. Lukuvuoden 2019–20 setelihakuaikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

Täytä, tulosta ja allekirjoita opintosetelihakemus ja toimita se ja työvoimatoimiston antama todistus työttömyyden kestosta Alkio-opiston toimistoon perjantaihin 3.8.2018 klo 12.00 mennessä. Todistukseksi käy myös tuloste, jonka saat omista tiedoistasi TE-toimiston verkkopalveluista. Päätökset opintoseteleistä tehdään viikon kuluessa haun päättymisestä.

Setelin saannin perustana on työttömyysaika ja vapaamuotoisesti kirjoitetut perustelut, miksi seteli pitäisi saada. Päätöksistä ilmoitetaan sähköpostilla ja kirjeitse.