Alkio-opistossa jaettavia stipendejä

Opiskeluasi Alkio-opistolla voit rahoittaa myös erilaisilla stipendeillä, joita opistollamme on myönnettävissä.

Stipendejä korpilahtelaisille opiskelijoille

Alkio-opisto myöntää vuosittain stipendejä opintokustannusten kattamiseen hakemusten perusteella Korpilahden yhtenäiskoulua käyneille opiskelijoille. Stipendeinä jaettava summa on 3000 euroa lukuvuonna 2021–2022.

Myöntämisperusteet

Stipendi myönnetään opinnoissa menestyneelle korpilahtelaiselle opiskelijalle, jonka jatko-opintomahdollisuuksia halutaan tukea.

Stipendi kattaa

 • opetuksen kuluja (stipendi hyvitetään opintomaksuissa)
 • avoimen yliopiston ja/tai avoimen ammattikorkeakoulun opintoja

Hakumenettely

Stipendiä haetaan vapaamuotoisella hakemuksella liitteineen:

 • vapaamuotoinen hakemus
 • virkatodistus (josta näkyy perheselvitys)
 • koulutodistukset.

Stipendin haku päättyy koko lukuvuoden opintoihin 1.8. klo 12.00 ja kevätlukukauden opintoihin 10.12. klo 12.00. Lisätietoja opiston toimistosta puh. 050 409 3004 tai toimisto(at)alkio.fi.

Stipendejä historian ja ilmaisutaidon opiskelijoille

Historian ja ilmaisutaidon opiskelijat voivat hakea Kelan opintotuen lisäksi Kaarina Virolaisen nimikkorahastosta stipendiä, jonka suuruus on lukuvuonna 2021–2022 opiskelijaa kohden 1500 euroa. Stipendi hyvitetään opintomaksuissa. Stipendin voi saada täysimääräisenä, jos opinnot aloittaa elokuun 2021 aikana. Syyskuusta eteenpäin stipendi pienenee suhteessa opiskeluviikkoihin.

Hakumenettely

Stipendiä haetaan Alkio-opiston hakulomakkeella, jonka yhteyteen liitetään vapaamuotoinen stipendihakemus.

Täytä stipendihakemus ja palauta Alkio-opiston toimistoon. Voit tulostaa hakemuslomakkeen, täyttää ja skannata tai ottaa valokuvan hakemuksesta ja lähettää sähköpostin liitteenä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Lisätiedot: vararehtori Kirsi Hintsanen, p. 040 714 3459 tai kirsi.hintsanen(at)alkio.fi.

Maaseudun Säätiön stipendit

Alkio-opiston opiskelijat voivat hakea stipendiä sähköisellä lomakkeella, joka on asianmukaisesti täytettynä palautettava hakuajan päättyessä. Stipendistä tiedotaan opiskelijoita syyslukukauden aikana sähköpostilla. Seuraava hakuaika on 20.–30.9.2021.

Minela Säätiön stipendit

Vuonna 2011 perustetun Minela Säätiön tehtävä on nuorten osallisuuden ja kehittymisen tukeminen. Avustuksia jaetaan nuorten liikunta- ja kulttuuriharrastuksiin sekä luovuutta, osaamista ja osallisuutta tukevaan toimintaan. Avustuksia voivat hakea kerhot, yhdistykset ja seurat. Säätiö voi avustaa myös haastavassa taloudellisessa tilanteessa olevia yksittäisiä nuoria. Säätiö on tukenut mm. Alkio-opiston opiskelijoita ja useita kymmeniä muita avustuskohteita sekä yksittäisiä nuoria ympäri Suomea. Lisää Minela Säätiöstä www.minela.fi.

Alkio-opiston opiskelijat voivat anoa stipendiä lomakkeella, joka on asianmukaisesti täytettynä palautettava liitteineen Alkio-opiston toimistoon. Lukuvuonna 2021–2022 stipendi on haettavissa 17.–31.1.2022. Hakulomakkeen ja -ohjeen saat toimistosta.

Stipendejä opintomenestyksestä

Alkio-opisto jakaa vuosittain opintomenestyksen perusteella stipendejä lukuvuoden päätteeksi opiskelijoille. Opintomenestyksen perusteella jaettavien stipendien antajina ovat seuraavat tahot:

 • Alkio-opiston stipendirahasto
 • Inkeri ja Arvo Pirjamon rahasto
 • Enni ja Kalle Ritvasen rahasto
 • Aili ja Pekka Nevalaisen rahasto
 • Irja Ahovuoren rahasto
 • Korpilahden Leijonat
 • Uudenmaan Maakunta-Säätiö