Alkio-opiston kirjastopalvelut

Alkio-opiston kirjasto tuottaa Alkio-opiston ja Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän kampuksen kirjasto- ja tietopalvelut.

Kokoelman pääpaino on Alkio-opiston ja Humakin opinnoissa tarvittavassa kurssikirjallisuudessa. Kirjaston lainattava aineisto on luetteloitu Humak Finnaan. Kurssikirjat on sijoitettu erilliseen kurssikirjakokoelmaan. Lisäksi hankitaan opiskelijoiden tarvitsemaa oheiskirjallisuutta sekä jonkin verran yleisteoksia ja kaunokirjallisuutta. Omista kokoelmista puuttuvaa kirjallisuutta kaukolainataan tarvittaessa muista kirjastoista.

Kirjastopalvelut ovat kaikille avoimia. Aineistoa voi lainata lainaajaksi rekisteröitymisen jälkeen. Asiakkailla, jotka eivät ole yhteistyöopistojen tai Humakin opiskelijoita, voi olla rajoituksia aineiston lainaamisessa, kuten esimerkiksi kurssikirjojen lainaamisessa.

Kirjastolla ei ole omaa kirjastokorttia, vaan asiakas voi rekisteröidä kirjastokortiksi haluamansa toisen kirjaston kortin.

Jos asiakas on ilmoittanut sähköpostiosoitteensa kirjastolle, kirjasto lähettää eräpäivä- ja myöhästymisilmoitukset sähköpostitse. Kirjasto ei peri varaus-, myöhästymis- ja tietopalvelumaksuja. Asiakas on kuitenkin velvollinen korvaamaan kirjastokortillaan lainatun kadonneen tai vahingoittuneen aineiston.

Asiakkaat voivat itse uusia lainansa ja tarkistaa asiakastietonsa Humak Finnassa. Lainoja voi uusia myös sähköpostitse, puhelimitse tai käymällä kirjastossa. Lainojen uusiminen on rajoitettu 10 kertaan. Varauksia voi tehdä ottamalla yhteyttä kirjastoon. Aineiston varaaminen on maksutonta.

Kirjasto on auki arkisin klo 8.00 - 15.15.

Aineistoluetteloita

  • Humak Finna Alkio-opisto ja Humanistinen ammattikorkeakoulu
  • Janet Finna Jyväskylän ammattikorkeakoulun kirjaston
  • JYKDOK Jyväskylän yliopiston kirjasto eli Avoimen tiedon keskus
  • Kaakkuri Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kirjasto
  • Keski-kirjastot
  • UEF-Primo Itä-Suomen yliopiston kirjasto
  • Volter Turun yliopiston kirjasto
  • Jyväskylän kirjastojen yhteinen Finna-verkkokirjasto. Mukana ovat Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän kirjastot (sisältäen Alkio-opiston kirjaston), Jyväskylän ammattikorkeakoulun kirjasto, Jyväskylän yliopiston Avoimen tiedon keskuksen kirjasto ja Jyväskylän kaupunginkirjasto sekä muut Keski-kirjastot.
  • Finna.fi - kirjastojen, arkistojen ja museoiden aineistoja
  • eKirjasto - yleisten kirjastojen e-aineistoja

Yleisiä tietokantoja

Arto - kotimainen artikkeliviitetietokanta
Melinda - kirjastojen yhteistietokanta
Fennica - kaikki Suomessa ilmestynyt kirjallisuus

Yhteystiedot

Alkio-opisto / kirjasto
Informaatikko Auli Rossi
Tähtiniementie 26
41 800 Korpilahti
puh. 040 714 3453
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tietosuojaselosteet

Kirjaston asiakasrekisterin tietosuojaseloste

Asiakastietojen käsittely Finnassa

Finnan rekisteriseloste

 dsc0497