Alkio-opisto Ravintola Santeri lukukausi 2021 - 2022

MAITTAVASTA ATERIASTA VOIMAA OPISKELUUN - PÄIVÄN PARAS HETKI

Ruokailuajat

Aamiainen        8.00 - 9.00

Lounas            11.00 - 13.00

Päivällinen      15.45 - 17.00  (ma - to)

Tenttilauantaisin noudatamme em. ruokailuaikoja (aamiainen ja lounas)

Virvoitusjuomia voitte ostaa alakerran automaatista.

Opiskelijakortti: Aloittaessasi opiskelun, saat toimistosta opiskelijakortin joka on värikoodattu sinulle kuuluvan ateriapaketin mukaisesti. Pidä opiskelijakortti aina ruokailuissa mukanasi, jotta ravintolahenkilökunta voi helposti todeta oikeutesi ko. ateriaan. Opiskelijakortti on myös  kulkulupa opiston alueella.

Meiltä voit ostaa Kelan ateriatuettua lounasta hintaan 2,70 e

Jos olet korkeakouluopiskelija, saat lounaalla opiskelija-aterian hinnasta alennuksen. Ateriatuki on 2,30 euroa lounaan hinnasta, jolloin Sinulle jää maksettavaksi vain 2,70 e. Ateriatukea voi saada vain yhteen ateriaan päivässä. Meillä se on rajattu lounas-ateriaan. Ateriatuen saat näyttämällä kassalla voimassa olevaa opiskelijakorttia (SAMOK, SYL, AMK, ISIC, digitaalinen Frank, Pivo, Slice tai Tuudo, kelan ateriatukikortin tai voimassa olevan suomalaisen yliopiston tai ammattikorkeakoulun opiskelijakortin).

Laadukasta ateriapalvelua Ravintola Santerista

Ravintola Santerin ammattitaitoinen henkilökunta tuottaa asiakkailleen ensiluokkaisista raaka-aineista valmistettuja, laadukkaita ja maistuvia aterioita.

Raaka-aineissa suosimme lähituottajien tarjontaa saatavuuden mukaan. Marjat sekä sienet ovat paikallisten poimijoiden sekä marjatilallisten tuotantoa läpi vuoden. Valikoimissamme olevat kalat on pyydystetty ekologisesti kestävällä tavalla. Suosimme runsaasti kasviksia ja olemme vähentäneet punaisen lihan sekä mm. riisin käyttöä. Tilalle valitsemme riistaa, possua ja kanaa, sekä lisäkkeeksi kotimaisia viljoja; ohraa, kauraa, ruista ja vehnää.

Ravintola Santerissa

Ateriat ovat tarjolla itsepalvelulinjastossa, sisältäen runsaan salaattibufeen, lämpimän pääruoan, lämpimän kasvislisäkkeen, leipävalikoiman, (ravintorasva, perusruokajuomat: maito, piimä, vesi) sekä kahvin jälkkäriksi. Valittavana on kaksi pääruokaa, joista toinen on aina kasvisruoka. Ilmoitathan ravintolaan halutessasi kasvisaterian.

Ruokalistan löydät kotisivuiltamme. Käytämme viiden viikon kiertävää ruokalistaa. Noudatamme ateriatuotannossamme valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksia. Allergeenit ilmoitamme aina linjastossa tuotteen kohdalla. Jos olet yliherkkä jollekin ruoka-aineelle, niin kysythän henkilökunnalta tarvittaessa lisätietoja tuotteista, autamme sinua mielellämme!

 

Voit myös ostaa yksittäisiä aterioita.

Aamiainen 3,50 e 10 kpl:n lippuvihko 35,00 e

Päivällinen 4,90 e 10 kpl:n lippuvihko 49,00 e

 

Tenttiviikonvaihteen ruokailut ja erityisruokavaliot

Täysihoitopaketin valinneelle opiskelijalle on tenttipäivänä tarjolla aamiainen ja lounas. Puolihoitopaketin valinneelle opiskelijalle on tarjolla  lounas.

Tenttipäivän ruokailuihin ilmottauduttaan sähköisellä lomakkeella, joka lähetetään sähköpostiisi tenttilauantain lähestyessä. Ilmoittautuminen on sitova ja jos et tulekaan paikalle, niin Sinun täytyy ilmoittaa siitä erikseen ravintolaan joko sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Erityisruokavaliot ja poissaolon ilmoittaminen: Erityisruokavaliot tarjotaan opiskelijan tarpeiden mukaisesti, silloin kun opiskelija tarvitsee terveydellisistä syistä noudatettavaa ruokavaliota, tai eettisen tai uskonnollisen vakaumuksen vuoksi perusruoasta poikkeavan ruokavalion. Erilaisten ns. "muotidieetti-ilmiöiden" noudattamiseen emme valitettavasti voi antaa tukeamme.

Erityisruokavaliot

Ravintolaan on toimitettava opiskelun alkaessa ilmoitus erityisruokavaliotarpeesta. Voit ilmoittaa ko. tiedot sähköisesti tai  "Ilmoitus erityisruokavaliosta" -lomakkeella, jonka saat vastaanotosta. Allergioista pyydämme toimittamaan lääkärintodistuksen.

Tarvittaessa palauta lomake henkilökohtaisesti ruokapalvelupäällikölle,  jolloin voimme käydä  tarkemmin läpi ruokavaliosi. Kampuksella on terveydenhoitajan vastaanotto viikoittain, jossa voit keskustella halutessasi myös ravitsemukseen liittyvistä kysymyksistä.

Jos erityisruokavaliosi aiheuttaa täysin oman annoksen valmistamista, ateria varataan tällöin sinun nimelläsi erilliseen linjastoon. Tämä sovitaan näissä tapauksissa aina erikseen opiskelijan kanssa. Muista myös ruokailla sinulle nimetty ateria.

Erityisruokavalioita tarvitsevien poissaolot

Ilmoita poissaolosi ruokailusta ravintolaan mahdollisimman pian. Voit ilmoittaa poissaolosi ravintolaan tekstiviestillä numeroon 040 714 3454 tai sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Mahdollisista muutoksista ruokailuissa ilmoitamme erikseen.

Jokapäiväiset valinnat ratkaisevat

Terveellinen ruoka on maukasta, monipuolista ja värikästä, ja se sisältää paljon vitamiineja ja kivennäisaineita. Kun kokonaisuus on kunnossa, ei yksittäisiin ravintoaineisiin tarvitse kiinnittää huomiota. Pidä huoli oikeista päivittäisistä ruokavalinnoista ja liiku riittävästi, niin voit hyvin läpi elämän ja vältyt monilta vaivoilta.

Helpottaaksemme valintojasi terveellisen aterian koostamiseksi on ravitsemussuosituksiin perustuvasta malliateriasta  Ravintolassa esimerkkejä kuvin, sekä viikoittain tarjottimelle koottuna. Olemme myös merkinneet suositusten mukaisen ravintorasvan, leivän sekä salaatinkastikkeen linjastoon. Meillä saa santsata.

Voit tarkastaa ateriaasi oikeaan suunta mm.näiden esimerkkien avulla.

Tee viisaita valintoja

  1. Syö kasviksia, hedelmiä ja marjoja joka päivä.
  2. Syö täysjyväleipää ja -puuroa.
  3. Käytä leivälle kasvirasvalevitettä ja suosi kasviöljyjä.
  4. Syö kalaa ainakin kahdesti viikossa.
  5. Nauti rasvatonta maitoa tai piimää päivittäin mutta janoon vettä.
  6. Valitse vähäsuolaisia elintarvikkeita.
  7. Liiku päivittäin ainakin puoli tuntia.
  8. Syö säännöllisesti, 4-  6 kertaa päivässä, älä napostele väliajoilla.

Lähde Ravitsemusneuvottelukunta (http://www.ravitsemusneuvottelukunta.fi/portal/fi/vinkkeja_viisaisiin_valintoihin/)

Omavalvonta ateriapalveluissa

Kaikessa toiminnassamme noudatamme omavalvontasuunnitelmaa, mikä osaltaan takaa aterioiden laadun ja turvallisuuden. Omavalvonnassa tarkkaillaan erityisesti toiminnan kriittisiä kohtia ja tarvittaessa toteutetaan nopeasti korjaavat toimenpiteet. Vastuu ruokien laadusta ja turvallisuudesta kuuluu sekä elintarvikkeiden tuottajille että ruokien valmistajille ja tarjoajille. Omavalvontasuunnitelma on laadittu yhteistyössä Jyväskylän kaupungin valvontaviranomaisten kanssa.

Yleistä Oivasta

Oiva on elintarvikevalvonnan tarkastustietojen julkistamisjärjestelmä, jota koordinoi Elintarviketurvallisuusvirasto Evira. Kuntien elintarvikevalvojat tekevät tarkastuksia nykyisen valvontasuunnitelman mukaisesti. Raportteja julkistetaan sitä mukaa, kun kuntien elintarvikevalvojat tekevät tarkastuksia. Oivassa arvioidaan hymynaamoin yrityksen elintarviketurvallisuutta, kuten elintarvikehygieniaa ja tuoteturvallisuutta. Parhaimman hymyn saamiseen edellytetään lain noudattamista. Aina, kun Oiva hymyilee, elintarviketurvallisuus on kuluttajan kannalta yrityksessä hyvää.

Oiva yhtenäistää tarkastuskäytäntöjä, koska elintarvikevalvojat ympäri Suomen tekevät tarkastuksia samojen Oiva-arviointiohjeiden perusteella. Tarkastuksista tulee kohdennetumpia sekä nopeampia ja riskiperusteinen tarkastaminen korostuu. Tarkastukset tehdään myös pääsääntöisesti ennalta ilmoittamatta. Yrityksissä tarkastettavat asiat eivät Oivan mukaisten tarkastusten myötä muutu.

Valvontatietojen julkaisemisella pyritään lisäämään valvonnan läpinäkyvyyttä sekä tuomaan elintarvikevalvonnan tarkastustulokset kuluttajan käyttöön. Tavoitteena on myös lisätä elintarvikevalvonnan tunnettavuutta ja vaikuttavuutta. Oiva kannustaa yrityksiä pitämään huolta elintarvikehygieniasta ja tuotteiden turvallisuudesta. Yrityksille avautuu myös mahdollisuus kertoa kuluttajalle omasta toiminnastaan.

Ravintola Santerin Oiva-tarkastusraportin löydät täältä.

Tietoa Oivasta.

Asiakaspalaute

Asiakaspalautteen hyödyntäminen on toimintamme kannalta hyvin tärkeää. Palautepisteemme ravintolassa on käytettävissänne, jonne toivomme saavamme myös kehitysideoitanne. Myös sivuillamme on mahdollisuus antaa palautetta ravintolapalveluista. Käsittelemme palautteenne ravintolan viikkopalavereissa ja kehitämme toimintaamme mm. palautteenne pohjalta. Palautekysely järjestetään kaksi kertaa vuodessa koko opistoamme koskien, jossa on osio koskien Santerin ravintolapalveluja. Santerissa järjestetään myös kaksi kertaa vuodessa sähköinen asiakaspalautekysely, toinen syksyllä ja toinen keväällä. Asiakaspalautekyselyn tuloksen kooste julkiaistaan Ravintola Santerin ajankohtaista palstalla. Käy kurkkaamassa kyselyyn tulleita kirjallisia viestejä sekä parannusehdotuksia. 

 

Lämpimäisesti tervetuloa Ravintola Santeriin!

Yhteystiedot

  • Ravintola Santeri p. 040 714 3454, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  • Tuotanto 050 386 6815