Alkio-vuoden aikana kasvetaan ja opitaan yhdessä sekä hankitaan eväitä onnistumiseen ja opiskelupaikan saamiseen korkeakoulusta. Samalla voit kenties löytää myös  “elämäsi rakkauden”. Opiskeluarjesta voit lukea blogista.

Lue, mitä eri opintolinjojen opiskelijat kertovat opiskelustaan Alkio-opistossa:

Yliopistomaista opiskelua!

Alkio-opisto on kyllä mielenkiintoinen paikka. Melko moni tänne opiskelemaan tulleista ei varmaankaan ollut aluksi ajatellutkaan opiskelevansa täällä, saati edes tiennyt moisesta oppilaitoksesta. Itse kuulun edellä mainittuun joukkoon ja muutaman mutkan kautta täällä sitä nyt ollaan.

Muistan ajatelleeni muuttokuormaa ajaessani Espoosta, että muutto huomattavasti pienemmälle paikkakunnalle olisi valtava järkytys. Todellisuudessa asia oli kaukana järkytyksestä, sillä ihastuin kauniin rauhallisen Korpilahden järvimaisemiin ja luontoon. Tästä alkoikin positiivisten yllätysten kierre.

Kuvituskuva

Kun saavuin Alkiolle en tuntenut entuudestaan ketään opistolta. Orientaatioviikon hauskojen aktiviteettien kautta sain jo ensimmäisen päivän aikana paljon uusia ystäviä. Ilmapiiri oli opistolla alusta lähtien erittäin ystävällinen ja yhtenäinen; täällä kaikki ovat yhtä ja samaa perhettä. Monialaisena oppilaitoksena Alkio-opistolla on tarjolla paljon eri alojen opintoja. Värikästä opiskelijayhteisöä voi hyvin verrata esimerkiksi Aaltoyliopistoon, sillä täälläkin on helposti mahdollista opiskella muiden alojen mielenkiintoisia kursseja. Itselläni pääfokus on kuitenkin kauppatieteiden “väyläopinnoissa”, eli yliopiston avoimissa kursseissa, joiden kautta voi päästä yliopistoon. Käytännössä suunnitelmanani on opiskella yliopiston ensimmäisen vuoden opinnot hyvin arvosanoin ja saattaa sitten kauppatieteiden kandidaatin tutkinto-opinnot loppuun yliopiston puolella.

Isoin positiivinen yllätys opistolla minulle oli se, kuinka yliopistomaista opiskelu loppujen lopuksi on. Kurssit ovat samoja, kuin yliopistossa suoritettavat kurssit, joten akateeminen maailma tulee hyvin tutuksi opintojen vaativuuden ja työmäärän kautta. Etenkin kuluneena syksynä poikkeuksellisia aikoja eläessä, voisin väittää, että olosuhteet ja puitteet opiskeluun ovat olleet jopa paremmat kuin useissa yliopistoissa. Alkiolla ollaan päästy suorastaan nauttimaan laajasti tarjottavasta lähiopetuksesta ryhmien pienempien kokojen ansiosta ja hyvin toteutettujen turvallisuustoimien ansiosta. Etäopiskelu omatoimisesti on varmasti monelle samaistuttava haaste.

Lue koko tarina täältä.

Lauri Heinaro
Kauppatieteet 2020–2021, Alkio-opiston opiskelijakunnan puheenjohtaja

190 päivää Alkiolla -blogi

Alkio-opiston blogissa opiskelijat kertovat elämänmenosta ja opiskelusta Alkio-opistossa.

Blogin perusti lukuvuonna 2018–2019 psykologian opiskelija Kirsi.

Lukuvuonna 2019–2020 blogin ylläpitäjänä toimii Englannin kieli ja kansainvälisyys -linjalla  viestinnän ja median perusopintoja opiskelija Nelli. Vierailevina kirjoittajina toimivat yhteiskuntatieteitä ja filosofiaa sekä sosiaalipsykologiaa opiskeleva Ilona ja valtio-oppia sekä luonnontieteitä opiskeleva Salla.

Lukuvuonna 2019–2020 blogia kirjoittavat Henna Tirkkonen (Englannin kieli ja kansainvälisyys),  Säde Saari ja Triinu Grün (Yhteiskunta- ja valtiotieteet), Inka Illukka (Historia),  ja Ella Lehtonen (Psykologia). Säde ja Triinu toimivat blogin ylläpitäjinä.

190 päivää Alkiolla blogin kirjoittajat 2020

Inka, Henna, Säde, Triinu ja Ella