Etumatkaa yliopisto-opintoihin Alkio-opistosta

Opiskelin Alkio-opistossa OPE-linjalla kevätlukukauden vuonna 2017 ja voin rehellisesti sanoa, että se oli yksi elämäni parhaimmista päätöksistä lähteä Alkio-opistoon. Urahaaveeni luokanopettajan ammatista sai vahvistusta ihanien opettajien kannustuksella ja Alkio-opiston mahtavalla yhteishengellä.

Opiskelin kevään aikana kasvatustieteen perusopinnot (25 opintopistettä) sekä kieli- ja viestintäopinnoista puhe- ja kirjoitusviestinnän. Pääsin syksyllä opiskelemaan Itä-Suomen yliopistoon yleistä kasvatustiedettä ja sain hyväksiluettua kaikki edellä mainitsemani kurssit. Sain siis roimasti etumatkaa opintoihin ja jo ensi keväänä minua kutsuu kandin kirjoittaminen, eli olen opinnoissani noin vuoden edellä. Se antaa paljon liikkumavaraa ja minun on mahdollista opiskella ohessa paljon mielenkiintoisia kursseja, kuten mielenterveyden psykologiaa.

Alkio-opisto siis sysäsi roimasti opintojani eteenpäin, mutta ennen kaikkea se oli unohtumaton kokemus. Sain elinikäisiä ystäviä, joiden kanssa olen tekemisissä päivittäin ja tutustuin muiden linjojen opiskelijoihin. Alkio-opistosta jäi käteen ihanat muistot, roima kasa opintopisteitä ja arvokasta tietoa yliopisto-opiskelusta, kuten esimerkiksi tieteellisten tekstien opiskelusta. Suosittelen Alkio-opistoa siis kaikille, jotka haluavat käyttää välivuotensa parhaalla mahdollisella tavalla.

Vahtokari Sofia

Sofia Vahtokari, OPE-linja 2017

 

Opiskelupaikka aukesi opettajan opinnoissa!

Uusien ystävien ja opettajien kannustamana opintojen suorittaminen Alkio-opistossa oli mielekästä ja puoli vuotta vierähti liian nopeasti. Pääsykokeisiin valmistautumisessa sain paljon tukea ja hyödyllisiä vinkkejä opettajilta sekä jo yliopistossa opiskelevilta opiskelijoilta, jotka olivat myös entisiä alkiolaisia.

Opiskelun vastapainona oli mukava saada olla osana Alkion oppilaskuntaa ja Embryo musiikkiryhmää - Alkiossa ryhmähenki oli mieletön.

Onnistuneen Alkio kevään jälkeen oli mukava saada tieto hyväksytystä opiskelupaikasta ja aloittaa opettajan opinnot uudella paikkakunnalla. 

Jasmin Vilmusenaho

Jasmin Vilmusenaho

OPE-linja 2017