Alkio-opiston kautta kohti yliopisto-opintoja

Olen haaveillut ammatista, jossa voisin opettaa ja neuvoa muita ottamalla samalla kaikenlaiset oppijat huomioon. Minulla ei kuitenkaan ollut minkäänlaista varmuutta mahdollisista tulevaisuuden opinnoistani. En aikaisempana vuonna päässyt opiskelemaan yliopistoon, joten toivottomuus ja epävarmuus valtasivat mielen. Olin kuitenkin kuullut muistakin reiteistä, joiden avulla minulla olisi mahdollisuus päästä opiskelemaan. Monen kömmähdyksen kautta kuulin Alkio-opistosta ja sen laajasta kurssivalikoimasta, joten päätin lähteä sinne opiskelemaan. Valitsin itselleni sieltä Kasvatus- ja opetusalan valmentavat opinnot -linjan eli opiskelin kasvatustieteen perusopinnot sekä minua kiinnosti viestintäopinnot.

Arki Alkio-opistolla oli erittäin antoisaa ja oli hienoa, että suurin osa opetuksesta pystyttiin järjestämään lähiopetuksena koronasta huolimatta. Opiskelu koostui useista oppimistehtävistä ja minusta oli mahtavaa, että ryhmätyöskentelyä muiden oppilaiden kanssa harjoitettiin paljon. Arvelen päivän antoisimman hetken olevan lounas, en syömisen takia vaan sen, että joka päivä lounaan yhteydessä keskustelimme luokkakavereiden kanssa asioista, jotka koen näin jälkeenpäin hyvin tärkeiksi. Asuin opistolla opintojeni aikana, joten se toi sopivasti vastuuta, mutta päiviä tasapainottivat yhteiset tekemiset muiden opistolla asuvien kanssa.

Kevätlukukauden aikana harjoiteltiin muitten opintojen ohella VAKAVA-kokeeseen sekä soveltuvuuskokeeseen omilla kursseillaan. Näiden kurssien avulla osasin valmistautua pääsykokeisiin sekä sain todella paljon itsevarmuutta ja kannustusta muilta opiskelijoilta ja opettajilta. Kasvatin opintojen aikana tietoisuutta kasvatustieteisiin, mutta kehitin myös sellaisia taitoja, mitä en olisi kuvitellut harjoittavani. Alkio-opistolla kehitin vuorovaikutustaitoja syvemmin ja koen, että olen paljon rohkeampi esiintymään. Opin myös paljon kriittisyyteen liittyviä taitoja sekä sain paljon minulle uusia työkaluja oppimiseen, joita käytän edelleen.

Suosittelen Alkio-opistoa kaikille, joita vähänkin kiinnostaa yliopisto-opinnot. Jokainen opiskelukokemus vie eteenpäin ja voi olla jopa avain opiskelupaikan saamiseen. Pääsin Itä-Suomen yliopistoon opiskelemaan kasvatustiedettä. Alkio-opistolla saadut tiedot ovat pohja nykyisille sekä tulevaisuuden opinnoilleni. Alkio-opistolta sain uusia ystäviä, joiden kanssa olen yhteyksissä sekä myös nykyisin opiskelukaverina!

Hyvää lukuvuotta kaikille Alkio-opistoon, opiskelunintoa!

Alkio-opiston Ope-linjan tarinan kuva

Noora Korhonen, Kasvatus- ja opetusalan valmentavat opinnot kevät 2021

Etumatkaa yliopisto-opintoihin Alkio-opistosta

Opiskelin Alkio-opistossa OPE-linjalla kevätlukukauden vuonna 2017 ja voin rehellisesti sanoa, että se oli yksi elämäni parhaimmista päätöksistä lähteä Alkio-opistoon. Urahaaveeni luokanopettajan ammatista sai vahvistusta ihanien opettajien kannustuksella ja Alkio-opiston mahtavalla yhteishengellä.

Opiskelin kevään aikana kasvatustieteen perusopinnot (25 opintopistettä) sekä kieli- ja viestintäopinnoista puhe- ja kirjoitusviestinnän. Pääsin syksyllä opiskelemaan Itä-Suomen yliopistoon yleistä kasvatustiedettä ja sain hyväksiluettua kaikki edellä mainitsemani kurssit. Sain siis roimasti etumatkaa opintoihin ja jo ensi keväänä minua kutsuu kandin kirjoittaminen, eli olen opinnoissani noin vuoden edellä. Se antaa paljon liikkumavaraa ja minun on mahdollista opiskella ohessa paljon mielenkiintoisia kursseja, kuten mielenterveyden psykologiaa.

Alkio-opisto siis sysäsi roimasti opintojani eteenpäin, mutta ennen kaikkea se oli unohtumaton kokemus. Sain elinikäisiä ystäviä, joiden kanssa olen tekemisissä päivittäin ja tutustuin muiden linjojen opiskelijoihin. Alkio-opistosta jäi käteen ihanat muistot, roima kasa opintopisteitä ja arvokasta tietoa yliopisto-opiskelusta, kuten esimerkiksi tieteellisten tekstien opiskelusta. Suosittelen Alkio-opistoa siis kaikille, jotka haluavat käyttää välivuotensa parhaalla mahdollisella tavalla.

Vahtokari Sofia

Sofia Vahtokari, OPE-linja 2017

 

Opiskelupaikka aukesi opettajan opinnoissa!

Uusien ystävien ja opettajien kannustamana opintojen suorittaminen Alkio-opistossa oli mielekästä ja puoli vuotta vierähti liian nopeasti. Pääsykokeisiin valmistautumisessa sain paljon tukea ja hyödyllisiä vinkkejä opettajilta sekä jo yliopistossa opiskelevilta opiskelijoilta, jotka olivat myös entisiä alkiolaisia.

Opiskelun vastapainona oli mukava saada olla osana Alkion oppilaskuntaa ja Embryo musiikkiryhmää - Alkiossa ryhmähenki oli mieletön.

Onnistuneen Alkio kevään jälkeen oli mukava saada tieto hyväksytystä opiskelupaikasta ja aloittaa opettajan opinnot uudella paikkakunnalla. 

Jasmin Vilmusenaho

Jasmin Vilmusenaho

OPE-linja 2017