Opiskelupaikka aukesi opettajan opinnoissa!

Uusien ystävien ja opettajien kannustamana opintojen suorittaminen Alkio-opistossa oli mielekästä ja puoli vuotta vierähti liian nopeasti. Pääsykokeisiin valmistautumisessa sain paljon tukea ja hyödyllisiä vinkkejä opettajilta sekä jo yliopistossa opiskelevilta opiskelijoilta, jotka olivat myös entisiä alkiolaisia.

Opiskelun vastapainona oli mukava saada olla osana Alkion oppilaskuntaa ja Embryo musiikkiryhmää - Alkiossa ryhmähenki oli mieletön.

Onnistuneen Alkio kevään jälkeen oli mukava saada tieto hyväksytystä opiskelupaikasta ja aloittaa opettajan opinnot uudella paikkakunnalla. 

Jasmin Vilmusenaho

Jasmin Vilmusenaho

OPE-linja 2017

Alkio ponnahduslautana - ammattikoulusta yliopistoon

Ennen opistovuoden alkamista minulla oli hyvin selkeät suunnitelmat siitä, mitä haluan opiskella ja mihin ammattiin haluan valmistua. Syksyn aikana hautasin haaveet luokanopettajuudesta, sillä yleinen kasvatustiede vei mukanaan.

Ammattikoulun suorittaneena ajatus yliopistoon pääsemisestä tuntui älyttömän kaukaiselta, mutta päätin, että kouluun mennään, vaikka läpi harmaan kiven. Ja niinhän siinä kävi. Tuntuu siltä, että opistovuoden aikana ”opin oppimaan” uudestaan, ja esimerkiksi ennen tuntemattomasta tieteellisen esseen kirjoittamisesta tulikin tuttu juttu. Uskallan väittää, että ilman opistovuotta en olisi tässä tilanteessa, enkä varmastikaan olisi edes hakenut yleisen kasvatustieteen puolelle.

Kaiken hyvän lisäksi sain ihania ystäviä, söin keittäjien herkullisia ruokia (..ja sain pari opistokiloa) ja pääsin välivuoden jälkeen taas opiskeluun kiinni. Aina ei ollut helppoa ja välillä stressitaso nousi lähelle pilviä, mutta opettajilta ja kanssaopiskelijoilta saatu tuki oli aivan uskomatonta.

Olen äärimmäisen onnellinen kaikesta siitä, mitä opistovuosi toi mukanaan. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

jelena kotilainen

Jelena Kotilainen
Kasvatustieteet 2016

Alkion siivin psykologian opiskelijaksi

Päädyin Alkio-opistolle, sillä minulla oli tavoitteena päästä opiskelemaan psykologiaa Jyväskylän yliopistoon. Halusin hyödyntää välivuoteni siten, että pääsisin eteenpäin tulevissa opinnoissani ja että saisin tukea tulevaan
valintakoelukemiseen.

Opistolla opiskelua tuki käytännölliset ja joustavat järjestelyt, kuten verkkoluennot, lyhyet etäisyydet (esimerkiksi kotiin, kirjastoon, ruokalaan ja urheilun pariin), säännölliset ruokailut ym. Tämä antoi minulle mahdollisuuden panostaa sekä avoimen yliopiston opintoihin että valintakoelukemiseen, ja ohessa kerkesin hyvin harrastamaan erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja. Aloitin joulun jälkeen tilastomatikan kirjan parissa, ja kun artikkelit julkaistiin maaliskuun alussa, sain psykologian perusopinnot pakettiin. Sivuaineopintoni, kasvatuspsykologia, jäi siinä vaiheessa kesken, mutta sain suoritettua sen loppuun kesällä. Kevään aikana läpikäyty työ palkittiin, ja sain haluamani opiskelupai-
kan.

Alkio-vuosi oli kaiken kaikkiaan unohtumaton kokemus. Se auttoi minua tavoitteeni saavuttamisessa ja sain opintojani vuodella eteenpäin. Yhtä onnellinen olen myös muista vuoden tuomista korvaamattomista
asioista: hyvistä ystävistä, kämppiselämästä, abstraktimpienkin asioiden oppimisen kuten uusiin ja erilaisiin ihmisiin tutustuminen ja tietysti monista ihanista muistoista, joita kerryttivät muun muassa illanvietot, bileet ja linjamatka.

Siiri

Siiri Juntumaa
Psykologia 2015–2016

Alkio - avaimeni yliopistoon

Alkio-opistolla vietetty vuosi oli minulle tärkeä, sen ansiosta olen saanut sen, mitä lukion jälkeen lähdin tavoittelemaan – yliopistopaikan. Keväällä laitoin todistukset Alkiolla suorittamistani psykologian ja sosiaalipsykologian perusopinnoista sekä kieliopinnoista eteenpäin, ja pian sainkin ilmoituksen, että minut on väylähaun kautta hyväksytty Kuopioon Itä-Suomen yliopistoon, jossa voin erikoistua mm. sosiaalipsykologiaan. Uurastus välillä aikaa vievien opintojen parissa todellakin kannatti – kukapa olisi uskonut että yhden vuoden opiskeluilla lunastaisin itselleni opiskelupaikan osallistumatta edes valintakokeisiin!

Vuottani Alkiolla en kuitenkaan kuvailisi rankaksi, ehdin hyvin viettämään myös vapaa-aikaani ja harrastamaan. Alkio-opistoa voin suositella lämpimästi kaikille sitä vähänkin harkitseville, sillä siten ei pääse tipahtamaan opiskelun rytmistä ja opinnoissa pääsee koko ajan etenemään. Näin säästää myös aikaa ja kun yliopistopaikka sitten omalle kohdalle joskus avautuu, on sinulla jo sitä varten suoritettuja opintoja takanasi sekä oiva nippu mahtavia kokemuksia ja solmittuja ystävyyssuhteita! Ei muuta kuin rohkeasti kohti unelmia! :)

Nelli Puronvarsi

Nelli Puronvarsi, psykologia 2012–2013

Lisätietoa psykologian linjasta.

 

Tehokkaasti mutta rennosti kiinni yliopisto-opintoihin

Minulla on ollut selkeä haave jo peruskouluajoista asti päästä opiskelemaan yliopistoon psykologiaa. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen tuntui kuitenkin hyvälle pitää työnteon merkeissä välivuosi, joka venähtikin sitten kolmeksi. Kerkesin siinä välissä asua vuoden ulkomaillakin. Sain tietenkin paljon hyvää elämänkokemusta, mutta kynnys lähteä opiskelemaan kasvoi.

Pidemmänkin opiskelutauon jälkeen Alkio on tarjonnut tehokkaan mutta rennon aloituksen päästä opiskelurytmiin ja yliopisto-opintoihin kiinni. Opiskelijalla on mahdollisuus muokata lukujärjestyksensä juuri itseä miellyttäväksi. Opiskelen psykologiaa, ja loppu lukujärjestykseni koostuu kieli- ja viestintäopinnoista. Itselläni ovat päivät melko täynnä luentoja, eikä tylsää pääse iltaisinkaan tulemaan. Mutta tekemisen määrä riippuu aina kuitenkin sinusta itsestäsi! Mielestäni opiskelu on sopivan itsenäistä, mutta olen aina saanut opettajilta tukea tarvittaessa.

Oppilaskunnan hallituksessa toimiminen on minulle hengähdystauko opintojen keskellä. Opiskelusta saa paljon enemmän irti olemalla aktiivinen ja osallistumalla myös opintojen ulkopuoliseen yhteiseen toimintaan. Minusta opistolla on hyvä yhteishenki ja kannustava ilmapiiri eri linjojen opiskelijoiden välillä. Itse asun Jyväskylässä. Aluksi minua jännitti tuo puolen tunnin automatka koulun ja kodin välillä, mutta muiden Jyväskylästä kulkevien kanssa olemme hyvässä yhteishengessä saaneet kimppakyydit sujumaan joustavasti.

Oppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana minulla on kunnia edustaa Alkio-opistoa ja sen oppilaita. Kaiken hienon yhdessäolon ja aktiivisen toimimisen lisäksi Alkio tarjoaa minulle tien lähemmäksi unelmaani – päästä opiskelemaan yliopistoon!

holopainen 160 

Lisa Holopainen, psykologia, oppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja 2012–2013

Lisätietoa psykologian linjasta.

 

Valmennusta opettajakoulutuksen haastatteluihin

Vuoden 2010 elokuussa jännitin Alkio-opistolla aloittamista. Nyt melkein vuosi myöhemmin voin todeta, että kaikki menikin hyvin. Vaikka tyttöjen kanssa asuminen ei aina ole kaikista helpoin tie, selviydyin siitä. Sain uusia kavereita ja ystäviä, opiskelut sujuivat niin hyvin, että opintopisteitä kertyi kunnon pino ja yliopistotason opiskelu ei loppujen lopuksi ollutkaan yhtä pelottavaa ja vaikeaa kuin olin ajatellut.

Omasta tilanteestanikaan en voisi olla iloisempi, vaikken lukenut VAKAVA-kirjaa (valtakunnallisen kasvatusalan valintayhteistyöverkoston valintakoe) niin paljon kuin olisi pitänyt. Mutta kun tulokset siitä, mihin yliopistoon pääsisi haastatteluihin, tulivat, kolmas kirje oli hyväksymiskirje. Olin sinä päivänä töissä ala-asteella ja kun palasin jonkinlaisessa järkytystilassa opettajanhuoneeseen, sain odottamattomat aplodit opettajilta.

Muutaman viikon kuluttua matkasin Joensuuhun ja kävin haastatteluissa. Palasin kotiin ja aloin odottaa lopullisia tuloksia. Seuraavan viikon maanantaina yliopistohaku ilmoitti iloisen uutisen: minut oli hyväksytty Joensuuhun opiskelemaan luokanopettajaksi. Juuri tämä ala oli ehdoton unelmani, joten uutinen ei olisi voinut olla parempi. Erillisvalintojen erikoinen puoli on se, että paikkoja saa ottaa vastaan vaikka kuinka monta. Päätin ottaa vastaan myös yleisen kasvatustieteen paikan.

Suorittamieni väyläopintojen takia hain myös Turkuun, Jyväskylään ja Joensuuhun opiskelemaan väylällä yleistä kasvatustiedettä. Jokaisesta tuli hyväksymiskirje. Suuri kiitos näistä opiskelupaikoista kuuluu Alkio-opistolle, jossa sain valmennusta opettajakoulutuksen haastatteluihin, apua tehtävien suoritukseen, kirjoja tehtäviä varten ja mukavan ympäristön opiskeluun.

Alkiolla vietettyä vuotta ei unohda. Tämä tyttö kiittää ja kuittaa!

mirka tukia 

Elokuussa 2011

Mirka Tukia, kasvatustieteet 2010–2011

Lisätietoa kasvatustieteiden linjasta.