Avain unelmieni koulupaikkaan

Ystäväni isosisko oli aikanaan ollut 1,5 vuotta Alkiolla ja kehui kovasti paikkaa. Lukion jälkeisenä välivuotena en tahtonut lukea pääsykokeisiin vain yksin kotona, joten opisto vaikutti hyvältä ratkaisulta. Alkiolta löytyi minulle sopiva linja, sillä haaveilin lääketieteelliseen pääsystä, ja kevään 2018 vietinkin LV-linjalla.

Alkion aikana opin tietysti paljon pääsykokeeseen vaadittavista fysiikan, kemian ja biologian oppimääristä, mutta sen lisäksi kehityin opiskelijana. Tunnistin paremmin itselleni parhaat opiskelutavat ja opin tunnistamaan omaa jaksamistani luku-urakan parissa. Sain myös hieman vihiä siitä, minkä tyylistä korkeakouluopiskelu on. (Opistolla järjestettiin muutama avoimen yliopiston kurssi.) Tutustuin myös moniin mahtaviin ihmisiin, osaan Alkio-ystävistäni olen edelleen tiiviisti yhteyksissä päivittäin. Alkio oli myös yksi avain unelmieni koulupaikkaan Tampereen lääketieteelliseen, missä opiskelen tällä hetkellä ensimmäistä vuotta.

Henrikkson Ilona

Ilona Henriksson, Lääketieteen valmentavat opinnot kevät 2018

 

Unelmaa metsästämässä

Unelmani lääketieteen opiskelusta sai alkunsa jo ylä-asteella, kun ihmisen elimistön rakenteen ja toiminnan opiskelu tuntui mielenkiintoiselta. Lukiossa kemia ja fysiikkakin alkoivat sujua kohtalaisesti, ja kävin lähes kaikki lukion tarjoamat kurssit kemiasta, fysiikasta ja biologiasta.

Kirjoitin ylioppilaaksi 2011 keväällä, mutta arvosanoissani ei ollut hurraamista. Tämän jälkeen osallistuin Turun Kandivalmennuksen valmennuskurssille, mutta tietoni ja taitoni eivät olleet riittäviä, jotta valmennuskurssista olisi ollut suurta hyötyä. Kun opiskelupaikka jäi saamatta, lähdin armeijaan ja vietin henkisesti kasvattavan vuoden siellä.

Armeijasta päästyäni menin töihin ravintola-alalle. Samoihin aikoihin unelma lääkikseen pääsystä alkoi hieman horjua. Satuin kuitenkin kuulemaan hyvän ystäväni isältä, joka on silmäkirurgi, kansanopistosta nimeltä Alkio-opisto. Niinpä kiinnostuin asiasta, ja otin selvää puolen vuoden lääketieteeseen valmentavasta kurssista, ja innostuin oitis. Olin tehnyt kovasti töitä koko syksyn, ja nyt minulla oli viimeinkin tarvittavat rahat kansanopiston lukukausimaksujen maksamiseen.

Syksyllä sain myös opiskelupaikan Turun ammattikorkeakoulusta, mutta silti unelma lääketieteellisessä opiskelusta säilyi vahvana. Lykkäsin ammattikorkeakoulun opiskelupaikkaa, ja lähdin tammikuun alussa kohti Korpilahtea ja Alkio-opistoa.

Alkio-opistossa opiskeluhenki linjallamme oli loistava. Kaikki tukivat toinen toisiaan, ja apua pystyi kysymään aina hankalan tehtävän tullessa eteen. Teimme ryhmänä useita tunteja päivässä laskuja hyvässä hengessä, ja opin suunnattoman paljon erityisesti fysiikasta. Alkio-opiston biljardipöytä oli erinomainen aktiviteetti taukojen aikana. Loistavat fysiikan, kemian ja biologian opettajat motivoivat meitä opiskelemaan tunti toisensa perään, ja oli innoittavaa nähdä myös heidän nauttivan opetuksesta. Opettajat olivat jopa iltapäivystämässä meitä varten!

Neljä kuukautta Alkio-opistossa toi minulle loistavan ymmärryksen fysiikasta, kemiasta ja biologiasta. Opin asioita, joita en lukiossa ikimaailmassa ollut ymmärtänyt. Useat uudet ystävyyssuhteet myös edesauttoivat oppimista.

Satojen tuntien laskeminen ja lukeminen vihdoinkin tuotti tulosta, kun kolmannella kerralla onnistuin lääketieteen valintakokeessa, ja pääsin sisään! Tästä voin vilpittömästi kiittää Alkio-opistoa, opettajia ja rentoa, ystävällistä ilmapiiriä mikä vallitsi koko opiskeluaikani ajan Alkiolla.

 Sakke Niemelä

Sakke Niemelä, lääketieteen valmentavat opinnot kevät 2013

Lisätietoa lääketieteeseen valmentavien opintojen linjasta.