Kohti tulevaisuutta välivuoden jälkeen

Valtteri opiskeli Alkio-opistossa 20172018 yhteiskunta- ja valtiotieteen linjalla Yhteiskuntatieteet ja filosofia -kokonaisuutta Jyväskylän yliopiston opintovaatimusten mukaisesti. Lisäksi hän opiskeli kieli- ja viestintäopintoja sekä poliittisen historian kursseja Turun yliopiston avoimeen yliopistoon. Valtteri huomasi, että valintakokeisiin valmistautuminen on viime kevättä helpompaa. Suurta osaa aiheista Valtteri on opiskellut jo valmiiksi.

Valtteri

Lue Valtterin opiskelijatarina. Valtteri sai opiskelupaikan ensimmäisestä hakukohteestaan eli Jyväskylään yhteiskuntatieteellisestä. Onneksi olkoon!

Usko unelmiisi!

Päätin viime kesän lopussa hakea Alkio-opistolle vuodeksi opiskelemaan kauppatieteitä, koska pääsykokeet eivät valitettavasti tuottaneet koulupaikkaa kauppakorkeakoulusta ja halu opiskelemaan oli jo kova sekä intoa riitti. Olin myös kuullut suosituksia Alkiosta ja ajattelin sen auttavan minua eteenpäin kohti haluamaani koulupaikkaa.

Vuosi Alkiolla meni hurjan nopeasti ja se oli opettava. Se vahvisti entisestään haluani opiskella kauppatieteitä ja opin vuoden aikana niin alasta kuin yliopisto-opiskelustakin valtavasti uutta tietoa. Voin lämpimästi suositella Alkio-opistoa kaikille, jotka miettivät eri vaihtoehtoja opiskeluiden suhteen! Kaikenlaisesta opiskelusta on aina hyötyä ja Alkiolla valikoima on laaja, jokaiselle löytyy varmasti jotakin :)

If you can dream it, you can do it - eli usko unelmiisi!

sofia aiello

Sofia Aiello

Kauppatieteet 2016-2017

Parhaat mahdolliset eväät

Tulin Alkiolle kevätlukukaudelle valmistautumaan kauppakorkean valintakokeisiin. En voisi olla tyytyväisempi valintaani! Nykyisten valintakokeiden taso on vuosi vuodelta noussut niin korkeaksi että melkein jokaisen kauppakorkeaan haluavan täytyy käydä jokin valmennuskurssi päästäkseen sisään. Alkio eroaa muista tavoista valmentautua siinä, että opiskelu Alkio-opistossa on täyspäiväistä ja näihin opintoihin saa kelalta opintotukea!

Opetus oli laadukasta ja opettajan avulla vaikeatkin asiat tuli ymmärretyksi. Ympäristönä Alkio tarjoaa suhteellisen häiriöttömät mahdollisuudet lukemiselle, yhteisön tukea unohtamatta! Voisin tiivistää Alkion vahvuudet kolmeen teemaan: laatu, yhteisö ja tavoite. Kun olet päättänyt onnistua, Alkio antaa sinulle parhaat mahdolliset eväät siihen!

Henri

Henri Pussinen
Kauppatieteet, kevät 2016

 

Alkio auttoi minua löytämään oikean tieni

Lukioon mennessäni minulle sanottiin, että tämä on nyt se paikka, jossa saa aikaa miettiä mitä sitä tulevaisuudellaan tekisi. Kolme vuotta melkein riittikin minulle tämän vastauksen löytämiseen. Melkein. Keväällä 2016 valmistuessani tiesin, että miun juttu voisi olla kaupallinen ala, joka kuitenkin on tosi laaja käsite. Kansainvälisyys ja markkinointi tuntuivat kiinnostavilta. Olin kuitenkin vielä ihan hukassa.

Alkio-opisto oli minulle paikka, jossa sain tarvitsemani lisäajan ja varmuuden oikean valinnan tekemiseen. Uskalsin olla rehellinen itselleni, mihin kyllä menikin melkein koko yhdeksän kuukautta opistolla - puoli tuntia ennen yhteishaun päättymistä lisäsin ammattikorkeakoulun liiketalouden opinnot hakulistalleni. Aikaisemmin olin pitänyt yliopistoa ainoana vaihtoehtona itselleni. Nyt tunnen sisimmässäni, että tein oikean päätöksen ja syksyllä aloitankin opinnot Lappeenrannassa. Alkiovuosi oli hyödyllisin mahdollinen välivuosi, jonka olisin voinut viettää. Alkiosta tuli minulle toinen koti, joka oli täynnä ystäviä, koulukirjoja, ruokaa, tapahtumia, saunomista, kursseja, korttipelejä, tempauksia ja naurua. Mahtui mukaan toki pari sadepäivää ja pommiin nukuttua aamuakin.

Vaikka Alkio auttoi minua löytämään oikean tieni, ystävät ovat kuitenkin se paras asia, jonka vuosi on minulle antanut. Oman onnistumiseni lisäksi on ollut vielä mahtavampaa seurata kavereiden onnistumisia pääsykokeissa. Intensiivinen yhdessä opiskeleminen palkitaan, vaikka yhdessä juhlittiin vähintään yhtä intensiivisesti. Kun nyt haette Alkiolle ja ajattelette, että nää tekstit on ihan liibalaabaa ja vuoden ajan vain opiskelette ja lenkkeilette, voin sanoa, että olette väärässä. Itse ajattelin juuri noin ja olenkin superonnellinen, että osasin olla niin pahasti väärässä. On ollut ilo olla osa tätä upeaa yhteisöä ja kunnia saada edustaa meitä kaikkia.

Tervetuloa nauttimaan elämästä Alkiolla – ottakaa kaikki irti opinnoista ja huveista!

Emma Kokkonen

Emma Kokkonen, kauppatieteet 2016-2017
opiskelijakunnan puheenjohtaja

P.S. Tulette ikävöimään Ravintola Santerin herkkuruokia ja koulun ihanaa henkilökuntaa. Ja tietenkin niitä keskiviikkoja...

 

Opiskelijoita on monia, polkuja on erilaisia

Opiskelin V-linjalla politiikan tutkimusta. Jo ensimmäisellä viikolla havahduin oppilaitoksen laadukkuuteen ja tiiviiseen yhteiselon henkeen. Tiesin, että vuodesta on tulossa hyvä ja halusin ottaa siitä kaiken irti.
Ensimmäisinä päivinä tutustuttiin opiskelukavereihin ja sen myötä lähes jokaiselta linjalta löytyi samanhenkisiä tovereita. Opiskelijakuntatoiminta käynnistyi ja ihmisenä joka ei osaa sanoa ei, löysin itseni puheenjohtajan roolissa. Pääsimme kehittämään opiskelijoiden ja opiston arkea sekä järjestämään opiskelijoiden toiveiden mukaista toimintaa.

Opiskelumuodot vaihtelevat linjoittain. V-linjan opiskelut painottuivat tuntityöskentelyyn ja tenttiluke-
miseen. Siten oli helppo sovittaa aikatauluja ja löytää vapaa-ajan tekemistä. Biljardikeppejä kulutettiin niin
paljon, että uusia täytyi ostaa. Illat venyivät joskus naapureiden kanssa teetä juodessa, joskus teemabileissa paikallisessa kuppilassa. Vaikka herääminen oli välillä raskasta, en niitä hetkiä vaihtaisi.

Suuri osa opiskelijoista sai Alkio-vuoden jälkeen jatko-opiskelupaikan. Muutama aloitti kesän jälkeen toisen vuoden opinnot Alkiolla. Koska en päässyt yliopistoon, kuljin loppukesän leuka rinnassa. Onnekseni
V-linjan kahden viikon työharjoittelujakso poiki minulle töitä kansanedustajan avustajana Helsingissä. Aloitin myös avoimen yliopiston valtio-opin opinnot.

Opiskelijoita on monia, tarinoita on monia ja vuodet ovat erilaisia. Minä tulen vielä pitkään muistelemaan Alkio-aikaani. Toivon, että myös sinä päätät lähteä Alkiolle – sitä et tule katumaan!

HannesTorppa

Hannes Torppa, valtio- ja yhteiskuntatieteet 2015–2016
opiskelijakunnan puheenjohtaja

Ottakaa ilo ja hyöty irti!

Hei Sinä alkiolainen! Loistavaa, että olet valinnut tai valitsemassa välivuodeksesi upean paikan ja pidät katseen tulevaisuuteen suunnattuna!

Monelle opisto on ensimmäinen kämppä ja turvallinen startti itsenäiseen elämään. Opistolla voi opetella arjen askareita ja saa tukea kaikessa! Aluksi soluasuminen saattaa jännittää, mutta yhdessä on paljon hauskempi viettää myös iltoja! Ruokakin kannetaan joka päivä nokan eteen ravintola Santerissa, joten nauttikaa!

Alkio selkiytti minun ja varmasti monien teidänkin ura- ja opiskeluvalintoja. Opistolla pääset itse konkreettisesti näkemään, onko kyseinen ala oma juttusi. Itse opiskelin Alkiolla kauppislinjalla, mutta kävin myös valtio-opin tunneilla. Syksyllä 2015 aloitinkin Jyväskylän yliopistossa yhteiskuntapolitiikan puolella, eli hyvin kävi! Kokeile rohkeasti eri opintoja opistolla, sillä niinhän se oikea ala selviää! Täytyy silti muistaa ettei ahnehdi syksyllä liikaa kursseja. Finaalit ovat vasta keväällä ja ennen sitä ei kannata vetää itseään piippuun!

Muistakaa myös tehdä muuta! Lenkkeilkää upeissa maisemissa, pitäkää opiskelijakunta virkeänä, käykää Tähkässä ja hölmöilkää yhdessä! Ennen kaikkea jatkakaa töiden tekemistä päämääränne eteen! Kun tiedät mitä haluat, olet valmis tekemään hommia! Te itse päätätte tartutteko tilaisuuteenne vai ette ja tartutteko valintakoekirjaan! Tsempatkaa itseänne ja tsempatkaa kaveria: niinhän se menee että voittajat eivät luovuta ja luovuttajat ei voita. Ottakaa siis ilo ja hyöty irti, tanssikaa ja lukekaa vuorotellen aamuun asti!

Loistavaa Alkio-vuotta teille jokaiselle!

Laura Tuikkala

Kauppatieteet 2014-2015, opikselijakunnan puheenjohtaja

Laura

Kuva on otettu Lauran nykyisen opiskelupaikan tuntumassa Mattilanniemessä. Taustalla näkyy Jyväskylän yliopiston Ylistönrinteen rakennus.

Alkiolta toisen vuoden opiskelijaksi yliopistoon

Lukiossa laiminlöin koulua aika taitavasti. En ollut vakuuttunut kaikkien oppiaineiden tärkeydestä, eikä pieni paikkakunta pystynyt tarjoamaan edes kaikkia peruskursseja: jos esimerkiksi luki fysiikkaa, psykologia jäi välistä. Suuntasinkin voimavarani musiikkiin ja pyrin kohti uutta toisen asteen koulua, Pop & Jazz Konservatoriota rummut pääaineenani.

Jossain vaiheessa huomasin, että maailmassa on muutakin kuin musiikki ja ettei minusta löytyisi motivaatiota antaa alalle kaikkeani. Niinpä päädyin etsimään opiskelupaikkaa toisen intohimoni piiristä: filosofiasta. Herkkänä taiteilijapersoonana unohdin mennä valintakokeisiin ja niinpä piti keksiä, kuinka opiskella yliopiston ulkopuolella.

Alkio-opistosta kerrottiin postissa tulleessa esitteessä ja sinnehän minä sitten lähdin. Päädyin tekemään sosiologian perusopinnot, puheviestinnän perusteet ja akateemisen ruotsin kurssin, jotka kaikki ovat nyt opintopisteinä Jyväskylän yliopistossa. Alkio-opiston jälkeen hain väylällä Itä-Suomen yliopistoon, jonne pääsin ilman valintakokeita, ja valintakokeilla Jyväskylään, missä nyt opiskelen filosofiaa. Alkio-vuoden opintojen ansiosta pääsin yliopistossa aloittamaan heti jo seuraavan vuoden opintoja.

Alkiolta mukaani sain uuden opiskelutekniikan ja uusia ystäviä, jotka myös pääsivät samaan kaupunkiin yliopistoon. Pieleen mennyt lukio ei haitannut. Kenties löysin myös “elämäni rakkauden”.

 JaakkoSyren

Jaakko Syrén, filosofia 2014–2015

Lisätietoa valtio- ja yhteiskuntatieteiden linjasta.

 

Tervetuloa viettämään unohtumaton ja hyödyllinen vuosi!

Keväällä 2013, valmistuessani ylioppilaaksi kirjoitukset olivat syöneet lukumotivaatiota ja valintakoelukemiset jäivät vähäisiksi. Jatkosuunnitelmatkaan eivät olleet selkeitä; yhteiskunnalliset asiat kiinnostivat, mutta hakuvaihtoehtoja oli valtavasti. Opiskelupaikka yliopistossa ei napannut ensimmäisellä, ei toisella eikä vielä kolmannellakaan kerralla. Parin vuoden ajan tein töitä, harrastin ja yritin etsiä oikeaa alaa itselleni.

Kesällä 2015 opiskelupaikka jäi todella pienestä kiinni ja päätin hakea vuodeksi Alkio-opistolle valtiotieteelliselle linjalle. Kavereitani opistolla ei ollut ensimmäisenä päivänä, mutta nopeasti alkurutiinien jälkeen pääsin tutustumaan mahtaviin tyyppeihin, joista on tullut läheisiä ystäviä.

Vuosi Alkiolla riippuu opiskelulinjasta ja omista tavoitteista. Osa suorittaa vuodessa tai kahdessa avoimen kursseja vaadittavan määrän ja he pääsevät väylän kautta suoraan yliopistoon, kun taas toiset keskittyvät valintakokeisiin täysipainotteisesti. Tyyli on melko vapaa, mutta mahdollisuudet ovat vertaansa vailla. Oli tapa mikä tahansa, ei vuosi Alkiolla mene hukkaan!

Opistolla on myös vastapainoa opiskelulle, josta pitää huolen opiskelijakunnan hallitus ja huvi- ja tapahtumatoimikunta. Virkistävät ja vähemmän “virkistävät” tapahtumat sekä yhteiselo ovat luoneet yhteishengen opistolle, minkä opiskelijakunnan puheenjohtajana tulen muistamaan pitkään.

Hannes Torppa

Hannes Torppa, valtio- ja yhteiskuntatieteet 2015-2016, opiskelijakunnan puheenjohtaja

 

Perusopinnot taskussa kauppakorkeaan

Alkio-vuoden jälkeen pystyimme molemmat toteamaan, että oli hyvä, ettemme vielä olleet saaneet opiskelupaikkaa yliopistosta. Alkio-vuoden aikana opimme opiskelemaan, löysimme oikean alan ja loimme upeita ystävyyssuhteita.

Syksyn aikana teimme perusopinnot sekä kävimme yhdessä läpi ajankohtaisia talouselämän aiheita. Tämä takasi pettämättömän pohjan kevään valintakoepaahdolle ja sille, että todella ymmärsimme haluavamme opiskella kauppatieteitä. Syksyn aikana luodun pohjan päälle oli upea alkaa rakentamaan tietoa valintakoekirjoista, koska niissä käsitellyt asiat osasi nyt yhdistää tosielämään sekä suurempaan kokonaisuuteen – kaavat ja listat eivät olleet enää vain merkkirivejä, vaan ne oikeasti ymmärsi. Tuntuu, että pelkästään valintakoekirjat lukemalla emme olisi pärjänneet läheskään näin hyvin kokeissa.

Alkio-vuotemme sisälsi muutakin kuin opiskelemista. Oppilaskunnan hallituksen, Hutin sekä linjojen järjestämät tapahtumat ja juhlat toivat lisämaustetta opiskeluun. Korpilahdella on myös eräs baari, Ohrantähkä, jonka Alkiolaiset saavat käytännössä käyttöönsä joka keskiviikko. Tähkäbileet takaavat paitsi mukavan irtioton arkeen, myös taloudellista hyötyä bileiden järjestäjille, eri kulloisellekin linjalle. Parhaiten mieleen ovat jääneet sumusuunnistukset, Tähkäillat, itsenäisyyspäivän tanssiaiset sekä kauppislinjan linjamatka Varsovaan.

Alkio-vuotemme voi siis todella sanoa olleen erittäin antoisa. Vuosi takasi sen, että saimme molemmat opiskelupaikan sekä Vaasan että Jyväskylän yliopistosta. Voimme molemmat täydestä sydämestämme suositella Alkio-vuotta.

Ville ja Fanny

Fanni Hollström ja Ville Mikkonen, kauppatieteet 2013-2014

Lisätietoa kauppatieteiden linjasta.

 

Laajaa näkökulmaa tulevaisuutta varten

Henna: “Aloittaessani lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen opiskelun uudelleen, linjan opettajan Arjan neuvot ja tuki olivat minulle hyvin tärkeitä. Vaikka olen aina pärjännyt koulussa kiitettävästi, minun piti silti opetella opiskelemaan uudelleen pitkän tauon jälkeen. Alkio oli itselleni täysin oikea paikka siihen. En usko, että tulokset olisivat olleet yhtä hyviä, mikäli olisin pyrkinyt ja päässyt suoraan yliopistoon. Nyt minulla on hyvä, varma pohja, jolta jatkaa opiskelua yliopistossa”.

Riitta-Maija: ” Tulin suoraan lukiosta, joten opiskelutekniikat olivat vielä hyvin hallussa. Alkio-opistolla vietetty aika ja opiskelu auttoivat kehittämään niitä entisestään ja muun muassa laajojen koealueiden hallinta helpottui. Sain opistovuosilta sen, mitä tulin hakemaankin: sain parannettua pohjatietojani yhteiskuntatieteiden saralla ja suoritettua väyläopinnot. Samalla minulle varmistui, että yhteiskuntatieteet ovat minulle se oma ala, jonka opiskelua voin jatkaa yliopistossa“.

Alkiolta saimme parin vuoden aikana enemmän kuin olisimme voineet kuvitella. Olemme saaneet kehittää taitojamme ja opiskella turvallisessa sekä erittäin kannustavassa ympäristössä. Opiskelun lisäksi on ollut aikaa pitää myös hauskaa ja luoda elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuosi tarjosi runsaasti ituja ja versoja tulevaisuuteen ja säilyy muistoissa aina.

Henna ja Rima

Henna Juvonen ja Riitta-Maija Ristilä, valtio- ja yhteiskuntatieteellisen linjan väylä 2013–2014

P.S. Riitta-Maija pääsi väylän kautta Jyväskylän yliopistoon valtio-opin ja yhteiskuntapolitiikan kandidaatin ja maisteriohjelmiin. Henna aloitti syksyllä 2014 hallintotieteiden opiskelun Vaasan yliopistossa.

Lisätietoa valtio- ja yhteiskuntatieteiden linjasta.

 

Maailma avoinna

Kevät ylioppilaskirjoitusten jälkeen oli elämäni pahin rimanalitus. Välivuosi näytti pelottavan todennäköiseltä, kunnes Alkio-opisto kolautti esitteensä postilaatikkoon. Päätin lähettää hakemuksen ja siitä hetkestä lähtien suunta on ollut ylöspäin.

Valtio- ja yhteiskuntatieteellisen linjan kurssitarjonta tuntui aluksi räjähtävän käsiin. Miksi opiskella sosiologiaa, poliittista historiaa ja filosofiaa, jos pääaineeni on valtio-oppi ja kansainvälinen politiikka? Entä kuka kumma on Setä-Foucault?

Moniuloitteisuuden ja poikkitieteellisyyden merkitys kävi pian selväksi. Laajan kurssitarjonnan ansiosta yhteiskuntatieteet tarjoavat minulle nyt oman tapani ajatella ja ymmärtää maailmaa. Muistan linjajohtajamme Arja Sahlbergin sanoneen, ettemme enää keväällä ole samoja ihmisiä kuin opistolle tullessamme. Kuinka oikeassa hän silloin olikaan.

Nyt opiskelen politiikan tutkimusta Tampereen yliopiston Johtamiskorkeakoulussa ja mahdollisuudet ovat rajattomat. Opiskelupaikan lisäksi vuodesta Alkiolla jäi käteen myös iso kasa elinikäisiä ystäviä ja hienoja kokemuksia. Kirkkaimpana mielessä lienee työharjoittelu Suomen eduskunnassa.

Emmi Venäläinen

Emmi Venäläinen, valtio- ja yhteiskuntatieteen linjan oppilasjohtaja 2012-2013

Lisätietoa valtio- ja yhteiskuntatieteiden linjasta.

 

Opiskeluhaaveista totta

Olen aina haaveillut opiskelemisesta. Tilaisuus opiskeluun tuli, koska kotiäitiys ei ollut enää ajankohtaista enkä löytänyt aiempaa koulutustani vastaavaa työtä. Lisäksi työvoimatoimistosta ehdotettiin työmarkkinatuella opiskelua. Eri opiskelumuotoja etsiessä ja pohtiessa, jostain silmiini osui Alkio-opiston ilmoitukset ja se, että siellä oli mahdollisuus opiskella sosiaali- ja hoivatyötä. Hakulomake netin kautta matkaan ja tarkistus työvoimatoimistosta, että myös näihin opintoihin saa tukea. Kaikki oli kunnossa ja pääsin aloittamaan vuoden 2011 alussa Alkio-opistolla avoimen yliopiston sosiaalityön opinnot. Alku meni tietenkin tutustuessa taloon ja talon tapoihin, mutta pian huomasin, että olin löytänyt itselleni sopivan paikan ja tavan opiskella.

Erityisen paljon koin hyötyväni Alkio-opistolla siitä, että en opiskellut yksin vaan ryhmässä muiden kanssa. Kaikki linjallani eivät olleet sosiaalityöhön suuntautuneita vaan he opiskelivat eri aloja kuten sosiologiaa, valtio-oppia tai yhteiskuntapolitiikkaa. Opiskelijatovereiden erilaiset kiinnostukset olivat suuri rikkaus, sillä se monipuolisti omaa ymmärrystä siitä kuinka sosiaalityö on läheisessä yhteydessä muihin tieteenaloihin. Sosiaalityön lisäksi Alkio-opistolla oli helppo suorittaa muita avoimen yliopiston kautta tapahtuvaan väylähakuun tarvittavia kursseja kuten kieli- ja viestintäopintoja. Sivuopinnotkin pystyin aloittamaan Alkio-opistolla. Kiinnostuin sosiaalipsykologiasta, jonka perusopinnot suoritinkin yhdessä psykologian opiskelijoiden kanssa. Suurta hyötyä oli myös Alkio-opiston omasta kirjastosta sillä osa kurssikirjoista oli harvinaisuuksia tai niin suuressa suosiossa ettei niitä saanut lainattua tavallisen kirjaston kautta. Ongelmaksi Alkio-opistolla muodostui ainoastaan se, että jouduin rajaamaan suuresta opintotarjonnasta pois joitakin kiinnostuksen kohteita, sillä aika ei riittänyt kaikkien mielenkiintoisten kurssien suorittamiseen.

Vielä olen matkalla kohti unelmaani, väylähaun kautta yliopisto-opintoihin ja tutkintoon. Alkio-opistolla suoritetut opinnot kannustivat ja auttoivat eteenpäin tällä matkalla. Siellä sain kokea monia onnistumisen hetkiä, ahaa-elämyksiä ja tietenkin sitä, että myös virheistään oppii. Tiedän etten tule katumaan sitä, että matkani alkoi Alkio-opistolla ja voin suositella tätä myös muille yliopisto-opinnoista haaveilijoille, olitpa sitten nuori tai aikuisopiskelija.

 paivi kuusela

Päivi Kuusela, valtio- ja yhteiskuntatieteen linjan aikuisopiskelija kevät 2011

Lisätietoa valtio- ja yhteiskuntatieteiden linjasta.

 

Alkiolta työelämään

Olen Julius Konsta Roopertti Lattunen ja opiskelin alkiolla vuosina 2014–2015 liiketaloutta. Opiskeluni Alkiolla oli todella rentouttavaa aikaa, ja opiskeluvuodesta jäi paljon hyviä muistoja. Sain vuoden aikana paljon kavereita, joihin pidän edelleen yhteyttä.

Opinnoistani oli paljon hyötyä, kun yritin hakea jatkoa opiskelulle, mutta minulla ei ollut niin kovaa lukuintoa, että olisin panostanut valintakokeisiin täysin. Vaikka en päässyt opiskelemaan, oli opinnoistani muuten hyötyä.

Opiskelin markkinointia, kirjanpitoa ja kansantaloustiedettä sekä siinä sivussa vähän psykologiaa kämppisteni ansiosta. Opintojen ansiosta sain vakituisen työpaikan TeliaSoneralta, jonne menin töihin heti koulusta päästyäni ja olen ollut siellä tähän päivään asti ja toivottavasti vielä pitempäänkin.

Osaan nyt tunnistaa ihmisten tarpeita paremmin, markkinoida heille ja olla asiallinen asiakaspalvelijakin. Olen ollut vain neljä kuukautta töissä ja olen nyt jo kivunnut Suomen toiseksi parhaimmaksi TeliaSoneran myyjäksi – kiitos kaiken Alkiolta saamani hyvän kokemuksen. Tietenkin omalla osaamisellani oli myös osaa menestykseen.

Mitä luultavimmin en hae enää jatkoa opiskelulle, koska työ maistuu todella hyvin ja tässä työssä on hyvä mahdollisuus päästä firmassa korkealle.

Voin kertoa rohkaisun sanoja tuleville opiskelijoille: älkää masentuko, jos ette pääse opiskelemaan yliopistoon tai ammattikorkeakouluun heti Alkion jälkeen. Aika, jonka vietätte Alkiolla, ei ole hukkaan heitettyä, vaikka koulumenestys ei olisi mitä parhain. Tulette silti rakentamaan paljon hyviä ystävyyssuhteita, jotka kestävät vuosia koulun loppumisen jälkeen.

Toivotan onnea ja menestystä Alkion aloittaville opiskelijoille! Pitäkää huolta toisistanne ja olkaa tukena tarvittaessa.

JuliusLattunen

Julius Lattunen, kauppatieteet 2014-2015

Lisätietoa kauppatieteiden linjasta.

 

Lisätietoa valtio- ja yhteiskuntatieteiden linjasta.