Haaveesta totta!

  • Haluaisitko täydentää opintojasi?
  • Tekisikö mielesi kurkistaa uudelle alalle?
  • Haluaisitko kehittää itseäsi vuorotteluvapaalla?
  • Kaipaatko uusia mahdollisuuksia ja mielen virkistystä?

Tehdään haaveestasi totta - oman kiinnostuksesi mukaan valitsemillasi opinnoilla sekä joustavalla ja tehokkaalla ohjauksella!

Opinnot

Voit valita opintoja oman kiinnostuksesi mukaan opiston tarjonnasta koko lukuvuodeksi tai yhdeksi lukukaudeksi. Opetus toteutuu kaikilla linjoilla pääosin päiväaikaan.

Alkio-opiston opintotarjonta on jäsennetty linjoiksi. Linjat ovat opintoryhmiä, joille opetus suunnataan kyseisen tieteen- tai toiminnanalan mukaan. Tietty opetustarjonta on suunnattu tietylle linjalle, mutta opiskelija voi valita yksittäisiä kursseja muiltakin kuin omalta linjaltaan, mikäli ne sopivat lukujärjestykseen. Jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.

Avoimet yliopisto-opinnot

Alkio-opistossa voit opiskella yliopistotutkinnon osia, kuten perusopintokokonaisuuksia (25 - 35 opintopistettä) tai niiden osia sekä aineopintokokonaisuuksia useissa kymmenissä aineissa sekä yliopiston yleisopintoja yhteensä noin sadan opintopisteen verran. Tarjonnassa olevia yleisopintoja ja opintokokonaisuuksia opetetaan, mikäli opistolle myönnetään opetuksen järjestämisoikeus ja opintoryhmässä on riittävästi opiskelijoita. Lisätietoja kohdassa Avoimet yliopisto-opinnot. Huom! Alkio-opisto tarjoaa yhteistyöyliopistojensa kautta monia opintoja, joita ei muualla Keski-Suomessa ole tarjolla.

Hakeminen

Hae valitsemallesi opintolinjalle täyttämällä hakulomake. Hakulomakkeita saa myös opiston toimistosta.

Tervetuloa opiskelemaan!

Me seniorit koulunpenkillä

Lukuvuonna 2017–18 meitä oli poikkeuksellisen monta aikuisopiskelijaa opiskelemassa englannin kieli ja kansainvälisyys eli KK-linjalla englannin kieltä ja kulttuuria. Vaikka lähtökohtamme olivat hyvin erilaiset, Alkio-opisto antoi eväitä monenlaisiin tarpeisiin ja tavoitteisiin.

Pohjoisirlantilainen Andrew muutti Suomeen Scandinavian Studies -tutkinnon jälkeen ja päätti hakea Alkioon opiskelemaan englannin perusopintoja tavoitteena työskennellä englannin opettajana. Anne-Mari ja Viivi ovat saksan ja ruotsin opettajia ja ovat molemmat olleet työelämässä ennen Alkiolle tuloa. He valitsivat Alkion taatakseen paremmat työllistymismahdollisuudet tulevaisuudessa englannin aineenopettajan pätevyyden avulla. Kristina ja Minna ovat puolestaan hieman varttuneempia opiskelijoita. Kristinan pitkän ajan tavoitteena on siirtyä uuteen ammattiin, ja Minna tuli Alkiolle hakemaan ‘paukkuja’ työelämään sekä parantamaan kielitaitoaan.

Osa meistä oli kuullut etukäteen Alkiosta kavereiltaan, joten Alkiolle tuleminen tuntui luontevalta. Osalle taas Alkio oli vieraampi oppilaitos, mutta tuntui kuitenkin lopulta sopivimmalta ratkaisulta. Olemme kaikki kokeneet Alkio-vuoden huippupositiivisena.

Ennen kaikkea on ollut hienoa huomata, kuinka paljon opiskelijoiden tukemiseen ja kannustukseen panostetaan. Yhteisöllisyys ja opiskelijalähtöisyys ovat kaikessa toiminnan ydin. Olemme viettäneet luokan ja opettajien kesken vapaa-aikaa, lähetelleet toisillemme lukuvuoden aikana lukuisia kissa- ja hiihtolatukuvia WhatsAppilla ja matkaamme vielä linjamme kanssa Berliiniin – seniorit ja juniorit yhdessä. Erityistä on ollut myös opettajien keskustelevat ja monipuoliset opetustavat, ohjaus opiskelutaitoihin sekä heidän kokonaisvaltainen läsnäolonsa ja sitoutumisensa opiskelijoiden hyvinvointiin. Lisäksi laaja kurssitarjonta on antanut jokaiselle meistä tilaisuuden räätälöidä itse parhaan mahdollisen lukuvuoden, sillä vaihtoehtoja on ollut aina liikunta- ja musiikkitunneista akateemisiin opintoihin asti.

Tärkeimpänä asiana olemme kuitenkin kokeneet sen, että nimenomaan aikuisena tekee välillä hyvää pysähtyä ja katsoa asioita eri näkökulmasta kuin mihin on tottunut. Meille Alkio on merkinnyt juuri tätä. Go for it! You certainly won’t regret it!

"Hain alkutalvesta Jyväskylän yliopiston kansainvälisen maisteriohjelmaan nimeltä Educational Sciences. Sain juuri tiedon siitä, että minut on hyväksytty opiskelemaan kasvatustieteitä erikoistumisalana vieraiden kielten pedagogiikka. Alkio-opistolla opiskelu auttoi minua saamaan haluamani paikan - sain paljon tukea ja neuvoja hakuprosessia ja opiskeluita varten, joita en olisi muuten saanut." - Andrew 13.4.2018

Andrew, Anne-Mari, Kristina, Minna & Viivi
KK-linja, 2017–18

Englanninkielen ja kulttuurin aikuisopiskelijoita