Alla on tiivis yhteenveto syyslukukauden 2020 opiskelijapalautekyselystä. Syyslukukauden opiskelijoista 42 % vastasi palautekyselyyn. Arviointiasteikko on 1-4 (4 = paras). Taulukon tulokset ovat vastausten keskiarvoja. Jos keskiarvo on 3 tai parempi, niin tulos on hyvä, keskiarvon ylittäessä 3,5 tulos on erittäin hyvä.

Palautteen tulos syksy 2020
 

Palautetta korona-keväältä

Etäopiskelu on mennyt hyvin. En asu opistolla, joten koulumatkoihin kului aiemmin pari tuntia päivässä. Etäopiskellessa ajan pystyy käyttämään muuhun, jolla on positiivinen vaikutus jaksamiseen.

Opiskeluun liittyvän aikataulun uudelleen järjesteleminen tuotti alussa hankaluuksia.

Alkio toteutti etäopetuksen todella mallikkaasti. Itse huomasin, että etäopiskelu sopi minulle ihan hyvin, eikä tavoitteet jääneet sen takia saavuttamatta.

Kotoa käsin opiskelu on tuottanut hankaluuksia, sain asioita enemmän aikaan opistolla ollessani, kun oli selkeä opiskeluympäristö.

Myönteisintä Alkiolla

Sauna oli paras vapaa-ajan aktiviteetti! Siellä tuli hyvin myös linjojen välisiä keskusteluja. Vielä kun olisi ollut portaat avantoon! Henkilökunta on ollut todella mukava, ystävällinen ja auttavainen!

Sain hyväksiluettua kaikki 2 vuoden opinnot.

Alkion historian opinnoista oli älyttömästi hyötyä yliopistoon pääsyssä.

Kiitos! Ilman Alkiota tuskin olisin yliopistossa.

Lääketieteen valmentavat opinnot mahdollistivat pääsyni lääkikseen. Aivan loistavaa opetusta.

Työntekijät ovat ihania. Opettajat auttaa ja kuuntelee huolia, toimistolla ollaan mukavia ja humoristisia (piristää päivää), kirjastolla saa heti apua jos tarvii ja apua uskaltaa aina kysyä, keittiöltä on saatu lainata monia juttuja mitä ollaan asuntolalla leipomiseen ja ruoan laittoon, siivoojille/laitoshuoltajille on voitu esittää pyyntöjä ja niitä ollaan kuunneltu (ja jos tullaan asuntolalla vastaan niin tervehditään hymyillen!) ja talonmiehiltä on saatu apua kaikkeen mihin sitä ollaan tarvittukkin!

Alkio-opisto vuosi on helposti yksi elämäni parhaista vuosista; vaikka en päässytkään alalle johon alun perin halusin, hyödyin silti opinnoista ja sain paljon uusia ystäviä, joiden kanssa olen edelleen yhteyksissä.
Opistovuosi oli aluksi vaikea, mutta koen, että se oli paras päätös mitä olisin välivuotena voinut tehdä. Opin silloin paljon ja se kasvatti.

Alkiovuosi oli minulle hyödyllinen ei pelkästään opintojen kannalta, vaan myös ensimmäisenä ”omana kotina” sekä itsenäisyyden kehittämisenä. Vuosi antoi minulle aikaa pohtia sitä mitä haluan tehdä tulevaisuudessa ja opinnot myös vahvistivat käsityksiäni omista kyvyistäni ja haluistani.

Erityisen mieleenpainuvimpana voin pitää sitä, että en olisi uskonut ujona ihmisenä löytäväni yhtään ystävää ja epäilin sitä, mutta turhaan! Nyt olen vihdoin uskaltanut olla oma itseni ja siksi myös opiskelukin sujuu paremmin.

Ei tarvitse tuhlata aikaa matkustamiseen, kun asuu opistolla.

Täällä on hyvä ja lämmin henki, saa olla oma itsensä.

Ryhmähenki, ihmiset saavat olla erilaisia

Rento ja tasa-arvoinen paikka, heikompikin uskaltaa olla oma itsensä. Paikka joka inspiroi opiskelemaan ja pariutumaan.

Alkio-henki (saa olla oma itsensä)

Itsenäisyyspäivän tanssiaiset: ihan ehdoton suosikki. Ohjelma oli mukavaa ja pääsi juhlistamaan itsenäisyyttä oikeasti asian mukaisella arvokkuudella. - Grillipaikalla rannassa vietetyt illat hyvällä porukalla: on jännä ilmiö, miten nuotio voi vaikuttaa tunnelmaan niin intimisti. - Ehkä tärkein mieleenpainuva asia on asuntolan muodostama kommuuni: kaikki elää yhteisessä symbioosi suhteessa toistensa kanssa. Kaikki otetaan huomioon ja yhdessä vietetyt hetket ovat - voisin jopa sanoa että - elämäni parhaita hetkiä.

Voisin suositella opistoa tulevaisuudessa jollekin.

Muita mielipiteitä ja terveisiä

Opiskelu on tärkeää, mutta Alkiolla vietetty aika kannattaa käyttää oman itsen etsimiseen.

En tehnyt virkamiesruotsia ja se kaduttaa. Suosittelen kaikkia käymään sen Alkiolla.

Kokeilkaa kaikkia kiinnostavia kursseja myös oman alan ulkopuolelta!

Jos oma paikka on hakusessa eikä yliopistopaikka ole auennut, Alkio on hyvä paikka aloittaa. Asiansa osaavat opettajat ja muu henkilökunta! Suosittelen lämpimästi.

Kaikinpuolin mukava opiskeluympäristö. Henkilökunta on ystävällistä ja osaavaa. Iso plussa kestävästä kehityksestä!

Kiitos koko opiston henkilökunnalle, etenkin siivoojille ja ruokalan väelle!

Esimerkiksi sohvia ja oleilutiloja voisi olla enemmän

Tämän vuoden jälkeen on helpompi jatkaa eteenpäin. Täällä on saanut itsenäistyä, mutta täällä on silti pidetty hyvää huolta oppilaista, ettei ole tarvinnut tuntea turvattomuuden tunnetta. Kiitos!

Ihanaa että kasvisruokiin panostetaan!:)

On todella kiva paikka opiskella. Suuret kiitokset kaikille! Suositellaan kavereille...

Alkiovuoden jälkeen maailma näyttää erilaiselta.

Vaikka en erityisemmen viihtynyt melko rauhattomassa asunnossa, vuosi meni kuitenkin mukavasti ja onnekseni toivomustani omasta huoneesta kuunneltiin. Siitä suuri kiitos!

Erittäin hyvä, että kysytte palautetta. Sitä kautta pystyy kehittymään ja vastaamaan oppilaiden tarpeisiin.

Vuosi Alkiolla oli erittäin kasvattava kokemus.Tunnen aikuistuneeni vuoden aikana paljon ja kasvaneeni ihmisenä. Opistovuoden jälkeen omaan asuntoon muuttokaan ei jännitä enää lainkaan.

Rankka vuosi, ymmärsin olevani väärällä alalla. Itsenäistynyt elämää varten. En pelkää muuttaa asumaan omaan opiskelijakämppään, koska tiedän selviäväni.

Luulin, että tulee huono vuosi, kun en päässyt yliopistoon... olikin elämäni paras vuosi!