Alla on tiivis yhteenveto syyslukukauden 2021 opiskelijapalautekyselystä. Opiskelijoista 49 % vastasi palautekyselyyn. Arviointiasteikko on 1-4 (4 = paras). Taulukon tulokset ovat vastausten keskiarvoja. Jos keskiarvo on 3 tai parempi, niin tulos on hyvä, keskiarvon ylittäessä 3,5 tulos on erittäin hyvä.

Syyslukukaude_palaute_2021 

Myönteisintä Alkiolla

Opetus oli laadukasta, opettajat taitavia ja ystävällisiä, sain hyviä ystäviä linjalaisistani, ja hyviä oppeja pääsykokeiden lähes joka osa-alueelle, joita ei muuten olisi saanut.

Sain hyväksiluettua kaikki 2 vuoden opinnot.

Alkion historian opinnoista oli älyttömästi hyötyä yliopistoon pääsyssä.

Kiitos! Ilman Alkiota tuskin olisin yliopistossa.

Lääketieteen valmentavat opinnot mahdollistivat pääsyni lääkikseen. Aivan loistavaa opetusta.

Opiston yhteishenki aivan loistavaa!

Työntekijät ovat ihania. Opettajat auttaa ja kuuntelee huolia, toimistolla ollaan mukavia ja humoristisia (piristää päivää), kirjastolla saa heti apua jos tarvii ja apua uskaltaa aina kysyä, keittiöltä on saatu lainata monia juttuja mitä ollaan asuntolalla leipomiseen ja ruoan laittoon, siivoojille/laitoshuoltajille on voitu esittää pyyntöjä ja niitä ollaan kuunneltu (ja jos tullaan asuntolalla vastaan niin tervehditään hymyillen!) ja talonmiehiltä on saatu apua kaikkeen mihin sitä ollaan tarvittukkin!

Alkio-opisto vuosi on helposti yksi elämäni parhaista vuosista; vaikka en päässytkään alalle johon alun perin halusin, hyödyin silti opinnoista ja sain paljon uusia ystäviä, joiden kanssa olen edelleen yhteyksissä.
Opistovuosi oli aluksi vaikea, mutta koen, että se oli paras päätös mitä olisin välivuotena voinut tehdä. Opin silloin paljon ja se kasvatti.

Alkiovuosi oli minulle hyödyllinen ei pelkästään opintojen kannalta, vaan myös ensimmäisenä ”omana kotina” sekä itsenäisyyden kehittämisenä. Vuosi antoi minulle aikaa pohtia sitä mitä haluan tehdä tulevaisuudessa ja opinnot myös vahvistivat käsityksiäni omista kyvyistäni ja haluistani.

Erityisen mieleenpainuvimpana voin pitää sitä, että en olisi uskonut ujona ihmisenä löytäväni yhtään ystävää ja epäilin sitä, mutta turhaan! Nyt olen vihdoin uskaltanut olla oma itseni ja siksi myös opiskelukin sujuu paremmin.

Ei tarvitse tuhlata aikaa matkustamiseen, kun asuu opistolla.

Täällä on hyvä ja lämmin henki, saa olla oma itsensä.

Ryhmähenki, ihmiset saavat olla erilaisia

Rento ja tasa-arvoinen paikka, heikompikin uskaltaa olla oma itsensä. Paikka joka inspiroi opiskelemaan ja pariutumaan.

Alkio-henki (saa olla oma itsensä)

Voisin suositella opistoa tulevaisuudessa jollekin.

Muita mielipiteitä ja terveisiä

Alkio-opisto on antanut hyvät eväät jatko opiskelulle. Poikkeustilasta huolimatta tämä lukuvuosi on ollut todella antoisa.

Tulkaa pliis Alkiolle! Saatte täällä hyvää opetusta ja ohjausta sekä elämänmittaisia ystävyyssuhteita ❤️

En tehnyt virkamiesruotsia ja se kaduttaa. Suosittelen kaikkia käymään sen Alkiolla.

Kokeilkaa kaikkia kiinnostavia kursseja myös oman alan ulkopuolelta!

Jos oma paikka on hakusessa eikä yliopistopaikka ole auennut, Alkio on hyvä paikka aloittaa. Asiansa osaavat opettajat ja muu henkilökunta! Suosittelen lämpimästi.

Kiitos koko opiston henkilökunnalle, etenkin siivoojille ja ruokalan väelle!

Tämän vuoden jälkeen on helpompi jatkaa eteenpäin. Täällä on saanut itsenäistyä, mutta täällä on silti pidetty hyvää huolta oppilaista, ettei ole tarvinnut tuntea turvattomuuden tunnetta. Kiitos!

On todella kiva paikka opiskella. Suuret kiitokset kaikille! Suositellaan kavereille...

Alkiovuoden jälkeen maailma näyttää erilaiselta.

Erittäin hyvä, että kysytte palautetta. Sitä kautta pystyy kehittymään ja vastaamaan oppilaiden tarpeisiin.

Vuosi Alkiolla oli erittäin kasvattava kokemus.Tunnen aikuistuneeni vuoden aikana paljon ja kasvaneeni ihmisenä. Opistovuoden jälkeen omaan asuntoon muuttokaan ei jännitä enää lainkaan.

Rankka vuosi, ymmärsin olevani väärällä alalla. Itsenäistynyt elämää varten. En pelkää muuttaa asumaan omaan opiskelijakämppään, koska tiedän selviäväni.

Luulin, että tulee huono vuosi, kun en päässyt yliopistoon... olikin elämäni paras vuosi!