Alla on tiivis yhteenveto kevätlukukauden 2019 opiskelijapalautekyselystä. Vastaajina oli 95 opiskelijaa vastausprosentin ollessa 37,8. Arviointiasteikko on 1-4 (4 = paras). Taulukon tulokset ovat vastausten keskiarvoja. Jos keskiarvo on 3 tai parempi, niin tulos on hyvä, keskiarvon ylittäessä 3,5 tulos on erittäin hyvä.

 kevat palaute 2019 

Myönteisintä Alkiolla

Sain hyväksiluettua kaikki 2 vuoden opinnot.

Alkion historian opinnoista oli älyttömästi hyötyä yliopistoon pääsyssä.

Kiitos! Ilman Alkiota tuskin olisin yliopistossa.

Lääketieteen valmentavat opinnot mahdollistivat pääsyni lääkikseen. Aivan loistavaa opetusta.

Alkio-vuosi oli yksi elämäni tärkeimpiä tapahtumia. Sain paljon itseluottamusta, varmuutta tulevaisuudensuunnitelmia varten, sekä kokemuksia yhteisöasumisesta. Arki sujui opistolla hyvin ja minulle tuli vahva tunne, että meistä opiskelijoista oikeasti välitetään ihmisinä.

Alkio-opisto vuosi on helposti yksi elämäni parhaista vuosista; vaikka en päässytkään alalle johon alun perin halusin, hyödyin silti opinnoista ja sain paljon uusia ystäviä, joiden kanssa olen edelleen yhteyksissä.
Opistovuosi oli aluksi vaikea, mutta koen, että se oli paras päätös mitä olisin välivuotena voinut tehdä. Opin silloin paljon ja se kasvatti.

Alkiovuosi oli minulle hyödyllinen ei pelkästään opintojen kannalta, vaan myös ensimmäisenä ”omana kotina” sekä itsenäisyyden kehittämisenä. Vuosi antoi minulle aikaa pohtia sitä mitä haluan tehdä tulevaisuudessa ja opinnot myös vahvistivat käsityksiäni omista kyvyistäni ja haluistani.

Erityisen mieleenpainuvimpana voin pitää sitä, että en olisi uskonut ujona ihmisenä löytäväni yhtään ystävää ja epäilin sitä, mutta turhaan! Nyt olen vihdoin uskaltanut olla oma itseni ja siksi myös opiskelukin sujuu paremmin.

Alkiossa vallitsee tosi hyvä ilmapiiri mikä on suurelta osin henkilökunnan ansiota. Koin että oppilaat täällä olivat avoimia ja ystävälisiä mikä teki lähestymisen henkilökuntaan ja muihin oppilaisiin helpoksi.

Saamani opetus on auttanut minua sekä yleissivistävällä tasolla että opintoihini syventävällätasolla; Alkion kurssit loivat tukevan pohjan yliopisto-opinnoilleni.

Ei tarvitse tuhlata aikaa matkustamiseen, kun asuu opistolla.

Täällä on hyvä ja lämmin henki, saa olla oma itsensä.

Ryhmähenki, ihmiset saavat olla erilaisia

Rento ja tasa-arvoinen paikka, heikompikin uskaltaa olla oma itsensä. Paikka joka inspiroi opiskelemaan ja pariutumaan.

Alkio-henki (saa olla oma itsensä)

Itsenäisyyspäivän tanssiaiset: ihan ehdoton suosikki. Ohjelma oli mukavaa ja pääsi juhlistamaan itsenäisyyttä oikeasti asian mukaisella arvokkuudella. - Grillipaikalla rannassa vietetyt illat hyvällä porukalla: on jännä ilmiö, miten nuotio voi vaikuttaa tunnelmaan niin intimisti. - Ehkä tärkein mieleenpainuva asia on asuntolan muodostama kommuuni: kaikki elää yhteisessä symbioosi suhteessa toistensa kanssa. Kaikki otetaan huomioon ja yhdessä vietetyt hetket ovat - voisin jopa sanoa että - elämäni parhaita hetkiä.

Voisin suositella opistoa tulevaisuudessa jollekin.

Muita mielipiteitä ja terveisiä

Opiskelu on tärkeää, mutta Alkiolla vietetty aika kannattaa käyttää oman itsen etsimiseen.

En tehnyt virkamiesruotsia ja se kaduttaa. Suosittelen kaikkia käymään sen Alkiolla.

Kokeilkaa kaikkia kiinnostavia kursseja myös oman alan ulkopuolelta!

Jos oma paikka on hakusessa eikä yliopistopaikka ole auennut, Alkio on hyvä paikka aloittaa. Asiansa osaavat opettajat ja muu henkilökunta! Suosittelen lämpimästi.

Kaikinpuolin mukava opiskeluympäristö. Henkilökunta on ystävällistä ja osaavaa. Iso plussa kestävästä kehityksestä!

Kiitos koko opiston henkilökunnalle, etenkin siivoojille ja ruokalan väelle!

Esimerkiksi sohvia ja oleilutiloja voisi olla enemmän

Tämän vuoden jälkeen on helpompi jatkaa eteenpäin. Täällä on saanut itsenäistyä, mutta täällä on silti pidetty hyvää huolta oppilaista, ettei ole tarvinnut tuntea turvattomuuden tunnetta. Kiitos!

Ihanaa että kasvisruokiin panostetaan!:)

On todella kiva paikka opiskella. Suuret kiitokset kaikille! Suositellaan kavereille...

Alkiovuoden jälkeen maailma näyttää erilaiselta.

Vaikka en erityisemmen viihtynyt melko rauhattomassa asunnossa, vuosi meni kuitenkin mukavasti ja onnekseni toivomustani omasta huoneesta kuunneltiin. Siitä suuri kiitos!

Erittäin hyvä, että kysytte palautetta. Sitä kautta pystyy kehittymään ja vastaamaan oppilaiden tarpeisiin.

Vuosi Alkiolla oli erittäin kasvattava kokemus.Tunnen aikuistuneeni vuoden aikana paljon ja kasvaneeni ihmisenä. Opistovuoden jlkeen omaan asuntoon muuttokaan ei jännitä enää lainkaan.

Rankka vuosi, ymmärsin olevani väärällä alalla. Itsenäistynyt elämää varten. En pelkää muuttaa asumaan omaan opiskelijakämppään, koska tiedän selviäväni.

Luulin, että tulee huono vuosi, kun en päässyt yliopistoon... olikin elämäni paras vuosi!